Silent Hill: Homecoming - Ausztráliának nem kell

  • Írta: Ghost
  • 2008. szeptember 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Mint tudjuk, Ausztrália nagyon szigorúan áll hozzá a videójátékok korhatárosításához, s úgy tűnik, a Silent Hill legújabb rész meg sem jelenik náluk.
Mint tudjuk, Ausztrália nagyon szigorúan áll hozzá a videójátékok korhatárosításához, s úgy tűnik, a Silent Hill legújabb rész meg sem jelenik náluk.


Az videójátékok besorolásáért felelős OLFC úgy döntött, hogy a túlélő horror legújabb része nem jelenhet meg Ausztráliában. A Konami által fejlesztett Silent Hill: Homecoming tú sok olyan elemet tartalmaz, amelyek károsak lehetnek a gyermekek lelki fejlődésére, ezért nem fogják árusítani az ausztrál boltok polcain. Szerencsére bennünket még nem érintenek hasonló szigorítások, így Európa-szerte novemberben jelenik meg a játék.
15.
15.
onikage
Jaj de leszerom hogy betíltották az Ausztráloknál, szerintem az összes Ausztrál akit érdekel a silent hill az megrendeli az amcsiktól és már ott is van nekik a csomag egy héten belül!

14.
14.
drip
gyááááh Felegyi nah ez fájt te kis szeszkó szájú alkesz :P:P

13.
13.
westZsolt
Szegény Krókodil Dundi Sajna nem retteghet....
12.
12.
metafenomÉN
#12 Németek pont a két VH -miatt lettek ilyen gyp-s népség még a minden szavukra minden gondolatukra odafigyelnek nehogy még egyszer rájuk huzhassák Európa mészárosai kitüntető megnevezést.

De így nagyon béna és hihetetlen merev áll attitűdöt alakított ki az ország se humor érzék se irónia. Kicsit mint Dexter :) Mindegy unalmasak és értetlenek és hülyeségeken próbálnak pörögni ahelyett hogy elfogadnák hogy sajna az ember nem tökéletes . Csak nem olvasták el elég figyelmesen Potter úr történetét ha félsz a névtől is hogy küzdesz meg ellene? Na mindegy csak sajnálni tudom őket (meg szar német vígjátékokat szánalmasak...) . Az ausztrálokat meg végkép nem értem....
11.
11.
Chocho
#10: A németeken szoktam jókat derülni. Egy olyan országban tiltják az erőszakos játékokat, ami két világháborúért is felelős volt. Csak nem bizalmatlanok az ifjúsággal szemben? :)
10.
10.
Chocho
#5: Ez a játék hibája? Vagy a fejlesztőké? Esetleg a kiadóé? Nem hiszem. Akkor meg miért őket büntetik? Ennyi erővel tilts be mindent a Teletabikon kívül.
9.
9.
metafenomÉN
5: Ja az ausztrálok kb olyan gázok mint a németek ész nélkül tiltanak be mindent ami "túl agresszív brutális..." Ha látsz egy amcsi filmben egy ausztrált az tuti a nyomi gyerek...

Egyébként tényleg ott a 18-karika és ott a tény hogy a legtöbb tanulmány a TV és videójáték káros hatásáról német vagy ausztrál eredetű és mind azt bizonyítja hogy nincs jellemformáló hatással a gyerekekre az ilyen játék, kiemelném a szintén ausztrál szociápszí cikk miszerint a videójátékokkal játszó gyerekeknek sokkal színesebb és átgondoltabb értékrendjük van erkölcsi döntéseik kevésbé merevek és átgondoltabbak , egyetlen negatív hatás azon csoportban található ahol a szülő és nevelő nem nyújt elég támaszt a gyerek nevelésében jelenléte kiszámítatlan ítéletei értékrendje erősen autoriter önszempontú és irracionális! (ez a csoport amúgy is sérülékeny nem a game teszi tönkre legalább nem az utcán terrorizál...) Ennek ellenére nem ezekre a gyerekekre költenek több pénzt hanem a videójátékok elleni kampányra PFffff politikusok!
8.
8.
Dcrysis02
8:Oké,de most mégsem a kereskedőre vagyok mérges mert én is egy vagyok,hanem rád mert alkoholt veszel fiatalon :))
7.
7.
felegyi
6# Ez még a kisebbik rossz! Elég sok boltban adnak ki kiskorúak részére alkoholt! Többek között nekem is...
6.
6.
Binder
A "karika" csak tájékozatató jellegű, mert esetleg a szülő aki nincsen benne ebben a világban, elveszhet benne, és a gyerek bármit bead neki.

A másik hogy a "karikák" a forgalmazó védelmére vannak, hogy ha beperelik őket, ők védve legyenek...mert ugye attól hogy a karika ott virit, attól még a 12 éves Pistike simán tolja neki...ennek a kordában tartása és felügyelete szigorúan a szülők dolga...nem kell betiltani a játékot...az embereknek kell változtatni a hozáállásukon.
5.
5.
Dcrysis02
5:Mintha a boltost érdekelné hogy hány éves kölök veszi meg.Szállitáshoz személyi kell vagy még az sem.Vagyis 14 éves kortól majdnem mindent rendelhetsz amire van pénzed.
4.
4.
Chocho
"A Konami által fejlesztett Silent Hill: Homecoming túl sok olyan elemet tartalmaz, amelyek károsak lehetnek a gyermekek lelki fejlődésére, ezért nem fogják árusítani az ausztrál boltok polcain."



Hmm... ezek nyilván nem képesek elolvasni a dobozon lévő, k*rvanagy 18+ kiírást.
2.
2.
suti_88
miért van az hogy egyes országok ennyire, véleményem szerint túl szigoruan veszik a játékokat, mint ausztrália vagy németország..ezekre az országokra eddig nem is volt jellemző bármiféle brutalitás a játékok miatt..akkormeg?
1.
1.
Dcrysis02
Örülök hogy mi nem vagyunk egy olyan Ausztrál-Német fajta ország.Talán a Son Goku-nak volt itt MO-n valami nagyobb visszaütése,de az is hamar elment mert rájöttek a gyerekek hogy ha Pistike nem tudott repülni akkor biztos én sem...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...