Age of Conan - ami nélkül neki se kezdj!

  • Írta: fojesz
  • 2008. március 10.
  • Gépigény
Link másolása
Régóta várunk már az Age of Conan-re, s úgy tűnik, nem kell már sokat várnunk a boltokba kerülésig: körvonalazódni látszik a végleges gépigény.
Régóta várunk már az Age of Conan-re, s úgy tűnik, nem kell már sokat várnunk a boltokba kerülésig: körvonalazódni látszik a  végleges gépigény.

Minimális gépigény:
  • Windows Vista vagy XP
  • 3Ghz-es, egymagos processzor
  • 1Gb RAM
  • GeForce 5800 vagy ATi 9800
Ajánlott gépigény:
  • 2,4Ghz-es, kétmagos processzor
  • GeForce 7950GX2 vagy jobb
  • 2Gb RAM vagy több
14.
14.
toll
szerintem nagyon gáz ez a havidíj nekem nagyon kéne ez a játék de havidíjat nem fogok fizetni érte
13.
13.
Damien19930402
12.
12.
dareal
félreértesz. az a 1-20 single rész a koncepcióban szerepelt, de a bétateszterek ezt lehurrogták (én is, mmo az sehol sem single, ha akarod, akkor nem group-olsz és "szinglizel", de a körülötted lévő világ attól még éli az életét).

szal most úgy fest, hogy karit megcsinálod, kis átvezető képsor, első kveszt. azokat lenyomod, az full single küldi (bár group-ot már enged).

pár küldit megcsinálsz, ami elvisz kb lvl 20-ig, akkor megcsinálod ezen terület záró küldetését. innentől mész a nagyvilágba.

régen úgy volt, hogy ezen területen más playert nem is láthatsz, csak npc-k és mobok lennének. ez annyiban változott, hogy semmi sem lett belőle, már az első kvesztnél is találkozhatsz, csapatolhatsz más játékossal.

most a single alatt az értendő, hogy a class specifikus küldetésedet éjszaka kell megcsinálnod, no akkor viszont ott tényleg nincs rajtad kívül más, csak te (emlékeim szerint, volt az már vagy fél éve :)).

az éjszakában küldizgetsz, ha megunod, akkor visszatöltesz a nappali részre (katt egy ágyra, yes i want to sleep till morning), ilyenkor a saját class küldijeidet nem tudod lenyomni, csak ilyen apróbb küldiket, ha folytatod, akkor ismét iccaka és single. ez egyébként csak lvl 1-20 között van, utána már ilyen nincs. bár a játék innentől kezdve full lineáris jelenleg, ill ugyan úgy területek vannak (szal lvl 20-30, addig a lvl 30-40 stb helyre nem is mehetsz pl, nem engednek át, ez baromság imho).

9.
9.
dareal
venybaby, te mégis miről írtál most? :) a 3. bekezdést egyszerűen nem értem :)



a single rész már nincs, valóban úgy volt, hogy 1-20-ig single player. ez annyiban módosult, hogy látod a többi playert, tudtok is groupolni stb, de ha küldetést veszel fel, akkor azt az éjszakai, úgymond single részben nyomod végig. szal bemész a kocsmában, ágyra katt és leokézod, hogy átmész a single részbe. küldi vége, lead, tipli vissza a krimóba és újból töltesz a nappali részre.

ja tényleg, én ettől okádok még. a játék net engine-je a majd 10 éves anarchy online-ra épül. zónázás mindenhol. bemész a városba, ami egy zóna, majd a kocsmába ami ismét egy zóna. könyörgöm, lassan 2010 van.....
7.
7.
dareal
ami engem speciel nagyon megfogott, az a játék ill. a világ designja. eszméletlen jó, az tényleg hibátlan. de a játék elemei, illetve az azokban rejlő "szabadság", no az kiábrándító. ez az új harcrendszer meg pvp-ben szerintem csapnivaló, illetve nem rpg stílus, hanem akció játék. amivel még nem is lenne baj, ha mmoaction game kategóriában hírdették volna.

