HWSW: Nehéz napok jönnek a Windows-kalózokra

  • Írta: Daks
  • 2010. február 28.
  • Hardver
Link másolása
Automatikus frissítésként a héten megérkezik a windowsos PC-kre az a javítás, amely a Windows aktivációs rutinját alakítja át - írja a HWSW.
Automatikus frissítésként a héten megérkezik az a Windows javítás, amely az operációs rendszer aktivációs rutinját alakítja át - írja a HWSW.

A Microsoft a héten megkezdte annak a Windows-frissítésnek a terjesztését, amely összesen mintegy 70 különféle aktivációs trükköt szűr ki, ráadásul telepítés után háromhavonta frissíti magát, hogy az újabb és újabb töréseknek is ellenálljon. A Windows Activation Technologies (WAT) frissítése a különféle törések, aktivációs trükkök kiszűrésére irányul, megnehezítve a kalózok dolgát.

A fontos besorolású "Update for Windows 7 (KB971033)" néven letölthető frissítés elsőre nem sokat árul el magáról a Windows Update-ben, csak ha valaki rákattint és megtekinti a részletes tudnivalókat, akkor derül ki számára, miről is van szó. Azt azonban a leírás nem tartalmazza, hogy a telepítés után az operációs rendszer 90 naponta validálja magát az interneten keresztül.

Érdekel hogyan lehet eltávolítani az új eredetiség ellenőrzőt?
Irány Nagytestvérünk, a HWSW!
24.
24.
Danikika94
Nekem Win7 Ultimatem van és én csak annyit csinálok hogy egyszerűen nem kérem azt a fájlt.:)
23.
23.
redbul839
Hol it a problema :D lealitom az updatet es megbaszhatyak :D

22.
22.
bledzer
ahogy mondod 22 erre nagyon egyszerű a megoldás, az update letiltás:D
21.
21.
Raziel 88
Nekem eredeti xp-m van, de a 7-et biztos hogy nem fogom egyhamar megvenni. 40 ezret nem adok érte ki. A windows updatet meg letiltom. :D
20.
20.
tjames
Én múlt hét szerdán rendeltem meg a dobozos win7 pro HU-mat. Remélem HAMAR megjön! :)
18.
18.
benõmenõ
Én azóta lőttem ki a winfirssítést amikor egy ideig ment a ps-2 es joy a legelvetemültebb MS játéknál is átalakítóval erre egy frissítés után már fel sem ismeri amikor rádugom a gépre, pedig a dualshock2-nél nemsok jobb kontroller van :(
15.
15.
dzsiádzsó
uristen most mi lesz??? talán nem pipálom be .....
13.
13.
ATi0021
12 - Teljesen egyetértek veled. Bizony hatalmas nagy szégyen lenne a Microsoftnak, ha a 7 is megbukna. A warez segít terjeszteni, és így gyorsabban átálnak, megszokják az új windowst.



Látom az ügyfélszolgálat másnál is remekül üzemel. Hálókártya driver nem volt jó Vistával, és kénytelen volt haverom telefonos aktiválást kérni. MS küldi a HP-hez, HP az MS-hez. Végül csak rájött az MS, hogy Ő tud adni kódot a Windowshoz. Ok mondják várj. Rendben, egyszer csak egy gép hang elkezdi beolvasni a kódot. Na írja is szépen le erre a felénél megáll. Na mondom havernak ez lefagyott. Lol. XD Erre viccesen megjegyzem hogy ez Linuxal nem fordult volna elő. Felhívja MS-t mondja mi van, erre újra küldik a HP-hez, mert ez nem az MS feladata. Ok felhívja a HP-t aki már tiszta ideg lehetett, mert maga kapcsolta át az MShez. Végül a csaj bemondja a kódot, nagy nehezen. Aktiválás ideje több mint 1 óra... Egy hackel kb 1-2 perc lett volna.



