Dead or Alive 5: Last Round teszt

  • Írta: Daks
  • 2015. február 28.
  • dead or alive 5: last round, teszt, xbox one
Link másolása
Kiteljesedett a Dead or Alive 5. Két és fél éve már, hogy piacon van a Team Ninja verekedős játéka, a Plus és az Ultimate után pedig most itt a végleges és utolsó, egyben legnagyobb Last Round kiadás.

A sorozat történelmének legtöbb harcosa. Legtöbb ruhája. És legtöbb helyszíne. Február utolsó teljes hétvégéjén a Dead or Alive 5: Last Round ezeket hirdetve indult utolsó útjára, kiteljesítve a játékot méltó formájába, és elhozva nem csak a legújabb konzolokra, de most először PC-re is. Harmincnégy karakter, több mint négyszáz ruha, és huszonnégy pálya, ezt kínálja a bővített változat, lássuk a részleteket.


Ahány platform, annyi forma és megjelenés. A két régi konzolon nem kell a teljes játékot újra kifizetnie annak, aki rendelkezett Dead or Alive 5 valamelyik előző kiadásával, a frissítés automatikusan felruházza azt az új csomag hozta minden jóval, Playstation 4-en és Xbox One-on viszont először járnak a harcosok. A játék Core Fighters változata mindennek a váza. A Sony konzolján ez négy karakterrel ingyenesen tölthető le, a pályákat pedig egyenként kell unlockolni, és nincs benne a story mód se, míg a Microsoft konzolján ugyanez a kiadás már kétezer forintba kerül. Cserébe viszont négy helyett nyolc karaktert vonultat fel, később állítólag lesz egy időkorlátos trial is, de most csak ezt vehetjük meg. A Core kiadáshoz egyenként vásárolható meg a story mód, és minden karakter, csomagban árult ruhákkal, de fizethetünk rögtön a teljes változatért is, kiadástól és platformtól függően 8-12 ezer forintnak megfelelő valutát.


A Koei Tecmo egy Xbox One csomagot küldött nekem, a teljes játékkal, és úgy 40 ajándék ruhával, meg frizurával, a gép nem győzte már értesítésekkel, mire leért minden DLC. A sorozat rajongójaként az indítás után nem ért semmi meglepetés, elérhető a Last Roundban is minden jól ismert játékmód, tolhatunk versus meccseket egyedül vagy négyes tagben, van pontszerzős arcade, időnyomás alatt tartó time attack, illetve survival, és hétszereplős team fight is. A story mód maradt ugyanaz, mint a sima ötödik részben, egyenként ismerjük meg a világ különböző pontjairól érkező hőseinket, miközben a DOATEC a legújabb bajnokság szervezése mellett az előző részek főellenségének számító Alpha 152-vel is el van foglalva. A „tökéletes harcos” nem csak klónjai társaságában tér vissza, de elkészült belőle a legújabb, Phase 4 névre hallgató változat is, ami nem csak, hogy minden korábbinál emberibb külsővel rendelkezik, de az eddigi legnagyobb erőt is birtokolja.


A Last Round a visszatérő hősök mellett két új karaktert is tartalmaz. Raidou neve ismerősen csenghet a régi játékosok számára, a sorozat nyitórészében ő volt az egyik legfőbb ellenségünk, Kasumi megölte őt, most viszont hamvaiból feltámasztva félig emberként, félig cyborgként csatlakozik a harcokhoz. Honoka vele ellentétben viszont már egy teljesen új szereplő. A tizennyolc éves diáklány az ártatlanság megtestesítője, ennivalóan cuki, és nem mellesleg szuper-szexi, szoknyája alól folyton kivillan fehér bugyija, betegek a japók, de imádjuk őket érte. A két új szereplőn kívül pedig két új helyszín is helyet kapott a csomagban. A második részből ismert Crimson pálya Hongkong sötét és koszos külvárosi utcáit nyitja meg előttünk, míg az első DOA óta nem látott Danger Zone egy mozgó ipari teherlift, ami egyébként a játék története szerint valahol a nevadai sivatagban, egy titkos földalatti bázison teljesít szolgálatot.


