Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

HWSW: Továbbra is zsugorodott a PC-piac

A jellemzően mindig nagyon pörgő ünnepi szezonban sem tudott javulni a PC-piac, sőt, az IDC és a Gartner is arról számolt be, hogy a Lenovóval az élen még tovább zsugorodtak az eladások - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Bemutatkozott az AMD Ryzen Gen 3 és a Radeon VII

A Las Vegas-i CES keretében rántotta le a leplet az AMD a harmadik generációs Ryzen-processzoráról, illetve a világ első 7 nanométeres videokártyájáról, a Radeon VII-ről. Mindkettőt kimondottan gamereknek szánják.

CES 2019: Gamer monitorral jelentkezett a Razer

A Razer bejelentette a Raptor 27 elnevezésű gamer monitorát, amely egy 27 hüvelykes 1440p felbontású IPS-panelt kapott 144 Hz-es frissítési rátával és 1 milliszekundumos válaszidővel. A gyártó első megjelenítője drága lesz.

CES 2019: Anyahajóval támad az ASUS

Alaposan megszórta a gamer palettát a gyártó az idei évindító expón, ahova játékosoknak szánt hibrid szörnyeteggel, egy úgynevezett "anyahajóval" és több notebookkal érkezett. Minden bejelentés a HWSW cikkében!

Az Nvidia bejelentette az RTX 2060-at

A CES 2019 során az Nvidia lerántotta a leplet az új GPU-széria legkisebb darabjáról. Az RTX 2060 egészen elérhető, 350 dolláros áron indul, teljesítményben pedig a GTX 1070Ti kártyákkal vetekszik majd.

Ilyen a Razer xboxos egér-billentyűzet kombója

A Razer az első olyan vállalat, ami dedikált egeret és billentyűzetet szán az Xbox One-felhasználóknak, miután a konzolt felkészítették az említett perifériák támogatására. A vezeték nélküli Razer Turret-szett 250 dollárt kóstál.

Leállt a NES Classic és a SNES Classic gyártása

A Nintendo amerikai elnöke, Reggie Fils-Aime hintette el, hogy a cég két nosztalgiakonzoljának gyártása véget ért, és már csak az aktuális készleteken szeretne túladni a vállalat. Ha tervezted a vásárlást, ne habozz tovább!

HWSW: Viszik a gaming monitorokat, mint a cukrot

Tavalyhoz képest duplájára nőhet a játékosoknak szánt megjelenítők értékesített darabszáma. Mindez ugyanakkor továbbra is csak egy apró, 4 százalékos részesedést jelent az összes értékesített monitort nézve - írja a HWSW.

HWSW: Mikor érkezik a GeForce RTX 2060?

Az NVIDIA GeForce RTX 2060 első teszteredménye már kiszivárgott, a videokártya piaci rajtja azonban még odébb lehet - írja nagytestvérünk, a HWSW. Januárnál előbb ne számítsunk rá.

HWSW: Piacra dobták a Radeon RX 590-et

A Radeon RX 590 jól szemlélteti, hogy egy kiöregedett grafikus mikroarchitektúrára mennyire nehéz versenyképes terméket építeni. Az első független tesztek fényében nem fog áttörést elérni az AMD - írja a HWSW.