3D-s megjelenítőkben a videójátékok jövője?

  • Írta: Ghost
  • 2009. november 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Hamarosan megjelenik az Avatar című film alapján készülő játék, amelyet a filmhez hasonlóan 3D-ben is élvezhetnek a megfelelő megjelenítővel rendelkezők.
Hamarosan megjelenik az Avatar című film alapján készülő játék, amelyet a filmhez hasonlóan 3D-ben is élvezhetnek a megfelelő megjelenítővel rendelkezők.


Manapság kevesen rendelkeznek olyan TV készülékkel, amely képes megjeleníteni a 3D-s játékokat, ám ez a jövőben gyökeresen megváltozhat. Yannis Mallat, a Ubisoft Montreal fejese szerint egy olyan korszak következik, mint amikor az emberek a mono hangról váltottak sztereóra, utána senki sem akarta a régit használni. Véleménye szerint így lesz ez majd a 3D-s megjelenítőkkel is, ugyanis aki belekóstol abba a csodába, amelyet ilyen formába nyújtanak a játékok, az többé nem akarja hagyományos megjelenítőn játszani azokat. Talán néhány éven belül elterjedhetnek annyira ezek a megjelenítők, hogy a fejlesztőknek megérje ezzel foglalkozni? Reméljük, hogy hamarosan kiderül, és egy mindenkinek kedvező megoldást dolgoznak ki.
38.
38.
hedzsooo
Lehet, h csak 1 db szeme van lmi3est-nek, bar ugy tudom, h akkor is csak csokken, romlik a ter-latas, de nem szunik meg teljesen...hmmmerdekes tema, ja es a cikk is. :)
37.
37.
Batri
#36: nem látsz 3D-ben? érdekes...
35.
35.
Imi3est
Nem látok +D-ben, úgyhogy soha nem fogok fizetni érte 1 Ft-ot se. Kivéve ha már nem lehet olyan tv-t amiben nincs benne. Mint pl telefonoknál a kamera.
34.
34.
killi
...Üzlet szaga van az egésznek. Mit akarnak már megint ránksózni sok pénzért?
33.
33.
Lachgas
#32: Látom te se fogod a poénokat!!! Majd talán legközelebb.
32.
32.
Scoo
Remélem hányózacskót is adnak majd a 3d-s tvk mellé. Az Avatar filmről nyilatkozta valaki azt, hogy elégé rosszul lett tőle, mivel egy egy vágásnál az ember szemének új fókuszpontra kell beállnia. gyors vágásoknál ez megterhelő lehet. Arról nem is beszélve, hogy ha ezt nem másfél órán keresztül, hanem mondjuk 3 órán keresztül csináljuk egy játékkal. Oké, ott nincs vágás, de pörgés, forgás rengeteg.

Pár hét és nem sokára megtudhatjuk, hogy milyen lett az új 3d, majd akkor érdemes vitatkozni rajta.



Másik dolog viszont, hogy nem hiszem, hogy egy átlag polgár átállna a 3d-s tv-re. Több okból is.

Egy angol felmérés szerint mintegy 30,000 háztartásban még mindig fekete-fehér tv-t használnak!!! pedig ott jóval jobb az online jelenlét, mnint nálunk.

Másik ok: a tv adók még mindig 4:3-ban sugároznak, szóval ha ezt nem tudják meglépni akkor nem tudom a 3d-t mikor fogják.

A Blueray-nek viszont jól jönne ez a dolog, mert lássuk be, hogy a blueray egyelőre nem egy siker sztori.
31.
31.
TEEBEEX360
Lachgas:Nem akarok kötekedni de elég nagy baromságot mondtál!!!



"Épp ezér ez a jövö, hogy ne kockuljanak az emberek (gyerköcök). "



Akkor is lesznek kocka emberek!!Akik gyerkőcök is lehetnek!!!Mivel majd divat lesz és megveszi szépen a kicsi fiának karácsonyra a szülő!!!Szal erről ennyit!!!Engem egyébként annyira nem vonz ez,mert nem fogok én kibírni 1,5-2 órát naponta a játék előtt,mert voltam már 3d-s moziban és bizony eléggé fájt a szemem 40 perc után!!De ahogy olvastam nem csak nekem fájt a szemem!!!!
29.
29.
demon68
jó lesz majd a Natal+3D. mondjuk az Avatar-játék is csak akkor működik úgy tudom 3D-ben, ha 120Hz-es a TV-d és HDMI kábelt használsz, meg szemüveget nem tudom adnak-e hozzá. én xbox-omon pl. még nincs is HDMI kimenet, tehát nem lehet majd vele 3D játékokat tolni.
28.
28.
szerintem a VR az igazi jövője a videójátékoknak, nem holmi megjelenitő.

