Haze - kisebb felbontás, stabilabb frame rate

  • Írta: Ghost
  • 2008. május 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Derek Littlewood elárulta, hogy a Playstation 3 legújabb FPS játéka, a Haze nem HD felbontásban, hanem csak 576p-ben fog futni a konzolon.
Derek Littlewood elárulta, hogy a Playstation 3 legújabb FPS játéka, a Haze nem HD felbontásban, hanem csak 576p-ben fog futni a konzolon.

 
Az úriember elárulta, hogy a Free Radical műhelyében fejlesztett Haze csak 576p felbontásban fog futni, amit majd a Playstation 3 felskáláz 720p-be. Állítása szerint ezzel is megfelelő látványt tudnak elérni, stabil frame rate mellett. Azt mondja, akárcsak a Call of Duty vagy a Halo esetében használt megoldás a megfelelő, attól, hogy nem fut teljes HD-ben, gyönyörű képet kaphatnak a játékosok. A folyamatos játékmenet lassulások nélkül, valamint a látvány a fontos, nem pedig a számok, hogy vajon milyen felbontásban is tárul szemünk elé a játék. Néhány játékos a demo verzió nyújtotta látvánnyal nem volt megelégedve, hamarosan, pontosabban május 23-án meglátjuk, a teljes verzió valóban megfelelő grafikával rendelkezik-e.
33.
33.
TYROK
SZERINTEM PS3 EGY RAKÁS SZAR ÉS SOKKAL JOBB LETT VOLNA X360-RA KIDOBNI MINT A CSIRIKLI RAKLÓ SONY SZARRA
32.
32.
metafenomÉN
32# De ha mégis kukába dobják értesítsenek róla mejik kukába :)
31.
31.
valentin15
gondoljatok bele a wii 50Hz-én 576i-s felbontásu,akkor az 576 p se sokkal szebb csak élesebb:P:D:D

no lám,ps3 is inkább az irányitásra hajt..:P:D

30.
30.
Banano
#12 ne zavarjon hogy a gta4 1080p-ben megy;)...
29.
29.
Banano
A haze egy nagy kaka^^ legalábbis a demója.De a full se lesz jobb...
28.
28.
G Logan
Szerintem aki le töttöte a demot az ugyan arra akövetkeztetésre jutótt mint én, HOGY ILYEN SZAR SCI-FI FPS MÉG XBOXRA SZINCS. A sok idota aki a sonyt hibáztati mikor csak a fejlesztök hibája,eddig kb 300 száz másik játékot miért tudtak normálisan meg csinálni?válasz mert nem pacserok csinálták.
27.
27.
MaRC1
azért sztem nem kell egyből beszarni hogy egy játék félresikerült és rögtön eladni a koznzolt vagy a kukába dobni:)
26.
26.
Doky06
FITY!!! Qrva durván megfogalmaztad a dolgpkat én sem írhattam volna szebben!! nincs is más hozzá fűzni valóm!! XD
25.
25.
MT Raze
Ja és fity: enyhén pszichopata beütéssel rendelkezel, emlékeztetsz néhány ismerősömre...
24.
24.
MT Raze
Nekem aztán ez töknyóc, mer PC-m van csak, és örülök, ha 640x480-ba min grafikán elfut rajta :P



23.
23.
amd33
Hát ezt nem gondoltam volna ez azért elég lol mert a game grafikai szinvonala nem karcolgatja a csillagos eget:D Gratulálok a fejlesztőknek:D
22.
22.
tjames
Veletekérzek! De továbbmegyek. Még a végén a boxos fejlesztők vérszemet kapnak, és jönnek a 640x480-as játékok :S

21.
21.
tjames
#24: Persze, abszolúte igazad van, egy játék élményében nem a grafika az első. DE itt most arról van szó, érted? Erről szól a hír, ezért természetes hogy erről megy a vita. És teljesen jogos mindenki felháborodása.
20.
20.
tjames
#20: Mit sajnálsz te mindenttudor? Igenis a gép hibája ha bonyolut kezelni! Az hogy vannak fejlesztők akiknek hosszú évek állnak rendelkezésre hogy egy jó grafikájú játékot kiadjanak (mint pl Konami - MGS4) az nem kaland. Csak arra koncentrálnak ugyanis (Silent Hill-t pl nyugati fejlesztőkkel csináltatják) és még így sem mondható világmegváltó grafikának. Igaz az lesz a PS3-ra megjelent eddigi legszebb. De ez egy. Killzone2 hol van még?

Sajnálom ha úgy gondolod hogy nem érünk fel sokan itt a te képességeidhez és tudásodhoz, és úgy gondoljuk hogy a SONY hibája hogy nehéz rá fejleszteni, de sajnos ez tény.
19.
19.
tOMiiiiK@
Ok, most már vágom.



Tudom h óriasi különbség van a két felbontás között, de egyáltalán nem úgy néz ki a Haze, mintha 576p-ben lenne, sőt egész kellemes a grafikája.



#18-al egyetértek.
18.
18.
thomee84
nem hinném h a sony hibája mint ahogy páran írják:) sajnálom h kevés a hozzáértő a fórumokon. ha egy fejlesztő képtelen kiismerni egy gépet az nem a gép hibája... xboxnál is ott van h náluk is vannak trükkök. mondjuk nálam haze letölt és már töröl is volt..
17.
17.
dzsiádzsó
Bocsánat 576p és 720p között nagy a különbség
15.
15.
dzsiádzsó
Nos a GTA-nál tényleg nincs különbség, bár nem egy PS fan, és ujsága állította a PS verzio szebb.....