Így vegyen az ember Windowst. De ott van egy másik ismerősöm is. Az eredeti XP-jét a másoltnak vette az MS és kapta a fekete képernyőt. Na az megint egy szép dolog volt. Végül az eredeti meg lett hackelve.
12.
12.
OldM4n
Ugyan már. Senkinek sem érdeke hogy ne lehessen lopni a Windows-t. Ki a fészkes fene venne DX10-11 játékokat, ha kizárólag a régi XP-je menne a gépén otthon? (Persze az is lopottan, de az legalább megy.) Nekem személy szerint origi W7Ultimate-em van, mégis lopottan telepítem, mert nem tetszik, hogy egy árus (MS) mondja meg, hogy én hányszor, hogyan, milyen módon aktiválhatom a szoftveremet, amit pénzért vettem. Sok-sok pénzért. Plusz jön egy kósza kártevő, mert védtelen szerencsétlenje kernelszinten egy csomó minden ellen, lepukkan, telepíthetem újra (OK, ez csak elmélet, de emlékszem még a Sasser-re, ami melóhelyen két éjszakai műszakot ajándékozott pluszba). Utána meg magyarázkodhatok Tatjánának a Windows telefonos aktiválásakor, hogy miért akarom harmadszor is aktiválni a szemetüket. (Utoljára nagyon összevesztem vele, szemét tróger picsa gyanúsítgatni kezdett, hogy biztos lopom a szemetüket. Mondtam neki, hogy lopni egyszerűbb lenne, mint őket hívogatni, és nem mellesleg a következő mondatért beperelem, úgyhogy le lehet zizzenni rólam.) Aztán meg persze aktiválhatnám újra, ha nem törném meg. Adminok - törjétek nyugodtan, az EULA szerint nem feltétele a szabályszerű használatnak az aktiválás - ergo ha megvan a CD, a matrica és a számla, akkor eltakarodhat mindenki a vérbe. Egyébként max letiltom a Windows Update-et, oszt viszonhallás (sic!), majd szakmai fórumokon köpködöm az MS-t. Rohadék tetű banda... (MCP magánvéleménye.)
11.
11.
Optimus Prime
Ez csak 7-re igaz, ugye? Egyébként jogtiszta OEM XP SP2-őm van, amire telepítettem az SP3-az és még pár fontos frissítést, mint MSI, .Net. De azóta inkább kilőttem az WinUpd-et. Anno az IE7 is jó volt, míg nem jött rá valami patch, azután csak crashelt, mint állat. :S Ekkor álltam Firefoxra.
9.
9.
ATi0021
Nem értem ennek a frissítésnek mi értelme van. Ugye ez egy választható frissítés, vagyis a többség aki már szerintem kívülről tudja az update számát biztos nem engedi majd telepíteni.



#6: Mondok jobbat. Voltam egy szép vírusom, fogtam leformáztam a C-t, visszarakta a Vistát. Jött az egy órás SP1 telepítés. Visszaraktam a drivereket, játékokat. Semmi gond, nézem a System 32-t sehol a vírus exeje. (h001.exe, stb)

Erre jön a Windows Update, hogy van már SP2 le kéne szedni, meg lehet a frissítő eszközt is frissíteni. Mondom ok menjen. Felteszi az SP2-t a Vistára és jön a NOD32, hogy H001.exe leállt.... Visszajött a vírus, hála a Windows Updatenek. Fogtam elölről elkezdtem az egészet, majd leszedtem az MS honlapjáról az SP2-t amivel már jó volt. Ami után csak arra tudtam gondolni a drága Windows Update szedte le nekem a vírus.... XD
7.
7.
Gubi
#6: Én hasonlóan jártam, amikor SP1-et akartam SP2-re frissíteni még régebben. Gondoltam használom a Windows Updatet ha már van rá lehetőség hogy azzal tegyem fel a szervízcsomagot. Letöltötte, elkezdett még a Windows fájlokat másolni a telepítéshez, de megakadt. Újraindítottam a gépet, de már nem indult el a Windows, lehetett újratenni az egészet...



Ezt a frissítést meg kenjék a hajukba. Nem fogok kiadni több tízezer forintot egy olyan szoftverért ami tele van hibával -.-
6.
6.
Pukhi-zik
most akartam sp3 ra frissiteni . menet közben lefagyott, aztan még csökkentett mod sem jött be. full KO. nem irom le miket gondoltam a MS-ról.

ja és ez volt a masodik ilyen probam - az elsö sem sikerült jobban..
5.
5.
simon 555
nem igazán érdekel kikapcsolom az automata frissitést és kész bár nem is kell mert már kivan....

és oprendszerért meg pénzt kiadni nem fogok!
3.
3.
abydos
Úgy tudom ez választható frissítés lesz. Bár engem nem érint szerencsére :)
3.
3.
Ecneb
#1: Sajna ez így van!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...