Összefog a GOG és az Amazon Luna

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 18.
  • Biznisz
Link másolása
A másolásvédelmet elvből elvető áruház játékait hamarosan streamelhetjük majd az Amazon szolgáltatásán keresztül, persze csak ahol elérhető az Amazon Luna, mint szolgáltatás.

A GOG egy posztban jelentette be a partneri viszonyt az Amazon Lunával, sőt a leendő felhasználók számára egy átfogó leírást is készítettek, hogy mit is jelent majd a DRM-mentes játékokat forgalmazó áruház és az Amazon játékstreaming-szolgáltatásának partnersége.

Az AWS-szervereire támaszkodó Luna elérhető telefonokra, az Amazon saját Fire TV-jére és egyes okostévékre is, így egy asztali számítógépnél vagy laptopnál lényegesen nagyobb spektrumot tud lefedni, ugyanakkor az itt megvásárolt játékok itt is maradnak. A GOG ezzel szemben a "megvetted, a tiéd" filozófiát követi, igaz, a közelmúltban megkérdezték vásárlóikat egy lehetséges előfizetéses megoldásról. Nem kizárt, hogy a kettő összefügg, viszont első ránézésre egy nagyon is jó dologról van szó.

Ugyanis a két szolgáltatás összekapcsolásával az Amazon Lunán további költségek nélkül elérhetők azok a címek, amelyeket amúgy is birtoklunk már a GOG-on, és természetesen a streamingszolgáltatás kínálatában is szerepelnek. Akár azért választanánk ezt a megoldást, mert hűséges PC-nk már nem bírja az iramot, akár a mobilabb megoldás vagy a kanapé kényelme vezet minket, lényegesen megugranak így a lehetőségeink.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az Amazon Luna nem egy Netflix, elég szűk a szolgáltatási területe. Pillanatnyilag az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban elérhető, viszont nem elképzelhetetlen, hogy a partneri kapcsolat révén más országokban is megjelenik majd a szolgáltatás.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...