Késik a PC-s Colin McRae: DiRT 2

  • Írta: ATi0021
  • 2009. július 6.
  • Hír
Link másolása
Az eredetileg tervezett szeptemberi premier helyett a PC-s Colin McRae: DiRT 2 késni fog, míg a konzolos verziók megjelenési dátuma változatlan maradt.
Az eredetileg tervezett szeptemberi premier helyett a PC-s Colin McRae: DiRT 2 késni fog, míg a konzolos verziók megjelenési dátuma változatlan maradt.

Ugrás a galériához

A késésre jó oka van a Codemastersnek, hiszen a PC-s verziót teljes DirectX 11 és Shader Model 5.0 támogatással szeretnék ellátni, így a megnövekedett fejlesztési idő miatt csak a Windows 7 és DirectX 11 debütálása után, decemberben jelenhet meg a PC-s DiRT 2. Az extra várokozási időért cserébe a DirectX 11-nek köszönhetően a számítógépes verzió szebb látványt, többek között szebb víz- és egyéb felszíni animációt kap majd, ugyanakkor teljes Games for Windows LIVE támogatás is szerepelni fog a játékban.
19.
19.
ATi0021
20 - Jól látod, nem teljes értékű a DX10-es kártya a DX11-el. Kisebb megkötésekkel, de menni fog a DX11-es játék is a DX10es karikon.



És ismételten jól látod a HD5000-es már tudni fogja a DirectX11-et. És az nVidia GTX300 is. Személyes meglátásom alapján az ATi a jobb gyártás technikának és szerkezeti felépítésnek köszönhetően olcsóbb lesz, mint az nV kártya. Úgyhogy kb 50-60ezer forint körül várom a HD5870-et. És ha jól tudom az extrém kategóriába jön majd belőle X2 és X4-es verzió is.
18.
18.
damien!!!
Tehát akkor ha Dx10-es kártyám van akkor az nem tudja teljesen a Dx11-et ugye? Az ATIból a hd 5ezres sorozat az már tudni fogja a 11-et ugye?
16.
16.
Adamoooo77
Jóvammá, mindig a grafika! Amellett remélem hogy a játék évezhetősége is jó lesz. Sztem ha nagyon ütős lesz a játékélmény, akkor a grafika elhanyagolható, bár sztem a konzolokon se lesz olyan rossz az a grafika. . . . . Azér kicsit unalmas néha ez a über grafika dolog, persze fontos, de azért az emberek 85 %-a úgyse fogja tudni tolni pc-n maxon, sőt. . . . Én annak örülnék ha tényleg élvezhető lenne, és kész.
15.
15.
ZERO88
Most ezért ki vesz 100e-ért videokártyát? Én nem!
14.
14.
Gael
4:Egyertelmu,hogy ha csak jatek szempontjabol nezzuk a kulonbseget,akkor a PC hatalmas vesztes.Amennyiben minden elerheto felhasznalast veszunk alapul,akkor meg csak a PC all a dobogo mindharom fokan egymaga.Persze csak abban az esetben,ha tenyleg komoly vasrol beszelunk,amit te igencsak alabecsultel arban
13.
13.
Yagami Light
Basszus ez úgy néz ki mint egy film. Már alig várom.
11.
11.
Drider
És moddolni sem fogod a játékot! Na meg PC-n szélesebb körben lehet állítani a grafikai beállításokat. Pl.: leveszed az anti-aliast és a vsync-et és máris szebben fut. Állíthatod a textúrák minőségét, kikapcsolhatod a speciális effektek nagy részét, a felbontást meg 320*240-től egészen 2560*1600-ig állíthatod (már ahol lehetséges). PC-re általában 5000 Ft-tal olcsóbban jelennek meg húzócímek. Sok esetben viszont 10 000 Ft eltérés is lehet. És a kifutó címek sem 6-7000 Ft magasságában szerezhetők be PC-re, hanem 2-3000 Ft körül.
10.
10.
weektour
4:azért azt kifelejtetted a pakliból h mennyibe is kerül 1konzolos és 1Pc game! Xbox+6,7gamma=alap gamerPC+6,7gamma

CSak a boxon pl. nem fogok videót vágni!
9.
9.
ATi0021
Azért az nem semmi, hogy a DX10-en és Vistán máris túlléptek a fejlesztők. Azért az érdekes, hogy a páratlan számot viselő DXek általában sikeresebbek. Lehet a 11-el is ez lesz a helyzet.



