Halo 3: ODST

A népszerű Halo 3 előzményeit bemutató játék, amelyben új főhőst köszönthetünk.

46 millió eladott példánynál jár a Halo-sorozat

November 6-án landol a várva-várt negyedik rész, ennek kapcsán a Microsoft némi önfényezést is megengedett magának. A Halo-frencsájz eddig darabjaiból nem kevesebb, mint 46 millió példány talált gazdára 2001 óta, így vált a széria 3 milliárd dolláros kasszasikerré. Bravó!

Bezárt a Bungie.net Halo-részlege

Valószínűleg most zárult le végleg egy korszak: többé nem a Bungie.net rendszerén keresztül futnak a Halo többjátékos mérkőzései, s így már teljesen a Microsoft és a 343 Industries foglalkozik a franchise-zal. A Bungie egy köszönettel és tengernyi statisztikával búcsúzik.

Márciusban végleg elkerül a Halo a Bungie-tól

Amikor a Bungie hosszú halasztások után az eredetileg PC-re és Mac-re készült Halót kihozta az Xbox indulásának napjára, valószínűleg senki nem gondolta, hogy elkészítették a következő évtized egyik legnépszerűbb és legsikeresebb játékát, ami meghatároz egy egész generációt.

Ingyenesen letölhető a Halo elődtrilógiája

Egykori törzstagunk és jóbarátunk, az azóta Kínába költözött Avium mester biztosan örülne annak, ha ezt olvasná most: valószínűleg a Halo-univerzum egyik legnagyobb ismerőjeként annak idején még ő vezette be a lelkes fórumozókat a Marathon történetébe.

Tízéves az első Xbox és a Halo

Mérföldkőhöz érkezett a Microsoft konzolipari jelenléte. Napra pontosan tíz éve jelent meg az első generációs Xbox az amerikai boltokban és vele együtt a Bungie sikerszériájának nyitódarabja, a Halo: Combat Evolved. Mindkét gyöngyszem hatalmas sikereket ért el és ütőképes fegyver lett a rendmondiak kezében.

Közel félórás rajongói Halo-film érkezett

Ha már LEGO-val indítottuk a napot, folytassuk is azzal: elkészült Kooberz Studios kisfilmje, melyben a srácok a Halót dolgozzák fel közel félórában. Az anyag minden tekintetben profin sikerült, ami nem is csoda, hiszen a készítők éveket szöszöltek azzal, hogy képkockánként kirakosgassák a történet cselekményeit.

Jövőre jöhet a Halo-mozi? Microsoft: nem!

Régóta várunk már a Halo filmfeldolgozására, de csak nem vállalja be senki a leforgatását. Tegnap újabb, de annyira nem ismeretlen pletykák ütötték fel a fejüket a moziváltozattal kapcsolatban, amit azután a Microsoft hamar cáfolt is: a szóbeszédek szerint Steven Spielberg támasztaná fel a projektet jövőre.

Benne lesz a Forza 4-ben a Halo Warthogja

A Microsoft ismeri és alkalmazza is bőven az árukapcsolás fogalmát - s ha már a Porschékat nélkülözünk kell a Forza Motorsport 4-ből, a Halo-játékok veszedelmes négykerekűit nem. Ugyan nem vezethetjük a Warthogokat, de kívülről-belülről részletesen megtekinthetjük őket.

Októberben jön a következő Halo-regény

Az a probléma, hogy manapság már annyi sikeres játék után jelennek meg regények, hogy aki az összes kedvencéhez kapcsolódó irományt el szeretné olvasni, az örökre bezárkózhat a szobába. Nem segít a dolgon, hogy októberben jön a következő Halo-regény, a Glasslands.

Nem készít steampunk játékot a Bungie

A minap az a hír ütötte fel a fejét az interneten, hogy a Halo-széria alkotói egy steampunk projekten dolgoznak, ám a stúdió megerősítette, hogy ennek semmi köze nincs az Activision számára készített új címhez, mely már egy éve nagy titokban készül. Akkor mégis mire fel készültek a sejtelmes képek?