Xbox Series X XSX

2020-ban vadonatúj konzollal jelentkezik a Microsoft.
Típus:

Megérkezett a felhős játék a windowsos Xbox appba

Véget ért a tesztelés, mostantól mindenki számára elérhető az Xbox Cloud Gaming a windowsos Xbox alkalmazáson keresztül, emellett pedig már a Remote Play lehetősége is nyitva váll a PC-sek előtt.

Akár 2023-ig is eltarthat a konzolhiány

Takeshi Kamebuchi, a Toshiba félvezetőkért felelős igazgatója a Bloombergnek adott interjúban elárulta, hogy a chipellátás legalább 2022 szeptemberéig biztosan nagyon szűkös lesz, és sok partner 2023-ig biztosan nem kapja meg a készleteit.

Megint sűrűsödik a játékos eseménynaptárunk

Habár a Gamescom véget ért, csak egy rövid szünetet tartunk a következő videojátékos esemény előtt. Jön a Tokyo Game Show, a Warner a DC Fandome-on bemutatózik, és állítólag egy Nintendo Directre is számíthatunk.

GC 2021: Év végén jön konzolokra az xCloud

A Microsoft sosem csinált titkot belőle, hogy a konzolokon is elérhetővé tenné az Xbox Cloud Gaminget, most pedig azt is elárulta, hogy az év végén élesítik majd a szolgáltatást az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetők számára.

Phil Spencer: védjük közösen a régi klasszikusokat!

Az Xbox fejese nemrég egy podcast adásán belül dicsérte a PS5 DualSense kontrollerét, valamint azt is elmondta, hogy reméli, közösen sikerül megvédeni a kihalástól a régi klasszikus videojátékokat.

Amerikai toplista: tarolt a Ratchet & Clank

Izgalmasan alakult az amerikai játékpiac júniusa, az NPD Group jelentése szerint a játékok között az új Ratchet & Clank tarolt, miközben a hardveres szegmens valósággal megtáltosodott.

A Microsoft is saját DLSS-kihívón dolgozhat

Álláshirdetések alapján eléggé valószínűnek tűnik, hogy a Microsoft is elkészítené a saját, gépi tanuláson alapuló felskálázási eljárását. A fejlesztést a jelek szerint elsősorban az Xboxokra szánják.

Xbox One-on is tolhatjuk majd a Series X/S-címeket

Egyelőre még nem kell félniük az Xbox One-tulajoknak a generációváltástól, hiszen sok frissen bejelentett cím érkezik még az idősebb konzolra, és később sem kell majd feltétlenül megválniuk a géptől, ha Series X/S-játékokra fájna a foguk.

E3 2021: Átalakul az Xbox-játékok borítója

Csupán hét hónap telt el az Xbox Series X és a Series S megjelenése óta, a Microsoft azonban már most átalakítja a dobozos játékok borítóit. A változtatás viszonylag apró, de könnyen észrevehető.

E3 2021: Év végén érkezik az Xbox minihűtője

A jegyzőkönyv kedvéért emlékezzünk meg a tegnapi Xbox Showcase egyik vicces apróságáról, miszerint a Microsoft még az idei év folyamán széles körben elérhetővé teszi az Xbox Series X-ről mintázott minihűtőszekrényt.