Call of Duty 2

"The best gaming experience I've ever seen..."

3 milliónál a Starcraft II, jövőre is lesz Call of Duty

Az Activision Blizzard kiadta a harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését: ebből többek között kiderül, hogy a kiadó a vártnál jobb eredményt ért el, hogy a StarCraft II-ből mára 3 millió példány fogyott el, és hogy - milyen meglepő - jövőre is folytatódik a Call of Duty-sorozat.

Az Activision most is pénzt kér a CoD multijáért

Felesleges azon gondolkodni, hogy mikor kell majd előfizetni a Call of Duty-ra, ugyanis a gyakorlatban már most is fizetnek a játékosok a multiplayerért, mondta a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot. Az időközönként megjelenő, egyébként méregdrága DLC-kkel folyamatos bevételhez jut az Activision.

Bobby Kotick nyilatkozott, elővette az EA-t is

Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója éles megszólalásaival rendre magára haragítja a közvéleményt, kapott már hideget-meleget mind a játékosoktól, mind pedig a szakmabeliektől. Ennek ellenére nem hátrál meg, továbbra is rendületlenül köszörüli a nyelvét akár a konkurencián is.

Multiplatform cím lesz a Respawn első játéka

Idén márciusban nagy visszhangot keltett, amikor az Infinity Ward alapítói, Vince Zampella és Jason West szakított az Activisionnel és egy teljesen új stúdiót hoztak létre, Respawn Entertainment néven. Legelső játékuk PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra jelenik meg, ez már tuti.

Prémium szolgáltatásokkal bővülhet a Call of Duty

Az Activision már nem akar ajtóstul a házba rontani, úgy tűnik, egyelőre elvetették a havidíjas Call of Duty ötletét. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a kiadó lemond arról, hogy minden áron pénzt húzzon ki a játékosokból: fizetős prémium szolgáltatásokról beszélnek a fejesek.

Gyorsabban döntünk az akciójátékok miatt

A rochesteri egyetem kutatói szerint az akciójátékokkal játszók gyorsabban döntenek a helyes megoldás mellett, mint azok, akik más műfajt preferálnak vagy nem is játszanak. Hiába, ha kint vagy a Call of Duty csatamezején, szükséges a jó helyzetfelismerés és az éberség, különben hamar fűbe harapsz.

Nem megy vissza a világháborúba a Call of Duty

Legalábbis a Treyarch semmiképpen nem szeretne újra 2. világháborús FPS-t készíteni, mert már kicsit elegük van a témából. Ennek ellenére szerintük a téma egyáltalán nem halott, csak friss megközelítésre van szükség, ahogy azt ők is tették a World at War esetében.

Teljes a bizalom a Respawn irányába

Az Electronic Arts teljesen megbízik a volt Call of Duty fejlesztők új stúdiójában, s korábban soha nem látott módon lazán tartják a pórázt. Mindezzel együtt a Respawn még nagyon a dolgok elején tart, így jó időbe tellhet, mire bármit is látunk tőlük.

Call of Duty - húszmillió eladott pályacsomag

Átlépték a húszmilliós álomhatárt a Call of Duty pályacsomagok eladásai, közölte az Activision a minap - az nem derült ki, hogy mekkora pénz ütötte a kiadó markát.

QuakeCon 10: Jönnek az ex-Infinity Wardosok is

Pár nappal a kölni GamesCom előtt kapunk az arcunkba még egy kiállítást. A QuakeCon ezúttal számos sztár-játékfejlesztővel igyekszik felhívni magára a figyelmet.