OnLive-támogatást kap az Ouya

  • Írta: fojesz
  • 2012. július 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Újabb fejlemények érkeztek a hackelhető és teljesen nyílt konzol, az Ouya kapcsán. Miközben a Kickstarteren fokozatosan gyűlik a támogatók száma, és persze az adományozott pénzmag is szépen gyarapodik, a fejlesztők bejelentették: az Ouya már az első naptól OnLive-támogatással érkezik.

A kötelező Kickstarter-helyzetjelentés: noha még 10 nap van hátra az Ouya kapcsán szerveződött gyűjtésből, eddig több mint 44 ezer támogató több mint 5,7 millió dollárt adományozott a nyílt és hackelhető androidos konzol, az Ouya megvalósítására. Közben a játékgép kitalálói folyamatosan jelentik be az új fícsöröket: most éppen az OnLive-támogatásról számolhatunk be.

Ez azt jelenti, hogy a cloud gaming szolgáltató már a konzol elrajtolásának napján támogatni fogja a rendszert, vagyis az Ouya tulajdonosai 80 kiadó több száz játékához férhetnek majd hozzá mindennemű korlátozás nélkül. Most, hogy a Gaikai mögé beállt a Sony, az OnLive-nak mindennél jobb erősítenie kell korábbi stratégiáját, aminek a célja, hogy a lehető legtöbb platformra juttassa el a szolgáltatását.


A hírrel együtt új képeket is kaptunk, ezeken többek között a kontroller is megmutatkozik - immár teljes valójában.

36.
36.
ferceg
Ezt nem tudom, honnan veszitek, hogy ingyenesek lesznek a jatekok ouya-ra.
Annyi a megkotes a fejlesztokkel szemben, hogy _valamennyi_ ingyenes tartalmat mindenkeppen adni kell.
Ez lehet demo, lehet ingyenes palya, vagy ingyenes jatek fizetos itemekkel, plusz szolgaltatasokkal.
Kint van az oldalon, csak el kell olvasni.
http://www.kickstarter.com/projects/ouya/ouya-a-new-kind-of-video-game-console#WhenYouSayFreeGameWhatDoesThatMeanExac
34.
34.
#32: Mobilon azert nem jatszol mert, mobilon nem lehet jot jatszani. Ha lenne call of assassins battlefield creed payne max 87 akkor se jatszanal vele.
Pont ezert mert senki sem fog hc gammel jatszani sorbanallas kozben. Arra a kis ratyesz jatekok valok.
De innentol kezdve lesz ertelme normalisabb jatekokat is irni ra.
Lehet eza kutyu fogja elinditani az androidot normalis iranyba es vegre a google se fogja leszarni.
33.
33.
dareal
#27: asszem nem vagy tisztában az onlive-al. amúgy a beépített hw igen erős.
onlive-al még egy egyszerű telefonon keresztül is játszhatsz, pont ez az egyik lényege, nem kell bika hw a legújabb játékokhoz.

