Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

HWSW: Bejelentették a nyolcmagos Core i9 CPU-kat

Bemutatta első nyolcmagos mainstream i9 processzorát az Intel. A tavaly leleplezett fejlesztéshez hasonlóan Coffee Lake kódnévvel érkező központi egységek további kettővel toldják meg a magszámot - írja a HWSW.

Milyen teljesítményre képes az Oculus Quest?

A héten mutatkozott be a vezeték nélküli Oculus Quest, amihez már PC sem kell, ha játékokat akarunk futtatni. John Carmack szerint a VR-headset teljesítménye nagyjából a PS3 vagy az Xbox 360 erejéhez mérhető.

HWSW: Magasak maradhatnak a memóriaárak?

A piacvezető gyártó, a Samsung jövő év elején visszafoghatja a termelést, így kontrollálva az árfolyam alakulását. Ha a többi gyártó is így teszi, akkor magasan maradnak az árak.

TGS 2018: Japánban leáll a PS Vita gyártása

A szigetországban csak 2019-ig gyártják a Sony legutóbbi hordozható konzolját, de nem lennénk meglepve, ha a többi régióban is meglépik ugyanezt. A hányatott sorsú PS Vita hét évet élt, de egy darabig még érkeznek rá játékok.

2019-re csúszik a Sega Mega Drive Mini

A Sega eredetileg 2018-ra ígérte a mikrokonzol premierjét, ám a gyártó a Twitteren szólt, hogy ebből mégsem lesz semmi. Ehelyett csak valamikor jövőre landol a boltokban a Sega Mega Drive Mini.

PlayStation Classic - érkezik a Sony retrokonzolja

Úgy néz ki, hogy a Nintendo után a Sony is felül a nosztalgiavonatra, és kiadja a legendás PlayStation konzoljának a miniverzióját. A masina decemberben rajtol el, és PlayStation Classic néven lesz kapható.

HWSW: Rekordáron érkezik a legnagyobb iPhone

Menetrendszerűen mutatta be legújabb termékeit az Apple, ami a tavalyi évhez hasonlóan egyszerre három új okostelefont leplezett le. Jön az iPhone X közvetlen utódja, valamint az Xs Max és az Xr.

Véget ér a PlayStation 2 szervizelése

Csaknem két évtizedig tartott a PlayStation 2 támogatása, a Sony úgy döntött, hogy szeptember 7-től leállítja a konzol ügyfélszolgálatát, így a jövőben már nem is javítja meg az elromlott masinákat. Egy korszak ért véget.

Egy időben Xbox VR-headset készült a Microsoftnál

A CNET belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Microsoftnak komoly tervei voltak a konzolos virtuális valósággal kapcsolatban. Az Xbox VR-t a PlayStation VR ellenfelének szánták a redmondiak, de az soha nem gördült le a gyártósorról.

GC 2018: Bemutatkozott a GeForce RTX

A kölni rendezvényen keynote-ot tartott az NVIDIA, ahol a várakozásoknak megfelelően lerántotta a leplet a GeForce RTX 20-as sorozatú videokártyákról. A hívószó a ray tracing technológia, amit már a közeljövő játékai is támogatnak.