The Old Republic - a cél kétmillió előfizetőt szerezni

  • Írta: fojesz
  • 2010. március 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Azt már tudjuk, hogy az Old Republic még az EA címei közül is a drágábbak közé tartozik - most kiderült, hogy mekkora rajongói bázissal térülnének meg ezek a költségek.
Azt már tudjuk, hogy az Old Republic még az EA címei közül is a drágábbak közé tartozik - most kiderült, hogy mekkora rajongói bázissal térülnének meg ezek a költségek.

Ugrás a galériához

A BioWare a legnagyobb címeként kezeli a Star Wars: Knights of the Old Republic játékok folytatását (pontosabban folytatásait, mert ez lesz egyúttal a harmadik, a negyedik, sőt még a nyolcadik rész is), függetlenül attól, hogy olyan játékok fűződnek a nevéhez, mint a Baldur's Gate, a Dragon Age vagy a Mass Effect. A srácok előtt óriási lehetőség áll, hosszú ideje az Old Republic tűnik az egyetlen olyan próbálkozásnak, ami hosszabb távon is nagyobb közönségre tehet szert a World of Warcraft mellett - bár az is igaz, hogy sok trónkövetelőről hittük ezt.

A helyzet viszont az, hogy az Old Republicnak jól kell sikerülnie, hiszen baromi drága volt, az EA szerint alsó hangon is egymillió előfizetőre lesz szükség, hogy az eddigi költségeik megtérüljenek, de a cél kétmillió játékos összeszedése. Nehéz elképzelni, de az MMORPG-k piacán ez óriási szám a Blizzard játéka mellett, a World of Warcraft ugyanis elvitte a potenciális játékosok nagy részét, a többieknek pedig a maradékon kell osztozkodniuk, ami még az olyan sikervárományosnak hitt címek esetében is alig pár százezer kalandort jelent fejenként, mint a Warhammer Online vagy az Age of Conan.

38.
38.
Davidhux
Számomra mindegy hogy ki gyártja és ki fejleszti a gamma legyen jó és ne csillag árak
37.
37.
hedzsooo
En csak annyit szeretnek meg hozza tenni, hogy: -Hajraaa BioWare !!! :D
36.
36.
IceColdKillah
Látom megy a szájkarate:)



Nálam két fejlesztő csapat van a kedvenc kategóriába: Rockstar & BioWare! Szal remélem megdöntik a wow uralmát. Hajrá BioWare!



#35: Hát ha neked magyarítás kell egy játékhoz akkor inkább bele se fogj a SWTOR-ba. Talán egy nyálazó és egy szótár mellett XD



Amúgy én is Kotor fan voltam, sőt míg másoknak a kotor1 jött be nekem a 2 vitte a pálmát. Aztán amikor már kezdtem megunni akkor felraktam néhány modot, ki hitte volna hogy még mindig csinálnak hozzá modokat....

35.
35.
Batri
#35: El kell, hogy keseritselek. Ez 100%, hogy nem lesz magyaritva, mert ez egy MMO...
34.
34.
petreszku
Én nagyon nagy KOTOR függő vagyok nem tudom ti hogy vagytok vele.. Most még várni kell a game-re utána meg még a magyarításra.. A KOTOR 2 magyarításra is elég sokat kellet várni.
33.
33.
Netsu
#33: Köszönöm szépen a választ,valami ilyesmit vártam volna. Nem tekintettem magamat tapasztaltnak ebben a játékban soha.És mivel az angol nem az erősségem ezért a játékban található súgókat se értettem,szóval csak nagyon kevés dolgot tudtam. Ha a játékosoktól kérdeztem valamit,hogy hogyan lehetne ezt meg azt végbevinni,akkor rögtön elküldtek anyámba,hogy lehetek ilyen noob.De ahhoz,hogy megállapítsam,hogy nekem nem tetszik a játék,ahhoz nem kell eredeti szerver. Monumentális boss fight ide vagy oda,attól nekem még unalmas egész álló nap csak hentelni.

Egyszerűen nincs motiváció,amiért tovább fejlődjek,mert úgysem érek vele gyakorlatilag semmit.Legalábbis én így vagyok ezzel.

Még egyszer köszönöm szépen a részletes válaszod!
32.
32.
Gariss
Előre is elnézést az offtopicért, DE Netsu kommentje kibaszta nálam a biztosítékot.

#30: Akkor részletenként elmesélem, hogy miért hülyeség az első kommented:

Kifogásolod a PvE tartalmát (ha nem tudod mi az google):kérdem én, törtszerverről, hogy a rákba vonsz le konklúziót? Az összes NPC egy helyben áll, szerverleállások,falon átfutások, hackelések, és totál elbaszott statisztikabeállítások (hp,sebzés stb) jellemzik. Egy ilyen mázról, mert ez az, mi jogosít fel arra, hogy te tapasztaltnak tekintsd magad ebben a játékban?Megemlítetted, hogy a csapattársaid is tapasztaltak voltak, de erre csak azt tudom mondani, hogy ez nem az, hanem a törtszerver kiskapuinak az ismerete, és ez bizony rohadt messze van az ügyességtől. Tehát anno ha jól vettem ki, elment egy csapat Black Templebe Illidant ölni (gondolom többi boss szabadságra ment, vagy azoknak 1 hp-ja volt, és megvolt az aznapi sikerélmény) ahol pár wipe (értsd: csapat halála) után úgy döntöttetek, hogy egy NPC-hez, (ami eredeti szerveren kemény 30 másodperc után simán összecsuklik) elkiteoljátok (magyarul odahúzzátok) a bosst. Ejha, nem csodálom, hogy valami monumentálisabb harcra számítottál, javaslom írd be egy videómegosztóba bármelyik boss nevét és már ott mérföldekkel izgalmasabb harcot fogsz látni, mint egy törtön valaha.

