Izmos gép javallott a PC-s Force Unleashedhez

  • Írta: fojesz
  • 2009. október 17.
  • Gépigény
Link másolása
Fény derült a Star Wars: The Force Unleashed megjelenés előtt álló PC-s verziójának gépigényére - a játék nem fut el akármin, megköveteli magának az erős vasat!
Fény derült a Star Wars: The Force Unleashed megjelenés előtt álló PC-s verziójának gépigényére - a játék nem fut el akármin, megköveteli magának az erős vasat!



Már a konzolos verziók is látványorgiával fogadták a játékosokat, a csilivili grafikát és a remekül sikerült fizikát látva szem nem maradt szárazon, száj pedig csukva. Ha minden igaz, a PC-s játék minderre még rátesz egy lapáttal, noha anno pont a látvány által megkövetelt magas gépigény miatt nem akarták portolni a játékot számítógépekre - mi ki tartottunk, végül az Ultimate Sith Edition jön PC-re is, de tessék felkötni a nadrágot, mert nem lesz egyszerű menet!

Minimális gépigény:
  • Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2) vagy Windows 7
  • 2.4Ghz-es, kétmagos processzor
  • 2GB RAM
  • 23.8+1GB szabadhely a merevlemezen
  • DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya
  • Radeon HD 2900 vagy GeForce 8800
  • DVD-meghajtó, egér, billentyűzet, esetleg gamepad
Ajánlott gép:
  • Core 2 Duo 2.8Ghz vagy Athlon X2 5200+
  • Radeon HD 4870 vagy GeForce 9800GT
  • 2GB RAM
Támogatott videókártyák:
  • Radeon HD: 2900, 3850, 3870, 4850, 4870
  • GeForce: 8800, 9600, 9800, 260, 280
84.
84.
Ryukian
Na, ezt írd ki lemezre! És én még az xbox 360-as játékok méretét sokallottam azzal a 14-16 gigával. Ez a 25 kicsit hanyattvágott... Engem mondjuk nagyon nem hozott lázba, ott figyel a boxon... Amúgy az én gépem az Assassin's Creed 1. részét igencsak alacsony grafikai módon sem bírta el:D gukkaboy kérdését illetően pedig szerintem(!) ez ugyan az a játék, mint amit a konzolokon is láthattunk...
83.
83.
gukkaboy
de akkor ez most a folytatasa lesz a konzolos verzionak v teljesen elolrol az eges? :D
82.
82.
Lacy27
A gép okés, de minek az sp3?

Tök felesleges, csak szívatás annak, akinek nincs.

Pl nekem. :)
81.
81.
stromi
hát a gépigényt kicsit sokallom:D

meg ez a 25 Gb szabadhely:D

na mind1 én nagyon várom végre 1 jó sw játék pc n a jedi knightok után
80.
80.
CD klon
nekem még az ajánlott is simán megy.
79.
79.
petimanus
Szerintem egyszerű a megoldás, akinek megvan a minimum az eldönti magának, hogy megveszi(vagy illegal tölti),vagy nem, akinek meg nincs meg a minimum az meg ne vegye meg, mert pénzkidobás. Am ne hőbörögjetek, attól nem lesznek olcsóbbak az árucikkek és nektek sem lesz több pénzetek. Ez van, szoksz, vagy szöksz.
78.
78.
bitbandita
Kedves abydos, látod erről beszéltem: magadra vetted! Nem feltételeztem rólad, hogy a MM-ba jársz vásárolni és nem támadólag írtam azt amit. Eleve a hsz-em nem is neked szólt, mármint oké, a Te hsz-edre reagáltam, de a mondanivalója konkrétan arra a 3-4000 dolcsis gépdologra irányult, amit igaz Te említettél meg, de nem Te találtad ki, hanem olvastad más online oldalon. Na erre írtam azt amit, Te viszont magadra vetted. Ha félreérthető volt (bár szerintem nem), elnézést kérek. Peace.
77.
77.
NereusLaceee
OKé... minimál hangon el fog menni :))

...de a képek alapján szerintem ha jól optimalizálják a minimum gépen nem lesz gond a futással.
76.
76.
abydos
#79: Kapásból feltételezted rólam, hogy MediaMarktba járok vásárolni kártyákat, és miért nézzem meg a 9800 árát és hozzámvágják. Ha én olyat írok neked hogy 7 millióért hozzádvágnak egy Suzukit, akkor te nem arra gondolnál, hogy ajánlom figyelmedbe a megvásárlását? Így szerintem 1-1



És szerintem nem támadtalak le annál jobban, mint ahogyan Te tetted (márha támadásnak lehet nevezni bármelyiket is), maximum hosszabban.