9 - A tesszaláció az ATi kártyákon is okozhat azért gondot annak ellenére is, hogy ők már hosszú ideje foglalkoztak vele, míg az NVidiana még csak most kezdte megismerni. Szerintem a Compute Shader is okozhat majd gondokat. Kíváncsi leszek melyik gyártó, hogy oldja meg a fellépő problémákat.



Amúgy tényleg nem érdemes félnie a DX10-10.1 kártya tulajoknak. Visszafele is működni fog. A DX11 amolyan 10.2nek felel meg. A DX11 esetében a DX10-es kártyáknál előfordulhatnak grafikai hibák is és bizony belassulás. A DX10.1-nél kizárólag grafikai hiba, a sebességgel elvileg nem lehet gond.



Az hogy késik a játék emiatt. Szerintem rossz lépes volt. Utólag patchbe is meglehetett volna oldani. De az is igaz, majd lehet így a játék csomagolására nyomni a Windows Seven, First racing game with DirectX 11, Games for Windows LIVE logókat. :) Szerintem ez a lépés csak marketing volt.
8.
8.
Blaise
Minden DX10.0 és DX10.1 kártyával futni fog a DX11, csak valszeg rondább (DX10.0 és 10.1) és lassabb lesz (DX10.0). A DX11 fő újítása a tesszaláció (speciális poligonszámnövelés), amit az Nvidia kártyái nem igazán tudják olyan jól, mint az Ati kártyái, úgyh ez is okozhat különbségeket. Majd kiderül
7.
7.
Bazz a HD3850-es kártyán nincs nincs SM 5.0! elég lesz neki a 4.1 is?
6.
6.
Dcrysis02
-mennyiségben +mértékben
5.
5.
Dcrysis02
4:Azt is számold azért bele hogy azon a PC-n te nem csak játszani tudsz. Eladásnál azt is beszámítják hogy mire képes az a hardver, ha most egy helyett több dologra is képes, persze hogy többet kérnek érte.



Konzolt mindenki csak játékért vesz, de nem mindenki vesz PC-t csak játékért.



Plusz ahogy Drider is mondta lehet DirectX 10 - 10.1-es karikon is emulálni a DX11-et. Igaz nem az összes új tulajdonságot de valamilyen mennyiségben lehet, ugyhogy ne barnuljon a bugyikád, ha DX10 képes kártyát veszel, nem maradsz ki teljesen a jóból.
4.
4.
gerelysa20
PC-n lehet akkor nem szerzem meg. PS3-ra meg lesz, de sajna SD TV-n nem lesz szép :( HD TV-n szerintem sokkal szebb lesz.

Kár, hogy ekkora a különbség a kettő között. :(
3.
3.
tjames
Igen igen szebb lesz. Minden bizonnyal. Csak azt is tegyétek hozzá, hogy miylen áron. Nem kell nekem a duma hogy 50.000,-Ft ból milyen csúcsPC-t raktok össze. Egy X360 50-75eFt. Egy PC ami szebb grafikára képes....hát kapaszkodjatok meg, nem áll meg 150eFt ból. Tudom, most vettem PC alkatrészeket. (mégcsak nem is teljes konfigot)

Úgyhogy azt mondom 3x annyiért már lehet egy halovánnyit szebb. De a különbség közel sem éri meg árilag.
2.
2.
Drider
#1: Igen, a fejlesztőknél szeptemberben már biztos lesz. Egyébként meg a DirectX11 nem csupán hardveresen megvalósítható dolog, azt a pár új függvényt szoftveresen is lehet emulálni egy DX10.1-es kártyán.



Örülök a hírnek, végre láthatjuk majd mennyivel profibb egy PC-s grafika a 3-4 éves Nextgen konzolokhoz képest. Nem szeretem amikor azt mondják egy játékra, hogy: "Minden platformon ugyanolyan szépen néz majd ki és ugyanolyan élvezetes lesz!" Akkor kérdezném: Mi van az az azóta már "kifutóban" lévő DirectX10 és 10.1-gyel? Ja, meg a PhysX is egy jó pont. Megnézném a GRID-et egy DX10.1-es grafikával, PhysX-el. Jó hogy nem a Wii az irányadó.

Érdekes, hogy anno tudtak valamennyire fejlődni a játékok a Playstation 1 mellett is, de amióta a Microsoft is beszállt... Értem, hogy az egész marketing meg miegymás, csak konzolra érdemes fejleszteni, meg, hogy annak az egyetlen feladata a rá portolt játék elfuttatása, de a PC univerzális, és ezt ki kéne használni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...