Játékosok: kifogásolod, hogy senki nem segít az új embereknek: a WoW MMORPG, eredeti szerveren átlagosan van pár ezer ember egyszerre online, tehát elég kb. 2 perc, hogy valakivel találkozz, törtszerveren hány ember van fennt egyszerre max,100? Szintezésről elhiszem, hogy sokan nem élvezik, de arra való, hogy mire eléred az aktuális legmagasabb szintet, addigra rádragadjon valami alapszintű játékTAPASZTALAT.

Javaslom a jövőben inkább csak olyan játékokhoz szólj hozzá amiknek a teljes értékű másával rendelkezel.



Ontopic: Biowarenek meg sok sikert, remélem jobb eredménye lesz ennek mint a "WoW-trónkövetelő" Age of Conan-nek és a Warhammer Online-nak, bár az eddigi infók alapján eddig csak az NPC-kkel való interaktivitásával (és a küldetések leszinkronizálásával) tűnik többnek a WoWnál.
31.
31.
Maxxer
#31: szintén, ősztől kapom az ösztőndíjat úgyhogy, leszrá keretem. + nyári meló jólenne ha összejönne:d
30.
30.
Bins
de tényleg tök jó hogy valaki kérdez valamit a játékkal kapcsolatban, ti meg nem arra válaszoltok, hanem elkezdtek vitatkozni.... és nem egy ember ezek közül még azér is lebasz mindenkit h ne offoljon.... (Y)



szóval vki nem tud esetleg vmit a bétáról? hogy mikor indul és értesítenek e ha regiztem rá hogy elindult? amúgy a játék tuti nyerő: SW 1milla felhasználó, bioware, mégegy milla, hogy a kotor folytatása(i) még vagy 2 milla.:D plusz azok akik amúgy is mmorpg függők + akik unják már a wowot nemtudom hány év után.. szóval lesz ennekk jövője mindenképp.. én tuti vevő vagyok rá.:)
29.
29.
Netsu
#28: Azért próbáld csak meg,hátha tévedsz egyszer az életben,és nem mindenki olyan gyenge elméjű,amilyennek te képzeled!
28.
28.
megalonagyix
BioWaretől én rossz játékot még nem kaptam. Csak azt nem értem hogy van idejük ennyi mindenre: Dragon Age széria, Mass Effect széria, háttérben még valami titkos projekt, ezen játékok fenntartása DLC-kel, plusz még a SWTOR is. No mind1, a Galaxies már bizonyított, ez pedig mérföldkövekkel jobbnak néz ki annál, ha már hozza azt a formát amit a KOTOR letett az asztalra, MMO stílusban akkor kétségtelenűl nagyot fog durrani.
27.
27.
Batri
#27: ó bocsánat, nem tudtam, hogy ennyire ismersz... minek törjem magam azzal, hogy elmagyarázom azt, amit úgysem értenél
26.
26.
Netsu
Ehh ti sem gondoljátok komolyan,hogy majd fizetek egy olyan játékért,ami alapjaiban nem tetszik :)

Belátom én,hogy sok mindenkinek tetszik,csak azt nem értem,mi tetszik mindenkinek benne annyira.

#25: Észrevettem már,hogy te vagy itt a mostmindenkinekmegmondomavéleményemméghabunkóparasztisvagyagyokazsemérdekelcsakjólbeszólhassakasokgyökérnekmerténfelsőbbrendűbbvagyok személy :) Ha valami bajod van az írásommal akkor legalább lehetne benned annyi tisztelet a másik iránt,hogy kifejted az álláspontod,és nem csak oda dobsz egy annyit,hogy "FAIL". Bár tudom,te a nálad alsóbbrendűbb lényekkel szóba sem állsz,szóval valószínűleg lehetetlent kértem :)
24.
24.
Dezsee
#22: Nahát igen,ebben van valami,Netsu:D Ha esetleg mégis blizz szerón toltad,akkor bocs:D De akkor is be kell látnod hogy az emberek nagyon nagyon nagy többségének eléggé bejön a wow,nem egy embert ismerek aki a wow eleje óta tolja,rendületlenül.Azért az enyhe túlzás hogy a wow nincs jól összerakva,ha szereted az rpgket,akkor a wowot nem tudod kb abbahagyni,na.Ebben azért állapodjunk meg! És most mondhatod hogy nem, de a 15 millió aktív felhasználó nem erről tanúskodik!