szinaptikus összekötés a géppel, az intenziv élményért. xD

egyből megy a jel az agyba, mint a mátrixban - persze nem akkora tűskével nyilván xD

legalábbis szvsz ez a jövő, remélem 10 éven belül azért reális lesz. :)
27.
27.
Lachgas
#26: Épp ezér ez a jövö, hogy ne kockuljanak az emberek (gyerköcök).
26.
26.
bzsp
biztos jobban élvezném, mint 2D-set, de mint már mondták, egy idő után biztos megfájdul a fejed.
25.
25.
coderman
Hát nemtudom, nekem egy 40 perces IMAX film alatt is megfájdul néha a szemem. Nem biztos, hogy egy intenzív 1,5 órás L4D meccset kibirnék e 3dben...
24.
24.
Lachgas
#23: Akkor már ketten vagyunk.

23.
23.
peterpal7
22.
22.
Mathia$
Én valahogy rajongok a jövő műszaki-technológiai fejlődésért!! :D

állandóan azokról olvasok.
21.
21.
tjames
Annyi hátulütőja van az egésznek, hogy ahhoz hogy minél jobban tudd élvezni a 3D-t, ahhoz minél nagyobb képernyő szükségeltetik. Az IMAX egyik fő tulajdonsága a nagy vászon, aminek pont az a lényege, hogy a teljes látómezőt befedje, azáltal azt az érzetet keltve, hogy benne vagy a filmben.

Kis képernyőn látod a valóságot is, nemcsak a vetített képet.

Persze az élmény még így is beszabehu!
19.
19.
tjames
#19: Látom leszűrted a lényeget!



Abban amúgy igazatok van srácok, hogy pár film kedvéért, vagy játék kedvéért sok ember nem fog 3D-re váltani. Viszont ne azt nézzétek hogy húúúú ez mekkora technikai újdonság. Nem az. Sokatok graf kártyája is tudná a PC-ben. Itt az az újdonság hogy ilyen játékokat csinálnának vagy hogy ilyen filmeket adnának ki blúréjen. Ez egy opció!

S ha már választhatnám, én biztos ezt választanám.
18.
18.
Sun9us
Ezaz még 10 év és 3D ben nézhetjük a Barátok közt-öt.
16.
16.
Petike x
Nem az a jövő amire a nagyokosok azt mondják, hanem amit az emberek hajlandóak megvenni.



Még a régi CRT TV-ket is alíg hajlandóak lecserélni HDTV-re, ennyi év után is csak azért kezd elterjedni mert a régi tv-k lassan elromlanak, és szinte már csak HDTV-t lehet kapni újonnan, annyiért mint régen CRT-t, szóval "miért is ne" alapon megveszik.



Ha az embereket ilyen szinten nem érdekelte még az sem hogy tisztességes felbontásban tévézhessenek, akkor nem hiszem hogy a még ennél is fejlettebb és drágább technológiáért csak úgy kapkodnának.

A technofilok persze odalesznek érte, de az a helyzet hogy a nagyobb tömegek alíg foglalkoznak vele hogy milyen képminőséget is néznek, ha az eléri a "nézhető" szintet.
15.
15.
pyro
#15: Hát ez az, amit nehezen tudnék elképzelni.
14.
14.
bencsizy
#14: Sony tavasszal dob ki egy 3D-s TV-t, ami az átlagemberek számára is megfizethetö lesz! (Régebben egyik oldalon volt róla szó)
13.
13.
tjames
#12: Millkó körül van az ára most! :)

talán 800.000.-

De ahogy zuhannak a műszaki cikkek árai...3-4 év múlva, mire jön az új konzolgeneráció, megkapod max a feléért...és évente esik még 50%-ot :)

Szóval aki akar és lóvés az már most is vehet.

3-4 év múlva viszont már az elérhető kategória lesz.
12.
12.
tjames
#7: Ez nem "jó lenne" hanem ez már kapható! :)

A hang meg.... nem hallottál még PIP-ről? A legutolsó kínai vacakban is van ilyen. A hangcsaornák változtathatóak, vagy épp az egyiket kiteszet TV-re a másikat meg hallgatod fülhallgatóval.

Én már csináltam ilyen 4 éve is. :)

Hol ragadtál le?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...