Oculus Rift PC

VR-szemüveg az Oculustól, amely 2016 első negyedében jelenik meg.
Típus: VR-szemüveg

A Rift-játékokat is viszi majd az Oculus Quest

A tegnapi Oculus Connecten bemutatkozott az Oculus Link, amely lehetővé teszi, hogy PC-re kössük a kábel nélküli Oculus Questet, ami így támogatni fogja az Oculus Rift játékait is.

HWSW: Erőre kap a VR/AR-eszközök piaca?

Az IDC szerint látványosan növekedtek az eladások a területen az idei első negyedévben, leginkább a PC-hez csatlakoztatható eszközök népszerűsége növekszik - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Májusban jön az Oculus Quest és a Rift S

Az Oculus megerősítette, hogy tegnap óta előrendelhető a május végére datált Oculus Quest és a cég zászlóshajójának számító Oculus Rift leváltását szolgáló Rift S. Mindkét VR-szemüveg 399 dollárba fog kerülni.

GDC 2019: A Rift S váltja fel az Oculus Riftet

Bemutatkozott az Oculus legújabb VR-szemüvege, az Oculus Rift S, amely lényegében az Oculus Rift leváltására hivatott. A kábel és a PC marad, a külső érzékelők viszont mennek.

Megválogatja a játékait az Oculus Quest

Magasabbra teszi a lécet az Oculus a Quest headsetre megjelenő játékok minőségét illetően. A vállalat bírái korai koncepciótervek alapján válogatják majd ki a megfelelőnek ítélt címeket.

Megduplázódott a VR-headsetek száma a Steamen

Ugyan még mindig rendkívül kis százalékát teszik ki a VR-játékosok a Steam-felhasználóknak, ám a számuk 2018 során megduplázódott. Komoly fellendülést hozhat a továbbiakban az idei év?

Véget ért a Facebook és a ZeniMax pereskedése

Lezárult a Facebook és a ZeniMax pereskedése, ami az Oculus Rift, illetve John Carmack munkássága miatt kezdődött 2014-ben. A két cég peren kívül állapodott meg, de az egyezség részletei nem láttak napvilágot.

A Facebook lelőtte az Oculus Rift 2 fejlesztését

Először a TechCrunch írta meg, hogy lelépett az Oculus társalapítója, Brendan Iribe, miután a Facebook állítólag törölte az Oculus Rift következő generációjának fejlesztését.

Lezárult Carmack és a ZeniMax pere

Véget ért a jogi vita John Carmack és a ZeniMax között. A fejlesztőpápa azért fogta perbe egykori munkáltatóját, mert szerinte a kiadó az id Software felvásárlásakor nem teljesítette kötelezettségeit, azaz nem adta meg neki a kívánt összeget.

Oculus Quest - szintet lép az Oculus VR-szemüvege

Bejelentették az Oculus új, önmagában működő komplett VR-szemüvegét, az Oculus Questet. Az előzetes alapján pedig nem kisebb feladatot vállaltak a készítők, mint elhozni a következő szintjét a videojátékoknak.