187 Ride or Die

  • Írta: Isaac
  • 2005. július 7.
Link másolása
A 187 Ride or Die az Ubisoft legújabb üdvöskéje, mely autóverseny voltának dacára várhatóan sikeresen elegyíti majd a városi környezetet a versenyekkel, valamint az időre hajtó kihívásokkal...
Már volt szerencsénk a single player részét megtekinteni, és nemrég bejutottunk a francia kiadó san fransisco-i irodájába is azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy kipróbáljuk a multiplayer opciót is. Az eredményt leginkább a „lenyűgöző", és „fantasztikus" szavakkal jellemezhetnénk, számos különböző játéktípust nyomathattunk, így nagyjából kialakult a képünk erről az igazán lazának tűnő progiról.



Ha esetleg nem hallottatok volna még a készülő stuffról, álljon itt egy nagyon rövid ismertető róla. Egy autós játékról van szó, amely sztorival is rendelkezik, és diszkrét mennyiségű lőporszagot is érezhetnek a vállalkozó szellemű versenyzők. A történet egyébként – manapság divatos módon – a rivalizáló utcai bandák harcát állítja a középpontba. Az irányítás érdekesnek ígérkezik, a megszokott, járműre vonatkozó gombok mellett a fegyverekkel is ügyesen kell bánnunk. A játék tartalmazni fog két alapértelmezett irányítási módot, ezek az ún. Classic és Direct. Előbbi a klasszikus, felhasználóbarát módszer, míg utóbbi elsajátításához jóval több idő kell, de természetesen kárpótlásul kapunk egy extra dolgot, mégpedig a 360 fokos tüzelés lehetőségét. Ehhez elég nehézkes hozzászokni, de a vérszomjasabb játékosok csak így érhetnek el maximális gyilkolási hatásfokot.


Két fő multis mód lesz elérhető (co-op és "sima" multiplayer), de single játékban is használhatjuk ezt a lehetőséget, ebben az esetben szert teszünk egy "pajtásra", aki segítségünkre lesz a bandaháborúban. A co-op rész nevéből adódóan az együttműködésre helyezi a hangsúlyt, a résztvevők megosztják a feladatokat. Amíg az egyik vezet, a másik kezeli a lőfegyvereket. A jelek szerint nem csak az akcióban lesz tetten érhető a munkamegosztás, a progi ugyanis lehetőséget ad a gázpedál, és a kamerák külön irányítására is. Végeredményben egymásra utaltság alakul ki a sofőr és a gépkezelő között.

A hagyományos multiplayer módban ötféle típus között választhatunk: whip, deathmatch, death race, minefield, és a pikáns elnevezésű po-po chase. A whip az alap versenynek felel meg, meghatározott számú játékos között kell elsőnek lenni, óriási fegyverarzenállal és power-upokkal, még a halál sem választhat el, hiszen ez esetben újra visszakerülünk a pályára. A Deathmatch alatt magától értetődően a frag-gyűjtés kap szerepet, a vezetőnek azonban külön ügyelni kell a hátul mókázó társára is, ebből adódóan két "életvonalat" láthatunk majd a képernyőn. Az egyik a kocsira, a másik a fegyvert kezelő havaerunkra vonatkozik, ha utóbbi nullára csökken, gyakorlatilag fegyver nélkül maradunk, ami egy erre épülő játéknál bizony elég kínos tud lenni. Nincs mese, taktikázni kell. Alapvetően két fegyver választható, ezek az autót, illetve a kezelőt sebzik, de sohasem mindkettőt.



A Death Race a whip egy sajátos változata, melyben az egyes megtett körök végén utolsó helyen álló versenyző kiesik, ez eddig nem különleges, azonban rá is segíthetünk az ellen eliminálódására saját gépparkkunkkal. A Minefield egyértelmű, tele a pálya aknákkal (amiket természetesen a vetélytársak, és mi is elhelyezhetünk), aztán hadd szóljon. A po-po chase pedig a szokásos "meneküljünk-a-rendőrök-elől-jaj" téma, kis nehezítés, hogy a fegyverek haználatát elfelejthetjük.

A látványra egy szavunk sem lehet, mind a járművek, mind a környezet gyönyörű, részletesen kidolgozott. Nagyot dob a hangulaton a remekül eltalált hang is, dübörögnek a motorok, csikorognak a kerekek, az emberek kiabálnak,közben a géppityó osztja az észt. A játék zenéje főleg hip-hop és R&B szerzeményekből áll. Tapasztalataink szerint a 187 Ride or Die multiplayer része nagyon ütősre sikerült, a különböző játékmódok nagyszerű szórakozást nyújtanak. Megjelenés előreláthatólag augusztusban, PS2, és Xbox konzolokra várható.

(forrás: Gamespot)
2.
2.
Aramisz93
#3: nekem is...összeesküvés?XD
1.
1.
LnB
nekem ez jön be a Lost Odyssey helyett
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...