Cars 3: Driven to Win teszt

  • Írta: Daks
  • 2017. július 5.
Link másolása
Villám McQueen és Matuka visszatért Kipufogó-fürdőbe. Az új Verdák-film játékváltozatában régi és új autók mérik össze tudásukat a versenypályán, és azon is túl - persze szigorúan gyerekeknek készült formában.

A Chicken Little, a Meet the Robinsons, a Bolt és a Disney Infinity játékokért felelős amerikai Avalanche Software szállította nekünk az új Pixar-film mellé járó szokásos játékot. A Cars 3: Driven to Win a legkisebbeknek szól - róni kell benne a köröket kedvenc verdánkat irányítva, és farkasszemet nézni a gépi ellenfelekkel, vagy egy második, harmadik, negyedik kontrollert csatlakoztatva összemérni tudásunkat barátainkkal, családtagjainkkal.

A játékban öt versenytípus kapott helyet. A Race a hagyományos futamok otthona, háromszor kell körbemenni a pályán, a feladat pedig mi más is lehetne, mint lenyomva a többieket, elsőként érni a célba. A Battle Race pedig ennek a durvulós változata. Menetközben mindenféle rakétákat, aknákat és más power-upokat tudunk felszedni, hogy így szívassuk ellenfeleinket, amolyan Mario Kart-stílusban, csak célozni kell, és az elsőből máris sereghajtót csinálhatunk.

A harmadik játékmód a Stunt Showcase nevet kapta, és mindenféle épített ugratókat találunk benne a körpályán haladva. Az ugratókkal mutatványokat hajthatunk végre, melyekért pontok járnak, meghatározott időegység alatt kell minél több pontot összegyűjtenünk, úgy kerülhetünk csak fel a dobogóra. A Takedown módban felvehető fegyverek borzolják a kedélyeket megint, de ellenség helyett hullámokban érkező autókat kell benne eliminálnunk. Egy hat-nyolc kocsi mindig körülöttünk van, ki kell őket lökni, vagy lerakétázni mindet, természetesen ezúttal is pontokért.

Végül, de nem utolsó sorban pedig itt van még a Best Lap Challenge. Itt már csak mi vagyunk és a stopperóra - körözni kell a pályákon és minél jobb időt felállítani, hogy kitartásunkért bronz-, ezüst-, vagy aranyserleget zsebeljünk be. A játékmódokat lehet egyénileg kiválasztott pályákon, egyenként, vagy a Cup Series menüpontra nyomva bajnokságokká összefűzve teljesíteni, de a Master-Level Events alatt megpróbálhatunk rekordot is felállítani mindegyikben, a korábbi rekorder ellen indulva.

A versenyek rendkívül egyszerűek és aranyosak. A megszokott módon a kontroller ravaszai szolgálnak a gyorsításra és fékezésre, a bal kar a kormány, a jobbal pedig mindenféle mutatványokat hozhatunk elő. Lehet két kerékre állni, hirtelen megfordulni, és hátramenetben versenyezni tovább (ilyenkor természetesen felcserélődik a balra és jobbra kanyarodás), illetve tudunk a levegőben forogni, szaltózni is. De ugyanez szolgál az ellenségek kiütésére is. Ha valaki mellénk ér, csak húzzuk balra, vagy jobbra a kart, és szerencsétlen máris az árokban köt ki - akkor a legjobb a móka, ha folyton szívathatjuk egymást.

A mutatványokért nitrotöltés jár, így aki szeretne jó helyezést elérni, az nem tétlenkedik soha, illetve érdekesség még, hogy a pályák tele vannak levágásokkal. Néha könnyű észrevenni ezeket, néha viszont kerítéseket kell áttörni értük, vagy átgázolni egy egész kukoricaföldön. A gépi ellenfelek ismernek minden utat, de nem használják őket mindig, így aki lemarad, annak is van esélye újra az élmezőnybe kerülni, de ha már a lehetőségeket nézzük át, akkor ott van még a Homasville Playground névre keresztelt hely is, ami egy igazi játszótér, autóknak.

Mindenféle challenge-eket és mutatványokat hajthatunk itt végre szabad sorrendben, illetve tele van a pálya gyűjthető relikviákkal is - Mack tíz sapit hagyott szét, bónusz pontért mindegyiket össze kell szednünk. Apró, de izgalmas dolog pedig, hogy itt, és minden versenyszámban lehet badge-eket is gyűjteni. Teljesítsük a kitűzött célokat, csináljunk valami extrémet, és a játék kitűzőkkel jutalmaz minket - összesen 136 ilyet lehet összeszedni, a legtöbb csak úgy jön magától, ahogy játszunk, de akadnak bőven olyanok is, amiért jól meg kell dolgozni.

A játékban amúgy 21 pálya és 23 autó kapott helyet. A helyszínek között ott van Kipufogó-fürdő, az azt körülvevő autópályahálózat, mezőgazdasági vidék, és hegység, de messzebb utazva erdőben és sivatagban is helyt kell állnunk, a filmben bemutatkozó Florida 500-ról már nem is beszélve. A hősök közül Villám McQueen, Matuka, Sully, Mack és Guido nevét mindenki ismeri, rajtuk kívül akadnak még kevésbé ismert mellékszereplők is, illetve Storm és Cruz Ramirez is irányítható, szintén az új filmből.

A Cars 3: Driven to Win gyerekeknek készült, így komoly dolgokat nem kell tőle várni. A versenyek rendkívül kiszámíthatóak, mondhatni néha már bárgyúak is, az irányításhoz nem kell autóversenyzői múlt, a grafika meg egy jó tízéves szinten van. Minden elavult és csúnya, és bár ez annyira nem számít a kicsiknek, azért valljuk be, jobban is összeszedhették volna magukat a fejlesztők. Plusz pont viszont, hogy a szereplők mind a film eredeti szinkronhangjain szólalnak meg, persze angolul, a Cars nem akkora cím, hogy megérje magyarítást csinálni hozzá.

Összességében azt mondom, hogy ha szeretitek a Verdákat, és a gyerek is olyan 5-7 éves kor körül van, akkor érdemes egy próbát tenni a játékkal. A Cars 3: Driven to Win nem egy kimagasló alkotás, sőt felnőtt szemmel nézve kifejezetten gagyi, de el lehet vele szórakozni, főleg több kontrollerrel, apával, anyával, tesóval.

A Cars 3: Driven to Win PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, Wii U-ra és Nintendo Switch-re jelent meg. Mi Xbox One-on próbáltuk ki.


4.
4.
PaprikaJancsi
Szerintem pont, hogy az elmúlt évek egyik legjobb filmadaptációs játéka. A látvány szép, és aranyos egyáltalán nem csúnya játék. Mario Kart 8 szintjétől azért távól van, de azért egx elég jó alternatíva tud lenni. Én ajánlom mindenkinek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...