Különbség 640p, és a 720p között kicsit, végülis majdnem HD-s azt mondhatnánk, én személy szerint semilyen különbséget nem tapasztaltam, se frame rate, se felbontás terén. VISZONT AZ X360 GYORSABBAN BOOTOL, A PS3 KEVESEBBETT TÖLT KÜLDETÉSEK ÁTVEZETÖ VIDEOI KÖZÖTT kb ennyi...



skálázás, meg nativ felbontás bla bla, 576p 720i között oriási a különbség, skálázhatják ezt akárhova, kb akkor nekem FULL HD-s minden X-es játékom mert 1080i re állítom mindjáá a konzolt : DD
15.
15.
LOOOOOL

vicc az egész, ennyit ér a játék motorja, ennyire ismerik a PS3 programozhatóságát.

full HD, persze.............
14.
14.
tOMiiiiK@
Igen, tényleg nem egyszerű gép a PS3, de azért a Maddenes 30 fps-es játékoknak már vége van, (sőt nem is hallottam másikról, ahol ekkora különbség lenne a 2 gép között).



GTA-nál nem tom mennyire valós az a 640p, (sztem semennyire), holott a dobozokon, újságokban mindenütt 720p-től kezdődnek az értékek. És a sajtó is azt irta hogy semmi különbség nincs a 2 verzió között, sőt a PS3 előnyben van a merevlemezről való olvasás miatt.



Egy szó mint száz, lényegtelen kelteni a riadalmat h nem is HD felbontás, de közben ugyanugy néz ki mint a Boxos verzió, ami viszont(ha csak pl a GTA-t vesszk alapul, amit irtál) HD.

(na akkor hogy is van ez kérem??) Úgyh ennyit a felbontáskülönbségekről.



Én nem értek túlságosan ezekhez a dolgokhoz, de ha 576ről felskálázza 720p-be, akkor elvileg csak az utóbbi felbontás a mérvadó, vki elmondhatná hogyanis működik ez.
13.
13.
dzsiádzsó
tOMiiiK :



Abban tök igazad van, hogy ez a fejlesztők szégyene is, de mint mondtam GTA4 is kisebb felbontásba fut, és néhány játék 60 fps helyett, csak 30-al.



Az igazság az hogy nem egy fejlesztő elmondta már a PS3 nagyon bonyolult, nehéz fejleszteni, és erről nem a fejlesztő hanem a Sony tehet, mert a másik oldalon ezzel nincs gond, miközbe überf@sza csucskonzolnak volt hype-olva a PS3 az X360-hoz képest.



Másik meg hogy a legfőbb pobléma az, hogy mire kiaknázzák a PS3 + erőit egy-egy cimnél, addig a másik konzol megjelenik két Gears of War, PS3-masoknak már rég a Killzone 3-ról kéne beszélgetniük, nem epekedve várva, hogy ne csusszon a Kill 2.....



12.
12.
tOMiiiiK@
#10: Olvasd már el melyik két játék van példának említve, ami ezt a megoldást használja... Utána tegyél fikázó kijelentést.



Amugy tényleg elvárható lenne a HD felbontást, bár egy ilyen kaliberű játéknál még elnézhető, ugyse váltja meg a világot.



tjames: GT5P 60 fps-t tud 1080p felbontásban. Úgyhogy ne fakadj sírva :D Inkább a Free Radicalosok a bénák, ahogy már írták egy páran.
11.
11.
dzsiádzsó
Hát nem tom szöke kapitány !



Igazat megvallva látok benne potenciát, pl: Killzone jol néz ki, a GT5 sokkal több kocsit mozgat mint a Forza, de mire ezek a játékok kijönnek addigra Xbox720-on játszunk mégdurvább grafikával : )



AMI A LEGGÁZABB AZ A GTA4 AMI 640p FUT PS3-MON, MIG X360 720p. A SONY SAJÁT IGÉRETEIBE FULLAD BELE, (FULL HD KONZOLO ANNO) MIKÖZBEN ÉREZNI VALAMI ORIÁSI GÁZ VAN, EGY PS HOME NEM TUD IDÖBE MEGJELENNI, HOGY VALAMI NORMÁLIS ONLINE FELÜLETÜNK LEGYEN.



Mondjuk én jol eljátszok X360-on, de a ps2-es multam miatt sajnálom a Sonyt egy kicsit...
10.
10.
szöke kapitány
Hát elég szánalmas a sony, pl. a fél éve vásárolt x360-as COD4 dobozán ott vigyorog az 1080p felbontás!!! Dzsiádzsó paszoljuk el a PS3- unkat!?
9.
9.
tjames
De tényleg....mi a töknek vesz az ember akkor HD TV-t???? Szánalmas.....majd szoftveresen feljavítja 720p-re. Amikor 1080p-ben kéne hogy menjen! :) Na jóóó ez egy kicsit túlzott igény :) De azért a 720p-t igazán tudhatná! Nehogy már a PS3 ne bírjon 720p-ben 40-50 fps-el dolgozni, mert menten sírva fakadok, ha ott csak 20-25 fps-t tud!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...