Remedy: "túl kicsik vagyunk a PC-s fejlesztéshez"

  • Írta: InGen
  • 2010. április 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A Remedy tagadja a vádakat, miszerint a Microsoftnak egyszerűen csak szüksége volt egy újabb exkluzív címre, s ezért lefizették őket az exkluzivitásért.
A Remedy tagadja a vádakat, miszerint a Microsoftnak egyszerűen csak szüksége volt egy újabb exkluzív címre, s ezért lefizették őket az exkluzivitásért. Korábban egyébként már hírt adtunk arról, hogy finn fejlesztőcsapat miért nem tervezi elkészíteni az Alan Wake PC-s verzióját, akkor a Remedy a Microsoft által felhozott nem túl reális érvek ellen szólalt fel.


Ha emlékeztek, a Microsoft annak idején azt nyilatkozta, hogy vannak játékok, amelyek jobban a nappaliban, a TV előtt átélve, míg mások a PC előtt, intimebb környezetben működnek jól. Ezt az emeletes marhaságot cáfolta meg aztán a Remedy, mikor elmondták: a stúdió egyszerűen túl kicsi ahhoz, hogy egyszerre több platformra fejlesszenek, ezért döntöttek úgy, hogy csak az Xbox 360-ra koncentrálnak. Oskari Hakkinen ezt erősítette meg újra: "Kicsi stúdió vagyunk, körülbelül 50 emberrel, így csak egy platformra tudunk fókuszálni." majd hozzátette: "Jelenleg nincs tervben PC-s verzió". 
23.
23.
hedzsooo
Szerintem ez gusztustalan, amit a PC-es verzioval muveltek. :P :/





Eleinte emlekszem, h a W.-VISTA-t es a vele erkezett dX10-et eppen ezzel a jatekkal, ill. ennek a jateknak a rovid vidi es kep-bemutatoival reklamoztak.

Ahhoz kepest most szo sincsen mar a PC-es verziorol. Rohej.
22.
22.
bledzer
Majd az ikszboxos verzió befejezése után talán nekiálnak a pc-s verziónak, vagy felbérelnek a egy másik csapatot, hogy portolja át Alan-t.
21.
21.
Yagami Light
Én így a videók alapján nem látok semmi különlegeset a játékban. Nem tűnik rossznak, de kiemelkedőnek sem. Majd meglátjuk.
20.
20.
Kyuubi
#15: Én majd akkor veszem biztosra ha végigtoltam (viszont nem jön PC-re, szal nem fogom ;)
19.
19.
TDantes
#18: Semmi. Nem jön. Áprilisi tréfa!
17.
17.
weektour
"Jelenleg nincs tervben PC-s verzió".

JELENLEG-kiemelném ezt a szót!

Wördpíísz!
16.
16.
dareal
szerintem ütős lesz. bár, az alone in the dark-ot is sikerült jól elbaltázni.

a remedy álláspontja szerintem bőven elfogadható, nem mellébeszélés, nem mentegetőzés.

a jelenleg nincs tervben meg általában semmit sem jelent (ugye a kizárt, hogy kiadjuk szövegek után mégis kaptunk sw:tfu-t, gta4-et and so on)



egyébként arra kíváncsi lennék, hogy anno a szarkeverés az ms miatt volt-e (ugye a vista-t és a dx10-et (ill az intel a quad procikat) az alan wake-el akarták promózni)



egyet remélek, hogy tényleg lesz olyan játék, mint amekkora a körülötte lévő hype.
15.
15.
Giga0509
#12: Az csak áprilisi tréfa sztem :D



Kyuubi: Biztos hogy ütni fog...
14.
14.
mephi
Azért vegyük hozzá, hogy most már ezer éve készül ez is. Tudom nemsokára kijön, de egyre kevésbé bízok ebben a játékban...
13.
13.
MadDragon
Megértem, hogy egy platformra egyszerre olcsóbb fejleszteni, de így nem tűnik fölös pénzkidobásnak az a nem tudom hány év míg először csak PC-re fejlesztették?
12.
12.
Danyell86
Az nem lehet tudni előre, hogy mekkora sikert fog aratni, de egy biztos, hogy ígéretesnek tűnik, de én sem értem, hogy itt az írják, hogy nem lesz PC-re, másik oldalon pedig örömhírként közlik az olvasókkal, hogy legrosszabb esetben a karácsnyfa alá bekerülhet a PC-és verzió.
11.
11.
Kyuubi
Nekem egyre inkább az az érzésem hogy nem lesz ez akkora játék. Nem akarnak kockáztatni, magyarul k*rvára nem biztosak a dolgukban. Pár hét alatt át tudnák portolni PC-re ha akarnák...
10.
10.
Dcrysis02
A legtöbb fejlesztő szerint PC-re a legolcsóbb fejleszteni. Megértem ha nem akarnak kockáztatni, de erre van egy tökéletes megoldás:



Csinálj. Jó. Játékot. Nem. Pedig. Egy. Kalap. Sz*rt.



A Relic eddig nagyon jól eléldegélt a PC-s fejlesztésből. A S.T.A.L.K.E.R. első része is két millió fölött jár. Ha jó játékot csinálsz, akkor venni fogják.
9.
9.
Daigoro
Hát Aaaron a Microsoft legszarházibb megmondó embere. Amúgy olvastam interjút Oskari Hakkinennel, és abban is lenyilatkozta hogy túl kis stúdió az övék ehhez a feladathoz. A Micro$oft egyre jobban lejáratja magát.
8.
8.
cross56
hát nem tom, én elhiszem, igazából nem nagyon izgat, a lényeg, hogy Xbox360 jön.
7.
7.
Mathia$
miért ugrál mindenki az alan wake pc verzió körül? nem lesz és kész.

mikor lesz már gk-n is áprilisi tréfa? :)
6.
6.
tjames
Egyszerűen azt kell mondani mint a másik hírben Zöldhegyi Áronka, hogy a PC túl gagyi egy ilyen játékhoz.

ennyi.

:)

a baromarcúja....
5.
5.
ocse
ez kb. akkor lenne jó magyarázat, ha csak később adnák ki az xbox-hoz képest, de arra nem, hogy törölték a készülő pc-s verziót.
4.
4.
Kocsis92
inkább ez a hír legyen aprilfools:D
2.
2.
Ash04
@TDantes: Aprilfools :D
1.
1.
TDantes
Érdekes,..két másik oldal meg attól hangos, hogy jön PC-re. Persze átverés az egész...rossz vicc semmi más.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...