Nade az SWről is:Nagyon sok esélye van,hogy lenyomja a wowot,ha mindent beletesznek amit igérnek(16 bolygó,saját sztori,választási lehetőségek,hogy a választások alapján kapsz skilleket,stb stb)akkor valóban lenyomhatja az Wowot!Az első játék amiről el tudom képzelni hogy van esélye.Én biztos megveszem,és nem vagyok sztm vele egyedül:D
24.
24.
Batri
#23: pont az, amelyiket kidobja a google...



21: FAIL
23.
23.
adriano28
meik is ez a old republic?:D

manapság már annyi sw game van
22.
22.
Killerbee
#18: Hát nem privát szerveren kellett volna próbálni gondolom, ahol televan buggal, hanem rendes blizzard szerveren :)
21.
21.
Netsu
#19: Szerintem pont az lenne a lényeg 1 boss fightban hogy adod neki rendesen,nem pedig hogy még taktikázzak,meg értelmezzek mindent.. 1 kis goldot? LineAgeII-be tök ismeretlen emberrel elmentünk gyakni,aztán mikor végeztünk adott tök ingyen egy rohadtul feltuningolt és komplett felszerelést,ami a legdrágább volt az egész játékban.. Amúgy komoly természetjáró lehet a haverod,ha még a sarki fényt is csak részlegesen ismeri fel :)

Amúgy ezektől még mindig csak egy monoton valami a WoW :)
20.
20.
robi009
#19: de ha már SWről van szó akkor szurkoljunk neki (Y)
19.
19.
robi009
#18: huh wowozok igen és mitmondjak kurvanagy noobvoltam

lvl 30on volt elősször FEHÉR itemem addig a zöldet meg a kéket mindig eladtam és nemtom valahogy nem odajött hozzám egy akkoriban még lvl 60as és leolottott h ekkora gyökér vagyok elkezdett nekem németül papolni h adjon-e 1 kis goldot jobb ruhákra énmeg néztem hogy mitakar ez itt tehát szerintem veled volt a baj nempedig a többiekkel.

A kockákkal eggyetértek hazajövök suliból felnézek mert egyik haverom fentvan egésznap. utánna kimegyek hazajövök este 10kor még mindig ottvan. a bossfightot meg te nagyon rosszul értelmezed mert nemerről lszól de mondjuk nem nehéz megérteni ha x-x HÓNAPOT játszottál és nemérted a lényegét. a világa meg kurva szép. kiraktam 1szer a northrendi égnek a képét mns-re és egy természetjáró haverom kérdezte h mikor volt ilyen a sarki fény . na erről ennyit csuma
18.
18.
Netsu
#11: Nem azért mondom,de szerintem a WoW sehogyan sincsen jól összerakva...Valami eszméletlen unalmas az egész játék! Mikor először mentem egy jó nagy(és viszonylag tapasztalt) csapattal ölni a TBC-ben Illidant,akkor azt hittem,hogy valami rohadt nagy csata lesz,mindenki zúz mindenkit. Erre mit kapok? Egy ütésétől már döglik mindenki,sebzést rá vinni aligha lehet.Tehát ez a rohadt nagy csata véget ért abban,hogy vártunk,és ültünk,amíg az a rák tudja ki a halál aki ott várt minket a kapunál gyakja.Hát így kell kinéznie egy boss fightnak? Én nem hinném.. De persze biztosan én nem értettem már akkor sem hozzá,hogy hogyan kell ezt megölni..de nem is próbálkoztam,ez az eset után végleg letettem a játékot. Egyébként meg maga a játék is egy dög unalom,elvittem egy karit 70 akárhányas szintig,de csak mert haver nagyon erősködött,hogy toljuk már..De egyáltalán nem élveztem. Aztán még egy hatalmas nagy bug halmaz is az egész.Attól meg egyenesen sírva fakadtam,mikor egy lávatengerben úszkáltam,és semmi bajom nem lett! A játékosokról meg ne is beszéljek..egytől egyik mindegyik egy rohadt nagy kocka,akik minden kezdőt lenéznek..nem is segítenének senkinek az Istenért sem..Nem értem,mi a szart eszik ezen mindenki..!
17.
17.
wildláma
#11: jó értem de egy SW már önmagát eladja gyakorlatilag. Én is wowoztam egy ideig ... 1-2 hónapig, de nem bírt lekötni. Valahogy az a monoton szaladgálás a pusztaságban nem jött be
16.
16.
Ecneb
Szerintem akkor is hülyeség! Ha csak az extrákért kérnének pénzt, akkor is megtérülhet a lóvé, mivel hatalmas rajongói tábora van, szinte biztos, hogy mindenki fizetne, de szerintem nem lesz akkora a játékosok száma, ha fizetős lesz...
15.
15.
Bins
Nem tudjátok a béta mikor indul? vagy elindult már? mióta jelentkeztem rá semmi hírt nem küldtek róla :S
14.
14.
Mathia$
szerintem elérik idő után 4-5 millió előfizetőt is. jól néz ki ez game, ráadásul bioware cucc ami sokat jelent.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...