Érdekesség, hogy a két új pálya csak az új konzolokon elérhető, a Playstation 4-es és Xbox One-os verzió viszont nem csak ettől jobb a régieknél. A játék megújult látványvilággal köszönti a premiert, a Team Ninja egy teljesen új motort készített jelen kiadás, és a későbbi folytatások kedvéért, a Soft Engine pedig nem csak minden korábbinál élethűbben lebegteti a lányok cicijét, de végre 1080p-s felbontást kapunk, a 60 fps sebességről nem beszélve. Új textúrák, modern effektek - az összkép tényleg szuper lett, közelebbről nézve persze látni, hogy nem új játékkal, hanem egy felújított régivel van dolgunk. Érintetlenek maradtak viszont a videós átvezetők. Story módban még mindig alacsony felbontású, gagyi filmeket vetítenek, nincs sok belőlük, igazán megcsinálhatták volna ezt is, meg az ütéskor és rúgáskor felvillanó hatalmas köralakú effekteket. Már PS2-n se voltak ezek menők, nemhogy ma.


A sorozatban mindig is nagy szerepet kapnak a ruhák. A DOA lányok a világ legszebb és legveszélyesebb cicababái, megérdemlik hát, hogy kényeztessük őket drága külsőségekkel. A Last Round több mint négyszáz különböző darabot vonultat fel ehhez, amiből harmincegy teljesen új. A felhozatalban helyet kapott szexi iskolai egyenruha, úszódressz, bikini, krampuszlány-kosztüm, meg még milliónyi különböző agymenés; de nem panaszkodhatnak a fiúk sem. A szálkásra gyúrt felsőtesteken irigylésre méltóan feszülnek a különböző új pólók és ingek, de van mikuláskabát, és Warriors Orochi, meg Ninja Gaiden kosztüm is.


A tartalmat és a külsőségeket leszámítva a Last Round semmit se változtatott a játékon. A harcrendszer, a játékélmény, a story mód, és úgy az egész maradt a régiben, egy gépen ketten lehet egymás ellen játszani, míg online ugyanerre a ranked és lobby módokban van lehetőség. Nem tudom, hogy a játék szándékosan nem rakott-e össze profikkal, vagy véletlenül fogtam-e ki hozzám hasonló mid-core harcosokat, de a teszt alatt meglepő módon nem gatyáztak el azonnal, ami nagyban növelte kedvemet a folytatáshoz. Érdekesség pedig, hogy nem csak a Core Fighters tulajdonosai tudnak együtt játszani a teljes játékot megvásárlókkal, de régi konzolon az Ultimate és a Last Round játékosai is bármikor összecsaphatnak, a két játék nem lett két partira szedve.


A PC-seknek érdemes piros tollal bekarikázniuk a naptárban a március 30-i dátumot, egy hónap múlva ugyanis a történelemben először számítógépen is egymásnak lehet ereszteni a lányokat (ha a japán piacra készült, béta fázisból soha ki nem lépett, és azonnal megbukott Dead or Alive Online-t nem számítjuk most). A játék kizárólag a Steamről lesz letölthető, 10%-os elővásárlási kedvezménnyel most 33 euróba kerül, egy dologra viszont készülj fel. A multiplayert valamiért nem sikerült még jól átültetniük a készítőknek, az online mód negyed év késéssel, egy patch formájában jelenik majd csak meg. Mondjuk ez azért elég béna dolog.