hozzátenném, hogy mivel szoftveresen bővíthető, igen komoly dolgokat lehet vele művelni.
speciel senki és semmi sem tart vissza attól, hogy egy splashtop-ot telepíts rá és otthon megcsináld a saját magad kis onlive szolgáltatását (táblán én pl szoktam skyrimezni, splashtop-on keresztül, vagy cities xl 2012-t tolni)
azaz az esetlegesen meglévő pc játékaidat is simán tolhatod rajta, akár gamepad-el, egérrel és billentyűzettel. jó kis motyó lesz ez. 100 dodóért meg jó occcsó'
32.
32.
tabu3x
Felhővel a háta mögött már érhet valamit, de ahogy a Sonynál is, a felhő csak kiegészítő szolgáltatás, mivel a legtöbb helyen csalódást keltően lassú.
A natív androidos játékok pedig max alkalmi kikapcsolódásnak jók, mint ahogy mobilon is azért játszik ez ember, mert az van kéznél ha épp mondjuk valahol sorban áll már fél órája és halálra unja magát az egyszeri halandó.
Másik problémakör, hogy az olyan fícsörökkel, mint hogy "azt szed le az ember android marketről, amit akar", meg hogy "azt csinál felhasználó a géppel, amit akar", szerintem nem nagyon lehet mit kezdeni. A marketen elveszik a kedv a sok szemét között, buherálásról meg a linux párhuzam ugrik be: kevesen szeretnek/képesek barkácsolni, talán csak a kezdő, vagy soha be nem érő fejlesztők körében akkora öröm ez.
31.
31.
Game Fan
#25: Szerintem aki ilyen "konzolt" vesz az nem is azért veszi mert BF3-zni akar vagy ilyen full komplex játékokkal akar játszani. Egyébként pont emiatt van az OnLive ennek pont az a lényege hogy a játékok nem ezen futnak hanem egy távoli szerón te csak a képet meg a hangot kapod. Továbbá igenis nagy az androidon játszó casual játékosok száma vagyis az ő körükben biztosan sokkal népszerűbb lesz. Nem véletlen 100USD akiknek kell otthonra egy amolyan médiaközpont, amin a az egész család tudod poénkodni, lehet filmeket nézni meg mint tudjuk Google Playről nagyon sok mindent le lehet szedni. Ha e mellé még jön egy bluetooth-os bill. vagy egér támogatottság is esetelegesen. Akkor hidd el hogy soha sem fogja lenyomni semmi és senki sem a maga kategóriájában.
30.
30.
hippoharcos
nem kell ezt elsöpörni mert ha azt nézzük akkor hívhatjuk a konzolt indie konzolnak is persze lesznek ré fps,tps és stb. fajta játékok de attól még ez csak egy unalom levezető, de lehet a programozók körében nagyon elterjedt lesz
28.
28.
Bako
#27: Mobilos és tabletes játékok full HD-s változataira számíts, sok hardcore játék nem lesz rá, de mint tudjuk ezekkel is nagyon sokat lehet kaszálni (pl facebookos játékok). Az onlive-nak meg pont az a lényege, hogy nincs hardveres követelménye csak az internetkapcsolat.
27.
27.
Füles
Amúgy meg 100 dolcsi a gép ára, korábban itt GK-n azt írták. Ennyi pénzből nem lehet erős hardvert összedobni, tehát még ha fizetne is érte a nép akkor sem lehetne OnLive-on Battlefield 3 vagy Alan Wake, egyszerűen nem ütné meg a hardveres követelményét ezeknek a játékoknak.
26.
26.
KhamÛl
Hát van is jövője szerintem! Ha meg egy egész felhő szolgáltatás is mögötte fog állni az csak még jobb lesz!
25.
25.
Füles
Sztem erre max Startlapjátékok szintű játékok fognak megjelenni, mert ugyebár ingyen van, a pc is ingyenes még sincsen rá túl sok jónak mondható ingyenes játék, és ingyen senki se számítson cod szintű fps-ekre...stb-re. Tehát kb Android marketről leszedhető ingyenjátékok kategóriára számítok, ami nem biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését...
24.
24.
frenkyboyhun
23.
23.
zsoze
hát én várok mi lesz ebből eddig nagyon tetszik a kis-kocka. majd kiderül mi lesz vele a továbbiakban örülnék már valaminek nem csak a grafika a lényeg hanem a játékélmény amit elfelejtettek már lassan a kiadók
21.
21.
randall13
#20: Ergo mikrotranzakciós rendszer :\
20.
20.
galmat
Az Ouya-ra minden játék free-to-play lesz, ami azt jelenti, hogy ingyen játszhatsz vele, kipróbálhatod milyen, de az összes pálya, összes fegyver, összes jármű stb alkalmazáson belüli vásárlással lesz elérhető. Ez sok online multiplayer játéknál is így van PC-n, aminek az előnye, hogy ingyen kipróbálhatod, és akár így is játszhatod, de az extrák fizetősek. Gondolom amúgy lesznek full ingyenes játékok is, pl a mobiljátékok.

Az Onlive más tészta, a saját app-ján belül mindenki annyi pénzt kér el, amennyit akar a szolgáltatásáért.
19.
19.
hippoharcos
#16: szabadon lehet rá fejleszteni játékot csak egy a kritérium az Ouyánál hogy ingyenes legyen
14.
14.
randall13
Android -> Okostelefon és Ouya szinkronizáció -> onlivehoz hasonló app -> játék a konzolon telefonról -> kell
13.
13.
Game Fan
Szerintem jogos de ez felveti bennem a kérdést. Tudtommal ez egy android alapú konzol lesz. Elviekben ez nem szabhatna határt annak hogy egy teljes android támogatása legyen az OnLive-nak. Ami ha így is lenne nem kis fegyver tény lenne.
12.
12.
hippoharcos
ja az előbbivel nem arra célzok hogy fent van a BF3 OnLive-n csak példának írtam
11.
11.
hippoharcos
#9: félre érted nem az OnLive játékok lesznek ingyen az csak elérhető lesz mint egy szolgáltatás azért mert az Ouya nem fogja vinni a BF3-t ezért teszik rá hogy szinte teljes értékű legyen szóval az OnLive-n lévő gémek fizetősek de az Ouyára fejlesztett gémek lesznek csak ingyen
10.
10.
Ooorky
#9: Mindig van néhány debil aki beleképzeli a saját hülyeségét a leírtakba.
Sehol se írták, hogy ingyenes lenne...
9.
9.
simon 555
na várjunk csak egy pillanatra.
ez azt jelenti,hogy ingyen korlátozás nélkül lehet majd játszani rajta az OnLive-on lévő játékokkal?tehát nem kell kikölcsönözni őket sem megvenni,csak megveszem a konzolt és onnantól minden játék ingyen?
ez nekem kicsit furán hangzik.főleg,hogy ha ingyen adja majd az OnLive a játékokat erre akkor a kiadóknak miért fogja megérni eladni a játékokat az OnLive-nak?
8.
8.
BrendOoN
#7: Csak az +100 ezer forinttal drágább lenne.
7.
7.
Dini221
Jobb lenne egy apple konzol
6.
6.
turi
engem teljesen hidegen hagy
5.
5.
Matt8888
Tartom a "tétet" miszerint az Ouya új gondolkodást és nézetet fog kialakítani. Egyre inkább népszerűbb lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...