The Darkness II PC, PS3, X360

A Top Cow képregénye alapján készült The Darkness hatalmas sikerre tett szert, szinte elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb elkészüljön a folytatás.
1318500026

The Darkness 2 - videón a Testvériség

A jók nem mindig a legjobbak, sőt ha átlépik a határt, nem különböznek a gonosz erőitől sem. Nyugodtan mondhatjuk, hogy akkor csúcsosodik ki legjobban a dráma, amikor a két oldal közti határok összemosódnak. A Brotherhood nevű szervezet füle mögött jócskán van vaj.
1317808815

The Darkness II - a négyfegyveres harc fortélyai

Az odáig rendben van, hogy némely játékban két fegyvert is szorongathatunk - az egyiket a bal, a másikat a jobb kezünkben. De hogy egyszerre négy támadó alkalmatosság lehet nálunk, az abszolút extrának számít. A The Darkness II főhősének a két lőfegyver mellett még ott vannak a démoni csápjai is.
1316934000

Sztorizás a The Darkness II-vel

Egyetlen szó létezik arra, hogy leírjuk a The Darkness II előzetesét: fantasztikus. Egyszerűen annyira másnak és ötletesnek tűnik, hogy még azok érdeklődését is felkeltheti, akik egyáltalán nem is játszottak az előző résszel. Ezt onnan gondolom, hogy én például ebben a cipőben járok.
1314612000

The Darkness II - totális brutalitás

A The Darkness első része nem feltétlenül a brutalitásról és a totális akcióról szólt, a fejlesztőváltással azonban némileg változik a játék stílusa is: a Digital Extremes jó sok ketchupot és a végletekig cool képességeink maximális kihasználását ígéri, amihez mellesleg az első rész volt az inspiráció.
1311145200

Februárra csúszik a The Darkness II

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem jelenhet meg az ősszel a The Darkness folytatása, a 2K Games szerint jövő februárig biztosan várni kell a boltokba kerülésre. A csúszás okát nem ismerjük, de remélhetőleg nem lesz hiába: kár lenne alulmúlni az első játék teljesítményét.
1311080429

The Darkness II - limitált lesz a szívek száma

A sötétség erőivel lepaktált főhősünk, Tommy csak akkor használhatja a fekete lyukra keresztelt - a második részben is visszatérő - speciális képességét, ha szorgalmasan felszedegeti a halott ellenfelek szívét. Nem lesz ilyen könnyű, hiszen a szívek egy idő után eltűnnek.
1307005200

Új előzetesen a Darkness II

Ha valami, hát a The Darkness II tipikusan olyan folytatásnak tűnik, ami fogja az első rész cool-faktorát, és megháromszorozza azt. Ha az elsőt szerettük, ezt vajon mennyire fogjuk imádni? Előre persze nem lehet megmondani, de a most kiadott, kissé furcsa trailer talán adhat valami támpontot.
1305288053

Nolan North a The Darkness 2-ben?

A Digital Extremes a hét elején Kanadában mutatta be elsőként a The Darkness 2-t a sajtó képviselőinek. Több kollégánk hallása példaértékű, ugyanis feltűnt nekik, hogy hősünk, Jackie hangján Nolan North jellegzetes orgánuma szólalt meg. Néhány új kép is befutott az esemény kapcsán.
1304583600

The Darkness II - előzetes és dátum

Azt már régóta tudjuk, hogy folytatást kap a kifejezetten egyedi és különleges hangulattal megáldott The Darkness. Most pedig megkaptuk a - reméljük - végleges megjelenési dátumot, és egy bemutatkozó előzetest is, ami mindenkinek felkeltheti a figyelmét, még ha az első rész esetleg ki is maradt.
1304326843

The Darkness 2 - van képünk hozzá

Ráadásul kettő is - frissek és ropogósak. Úgy látszik, a Digital Extremes srácai még jobban ragaszkodnak az eredeti képregényekhez, hiszen az elődtől eltérően mindinkább a képregényes vizuális témára másztak rá. A helyszínek ismerősek: rosszfiúkkal teli metróállomások - lehet aprítani ezerrel.