A Dead or Alive 5: Last Round kellemes csomag lett. Megvan benne mindaz, amit szerettünk a régi játékban, és ami egy felújított változathoz, egy bővített kiadáshoz szükséges. Lehetett volna több új pálya és karakter benne, csinálhatták volna még szebbre a látványt, illetve visszavehettek volna a pénzlehúzós ruhavásárlásokból, de így is király lett az egész, ha új konzolod van, és szereted a sorozatot, érdemes megvenned. Én sokáig elvoltam az eredeti ötödik résszel, és most ugyanolyan jól esik visszatérni hozzá, mintha csak a hatodikat kaptam volna meg, nagyjából fele áron van egy teljesen új címhez képest, ennyit pont megér a játék.

Kapcsolódó cikk

15.
15.
Spectrum
Gyakorlatilag az egyetlen verekedős játék, ahol a bunyó tényleg bunyó, fegyverek, mágia és levegőben repkedés nélkül. Na jó, az egyik karakternek vannak szárnyai, de akkor is. :-)
A kedvenc verekedős játékom.
14.
14.
Nekem jobban tetszik a 2D-s rajzolt grafikás bunyó, mint ezek, amikben próbálják nagyon valóságosan megcsinálni. Szerintem az "hihetőbb", még ha ez paradoxon is :D Itt van ilyen kiscsaj iskolás ruhában, odalép a másik csajhoz és tiszta erőből gyomron b..ssza háromszor :D:D ez szerintem röhej :D De amúgy jó játék, jól balanszolt szerintem.
13.
13.
Streetwiser
#12: ! kimoderált üzenet <~ nyugi ebben nincs semmi rossz:)
12.
12.
kopic
Lol ?
Mi rosszat írtam ?
11.
11.
logic5
Csak számomra érdektelenek az ilyen játékok? Én nevetek rajtuk csak.
10.
10.
kopic
Na mi van ? Nem meritek posztolni az Order tesztjét ?
8.
8.
RangerFox
Ebben kajak leutánozták a női mell mozgását. :DDDD Beszarás xD
7.
7.
Streetwiser
Nem tudom h ez csak velem van e igy, de ha megindul a gép egy combo sorozattal v "lendületbe" jön kb sehogy sem tudok ellencsapást adni v blokkolni, ugyen ez igaz forditva is de kb ilyen mikor-hogy hatást érzek a harcban míg MK-ban tekken stb taktikusabbnak hat
6.
6.
DON GONDOCS
#5: A Mortal a brutalitás meg az eltúlzott véres harcok miatt jó. A dead or alive meg a jól kidolgozott taktikusabb harcrendszer miatt a jó.
5.
5.
Aanash
Nekem bejövős a játék,végre nincs egy gagyi karakter sem (pl: Tekken: az a kicsi dinoszaurusz,vagy a panda).

Plusz nem repked mindenki meg dobál tűzlabdát meg hasonló baromságokat (Mortal Kombat)..
Csak a tiszta verekedés...
4.
4.
Raam989
#2: A pályák minősége valóban kritikán aluli 1-2 helyen, de ez játék közben nem zavaró, mert ahhoz túl gyorsan történnek az események.
3.
3.
hydraxon91
biztos megveszem majd. Nekem valószínűleg rengeteg újítás lesz benne mivel utoljára még a Dreamcasten játszottam DoA játékkal.
2.
2.
biohazard rex
#1: a CS:GO is ugyan ezt az üzleti modellt használja, azt mégse szidja senki.

Amin javítaniuk kellett volna, az a pályák minősége, mert olyan gyatra textúrák vannak néhol, mint egy ps2-es játékba. De hát a realisztikus mell mozgás fontosabb. :D
1.
1.
Raam989
"Lehetett volna még tartalmasabb..."
Ez elég szubjektív megközelítés. A játék baromi tartalmas minden új játékos részére. Azoknak, akiknek megvolt a korábbi rész, már nem annyira, számukra kevesebb az új tartalom.
Viszont az felháborító, hogy már az első héten 100+ fisz-fasz dlc van a játékhoz és brutális áron kínálják a szezon passzt a későbbi ruhákhoz.
Én azt hittem, hogy ez már a komplett kiadás lesz, amiben minden benne lesz és csak 1-2 extra cucc lesz...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...