De ezen hülyeség vitázni, elnézést kérek!
75.
75.
bitbandita
abydos: mondtam én egy szóval is, hogy vegyél egy új 9800-at 25-ért? Kiforgattad a szavaim, és/mert nagyon magadra vetted. Nem bírom az ilyet, unintelligens dolog. És igen, jól mondod a konzollal kapcsolatban, az ilyen ember vegyen konzolt!
74.
74.
Stack
Na még egy jó játék amit nem tudok kipróbálni:(
73.
73.
#70: ez a fogyasztói társadalom,

szerintem az egész kész csőd.

nem a te hibád hogy sutyerákok a cégek, és féléves ciklusokban dobják ki az új cuccokat. már nem tudnak hogyan marketingelni, hogy ráadják az emberekre a sok szart, mert mindjárt itt az új.

waze vegyed, egyed úgysem ér semmit jövőre - persze ezt te még nem tudod, de majd rájössz elég hamar...hogy átvertek, ismét.

kemény 10-15% gyorsulás, dupla áron. ez tragédia kérem szépen.

egyébként meg nézőpont kérdése hogy mi a magas gépigény:

ha valakinek van pénze, hogy mondjuk 2 generációnként cseréljen gépet, akkor semmi gond. még a 3 generáció is belefér, főleg hogy a konzolok fogják a pc piacot is.

akinek nincs, annak persze ez elég nagy gond nyilván, de azt azért hozzá kell tenni hogy ez csak játék és nem kötelező kockulni, lehet emberek közé is menni :)

ki akartam próbálni az új reply rendszert egyébként, egész jó :D
71.
71.
Raam989
Mi a csöcsnek kell ennek 25Gb szabad hely? Ennyi extra lesz benne?
70.
70.
abydos
turankettes: Az a szomorú helyzet, hogy valamien szinten jogos :/
69.
69.
turankettes
Megkapod? Dolgozz meg érte, ha ilyen "kemény" vagy.
68.
68.
berály
enyémen fog futni főleg ha megkapom az új alaplapomat:) már alig várommm:PPPPPPP
67.
67.
bledzer
63. láttam már olyat hogy minimumnál több volt de mégis minimumon grafon lagzott. Ezek az infók inkább írányadók, nem pedig 100százalékos pontosággal leírt meghatározások.
66.
66.
abydos
bitbandita: Most mi a francért dobnék ki 25 ezret egy kártyára, ha 2 éve egy erőset vettem 50 ért? Ne haragudj de így már 65 000 FT-omba kerülne egy kártya mert 10 nél többet nem kapnék érte ha eladnám, de mivel nem adom el így 75 000 Ft ot adtam ki 2 év alatt csak a kártya miatt! Most akkor jöhetek azzal, hogy miért nem konzolt vettem évekkel ezelőtt, igen az én hibám, hogy mertem a PC-be fektetni a pénzem.



És amíg ingyen nem dobják a fejemhez a kártyákat, akkor már bizony sok... Arról ne is beszéljünk, ha ma megvenném a 9800-at, akkor már jövő ilyenkor készíthetném a pénztárcámat az újabbra, mert bizony ez sem mai darab kártya már..



Míg ugye a konzol hardver az 10 év múlva is adott marad és addig nincs másikra szükség, amíg jönnek ki rá új játékok. De a régi videokártyákra már nem jönnek ki új játékok és a viszonylag nem régi kártyákat is kizárja már a SW FU. Tehát a gépigénye horror és erre a fejlesztők figyelmeztettek is. Nálam azon van a hangsúly, hogy a kevésbé tehetősek képei mellett nevet el a többi online magazin, mert nekik csak az "ugye megmondtuk" duma számít. Nem azt írták, hogy igaz, h nem 4000$ de még így is erős, hanem azt hogy nesze neked Lucasarts, menjetek a fenébe és mi megmondtuk hogy meg lehet kisebb gépből is csinálni és ezért miért kellett várni 1 évet a megjelenéssel stb.



Amúgy is, a legtöbb újságíró megvehető, ha több textúra van a PC-s verzióban, mint a konzolosban, hiába irreális a gépigénye és egy halandónak játszhatatlanul szaggat.
65.
65.
Game 0ver
65: nekem is van egy ilyen érzésem:D
64.
64.
Horvi14
jézus O.O lehet h nekem nemis futna :D
63.
63.
pier33
hát a far cry2 is azt írta hogy 2 gb ram és 512mb videkari kell de elfut egy 256-os videokarin és 1gb ram-on
62.
62.
SWBF2
(amúgy nálam elindul)
61.
61.
SWBF2
25 GB szabad hely a merevlemezen...szerintem direkt csinálják, hogy megmondják "hö nekünk igazunk vót PC-nek túl erős, kevesen futtatják el maxon, konzolon az igazi"

:D
60.
60.
bitbandita
abydos: már ne is haragudj, de teljesen igazuk van nekik is. 4000$ gép, igazuk van, miért kéne? Nem a minimum, az ajánlott konfig kijön 1000dolcsiból, monitorostól... persze nem a MediaM-ba kell megvenni. Nézz utána, jobb helyen egy 9800GT-t már hozzád vágnak 22-25-ért, sőt. A GF8800 nagyon jó kártya (volt), de rá kellene nézni néha egy friss árlistára, hogy ma mi mennyibe kerül! Persze a magyar helyzet speciális, sajnos, itt szart sem ér az átlagfizetés és sokaknak még így is sok :(
59.
59.
petimanus
61: A minimum azt jelenti, hogy a software használhatóan működik. Amerikai meghatározás szerint azt jelenti, hogy az alap funkciókat tudja használni. Játékokra átültetve ez azt jelenti, hogy minimális grafikán, minimális felbontással akadás nélkül fog futni, ergo 25-30 FPS garantált. Amely gép nem éri el a minimumot, annál előfordulnak laggok. Hogy ezek mennyire súlyosak az attól függ, hogy mennyivel van az ajánlott alatt.

60: Igaz, egy átlagos játék rendszerigénye az ajánlott, de a minimumja nagy. Azért izmos. A minimumja a legtöbb mai játékhoz elég magas. 8800-as GeForce kari nem egy rossz és itt betették Minimum igényhez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...