egy rpg-ben ugye a real life éned képességeitől (max értelem :)) nem függhet az in game karaktered képességei. nos, aoc-ban igen. elég sokat dolgozom, volt, hogy 16 órát is (bár tény, ezek után nem játszom :D) elég fáradt vagyok a nap végére, a reakcióm a béka segge alatt. pistike, aki 3 órát volt a suliban, kipihentebb, gyorsabban reagál. nos, az aoc harcrendszere neki kedvez, nem kell gonodlkozni nagyon (bár a skilleket nem árt ismerni, de nem olyan szinten mint egy igazi rpg-ben). bár ez csak a melee-re igaz, épp emiatt egy picit balance mentes szerintem (míg egy melee class-nak a kardjával célozni kell, irányt adni, skillt nyomni, addig egy ranged vagy spellweaver áll és spammel pár skillt)

túlképp melee-ként így fest a harc: ellen betargetol, rohansz felé. folyamatosan rá kell fordulnod, különben mellé ütsz. ez pve-ben ok, de pvp-ben mindenki rohangál és ugrálgat mint a barom. szal rohansz az előzőleg becélzott ellen után, forgolódsz vele. na, szal akkor vegyük azt, hogy a target lock megvan. akkor jöjjön a támadás. 1-2-3 gomb az irány gomb, hogy milyen irányban ütsz (ill a combokhoz kell). de ne alapütéseket használjunk, jöjjön egy combo. a combok-at a 4-5-6-7-8-9 gombokra teheted ki (alt-al meg sort váltasz), de valljuk be, egy egészséges ember pontosan max a 6-os gombig ér el, a 7-est már lehet, hogy félreüti. szal használhatónak van 3 + 3 hely (+3 az alt-os sorváltás miatt).

szal wasd mozgáshoz, egér a pontos célzáshoz, 4-5-6 a skillhez majd 1-2-3 az irányhoz. jaaaa, és akkor a védekezést még nem is vettük bele, mert az is olyan, hogy védekezés gomb+mozgás+irány+egér.

szal jó, ha az ember nem ember, hanem polip....

a múltkori pvp teszt elég mókás volt. direkt melee class-al mentem, bár gyanús volt, hogy a playerek nagy része ranger, healer vagy vlmi caster. sebaj. első körben pár embert legyaptam (azt a pár melee classt), majd irány a rangerek ellen. a rangerek taktikája kb ez: becéloz messziről, te ugye észreveszed, hogy támadnak, tehát spuri oda. ok, csak közben a ranger hátrafelé ugrálgat (hiába sprinteltem, másodpercenként kb fél méterrel ha közelebb kerültem, lévén akkorát ugrott a kari mint az állat). végén elértem, de már késő volt. ahhoz képest, hogy nagy részt ranged classok voltak, egész jó eredményt értem el (csapatomban a legjobbat, 3 kill 4 halál :D), de ez így nem játék. arról nem is beszélve, hogy a beígért dolgok nagy része nincs a játékban, vagy nem is lesz a játékban, illetve annyira de annyira de annyira bugos, hogy hihetetlen. az jó nagy hazugság volt a funcom részéről, kb fél éve, hogy a játék már kész, de a teszterek kérésére még nem adják ki. lol, rossz marketing rizsa. a játék egy merő bug. olyannyira, hogy egyes bugok és a windows hozzá nem értése még windows reinstall-t is eredményezhet (beza, 1-1 crash vlmit úgy hazavág, hogy a windows nem bootol utána normal módban, csak safe, ott meg drivereket kell lepucolni és úgy már bootol).

szal aki várja a játékot, az várjon még. ha kiadják, akkor még semmiképp ne ugorjon bele, hatalmas csalódás lesz. később, ha a főbb problémákat javítják jó lehet, DE sajnos nem több mint egy szimpla sablon mmo, némi új dolgoggal megfűszerezve.
6.
6.
metafenomÉN
5: igen én is ezt hallottam róla hogy olyan bugos hogy a Hellgatae London a nyomába sem érhet, ráadásul egyszer láttam és amit elmondhatok róla, hogy szép de igazából semmi sem fogott meg benne.

Kicsit csúnyább de rengeteg fantáziával összerakott játék lesz a Warhammer online én inkább ara vagyok kíváncsi.

5.
5.
dareal
itthon lehet, de külföldön az egyik leginkább hype-olt mmo. amíg ki nem jön :)
4.
4.
Dcrysis02
Nemtom,de sztem nem nagy a hype e körül.Valahogy...meh..
3.
3.
dareal
jah, a minimálisan megjelölt gépigény érdekes, lévén egy kisebb tömegben (kb 10-20 player) az ajánlott gépen szaggat low beállítások mellett :)
2.
2.
dareal
ha kiadják a jelenlegi dátum szerint, qrva nagy bukta lesz. jelenleg nem más, mint egy bughalmaz.
1.
1.
Samsungkris
Heh de kevés xD ennyije mindnekinek van
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...