F1 2010 PC, PS3, X360

A sokadik Playstation-exkluzív Formula 1 játék után a 2010-es évadot immáron a többi platform hívői is élvezhetik, köszönhetően a Codemasters-nek, aki sikeresen elhappolta a játék jogait a Sony-től.
Típus: Autóverseny, F1

F1 2010 teszt

Igyekeztem a legoptimálisabb fordulaton pörgetni a motort, bukósisakom plexijén virgonc esőcseppek szánkáznak le az overálomba. A tűzálló kesztyűmben úgy szorítom a kormányt, hogy az inak megfeszülnek ujjaimon. Kilencvenes pulzussal meredek a rajtlámpára, az erőforrások fülsiketítő zajjal dübörögnek a maximumon.

Évente jöhetnek az új Forma 1-es játékok

A Codemasters a "FIFA-hoz hasonlóan" jelentetné meg a Forma 1-es játékokat a jövőben: annyi ötletük van, hogy hiába zsúfoltak bele egy csomó mindent a múlt héten megjelent részbe, még bőven van mit megvalósítaniuk, meg aztán a versenyzők listája és istállója is frissítésre szorul majd olykor.

DiRT 3 - az F1 2010 időjárás-rendszerét használja

A Codemasters nem véletlenül ölt bele temérdek munkaórát az idei Forma 1-es évadot feldolgozó játékába, különös tekintettel a részletes időjárás-szimulálásra. A dinamikus rendszer 30 négyzetcentiméterenként képes változtatni az eső mennyiségét a pályákon, s jövőre a DiRT 3 fícsőrlistáját is gazdagítani fogja.

F1 2010: Tölthető a magyar nyelvű kézikönyv

A hazánkba érkező F1 2010 példányokhoz sajnos csak angol nyelvű kézikönyvet csomagol a forgalmazó, szerencsére a játék rajongóinak maroknyi csoportja lefordította nekünk azt ékes anyanyelvünkre, hogy a bonyolultnak tűnő beállításokat és tippeket ki tudjuk silabizálni. Mindezért persze egy lukas garast sem kérnek.

F1 2010: 50 érv, amiért jó a törésmodell

Számos kétkedő akadt, aki szerint a napokban a boltokba kerülő F1 2010-ben a törésmodell és a fizika nem lesz a toppon. A Gamesradar látványos videóját megtekintve minden kételyünk a feledés homályába veszik, a Codemasters kitett magárét rongyolódó kasztnikat tekintve.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Egészen kellemes hétnek nézünk elébe, igaz, jó szívvel csak a HD-konzolok tulajdonosainak tudunk játékot ajánlani. Persze ez nem azt jelenti, hogy más platformokon nem lesz megjelenés: ha szereted a party-játékokat és a japán szerepjátékokat, te is találhatsz kedvedre való programot.

F1 2010 - játék vs. valóság trailer

Vészesen közel jár már az F1 2010 megjelenése, amiről a Codemasters végig azt állította: igazi szimulátor lesz, közel az rFactor nehézségéhez és valósághűségéhez. A most befutott videón megszemlélhetjük, milyen a koreai pálya a valóságban és a játékban.

TGS 2010: Sega, Konami, Level-5, Tecmo felhozatal

A Tokyo Game Show általában a japán fejlesztők feszítéseinek színhelye, viszonylag kevés külföldi részvetellel. Valószínűleg idén sem lesz ez másként: a show egyre közeledik, s most néhány japán nagyágyú felfedte azokat a címeket, melyekkel biztos találkozhatunk majd a japán fővárosban.

Ezeket a kormányokat támogatja az F1 2010

A Codemasters kiadott egy listát, melyben leírja, mely kormányokat és egyéb vezérlőket támogat az F1 2010. Ha korábban vásároltál valami csilli-villi Force-Feedbackes csodát, jó eséllyel a te cuccod is köztük lesz majd.

F1 2010: megvan a hivatalos megjelenési dátum

Bár a szeptemberi megjelenési időpont eddig sem volt hétpecsétes titok a rajongók számára, a Codemasters tegnap napra pontosan is közölte, hogy az idei Forma 1-es szezont feldolgozó játékuk mikor is landol a boltok polcain.