E3 2010: Kinect lesz a Natal - az első információk

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 14.
  • Bejelentés
Link másolása
Megvan a Project Natal végleges neve: a kiegészítő Kinect néven fog boltokba kerülni. Befutottak az első játékokról szóló információk is, bővebb részletek ma este várhatók.
Megvan a Project Natal végleges neve: a kiegészítő Kinect néven fog boltokba kerülni. Befutottak az első játékokról szóló információk is, bővebb részletek ma este várhatók.

 

A Microsoft egészen idáig titokban tudta tartani az új kütyü végleges nevét, ami mindenképpen dicséretes, ráadásul a magyar idő szerint hajnalban tartott rendezvényt sem közvetítették élőben, a külföldi kollégák arról számoltak be, hogy mindenüket kikapcsoltatták kezdés előtt, így sokáig csak rövid üzenetek és pletykák alapján tudtunk tájékozódni.

Most már viszont hivatalos: a Project Natal végleges neve Kinect lesz, amely - ha jól értelmezzük - a "kinetic" és a "connect" szavak összekapcsolásából született meg. Túl sok újdonságot a gép működését illetően nem tudtunk meg: a Natal, bocsi... Kinect (nehéz lesz megszokni) új menürendszert kínál, ahol válogathatunk a játékok és a szolgáltatások között. Lesz videochat, a kamera a hang- és képfelismerés révén észlelni fogja, ha új játékos ül be a konzol elé. A Microsoft érdekes módon elsősorban a Nintendo Wii-hez hasonlította a kiegészítőt: bár elismerték a Wii érdemeit, azt mondták, a Kinect alapvetően más lesz, az, hogy a játékos teste lesz maga a kontroller, egészen új élményt ígér. A Kinect a hírek szerint támogatni fogja a Facebookot is, a játékosok fotókat és videókat küldhetnek majd egymásnak.


A USA Today jóvoltából eddig nyolc nyitójátékot ismerünk. A Kinectimalsben 20 különböző állatokat nevelgethetünk (EyePet, valaki?), köztük gepárdot, oroszlánt és tigrist is. Megerősítették, hogy az ingyenes Joy Ride is kinectes játék lesz: az autóversenyt a kezünkkel tartott képzeletbeli kormánnyal irányíthatjuk, amit ha előretolunk, gyorsítunk, ha hátrahúzzuk, lassítunk - a játékos a testével tud trükköket bemutatni. A Kinect Sports hat sportjátékot ígér, lesz strandröplabda, foci, bowling, atlétika, box és ping-pong. A Kinect Adventuresben többek között raftingolni (vadvízi evezni) lehet, időre és egy akadálypályán - ezt akár ketten is játszhatjuk majd. Bemutatkozott a Dance Central az MTV Games jóvoltából: valószínűleg ez lesz a korábban pletykált táncjáték a Rock Band fejlesztőitől. Ha minden igaz, kapunk egy jógás és egy tai chi-s játékot is, végül a legérdekesebbnek kétségkívül a Disney-vel és a LucasArtscal együtt készített Disney és Star Wars-játékok lesznek - utóbbiról azt már tudjuk, hogy fénykardozni kell benne és lehet Darth Vadert is irányítani.

A rendezvényről néhány rossz minőségű fotót sikerült szereznünk, ezekből annyi vehető ki, hogy a résztvevőket (köztük Kojimát, Itagakit és CliffyB-t) fehér poncsókba öltöztették, a díszítést pedig néhány dzsungeles-avataros óriásplakáttal tudták le. CliffyB, a Gears of War atyja szerint akkora királyság van készülőben, hogy egyelőre fel sem tudjuk fogni - szerinte most sikerült elmozdulni a szoftverektől a szórakoztatásig. A mai műsor a látványról szólt, volt egy kiváló cirkuszi előadás is, viszont az árról és a pontos megjelenési dátumról nem esett szó - erre reagálva a Microsoft azt nyilatkozta, hogy a mai konferenciájuk már az információkról fog szólni. Rossz hír viszont, hogy a pletykák szerint, reális a 200 dollár körüli ár. Amint megtudunk többet, azonnal írunk.

Frissítés - Itt az első új videó is a Kinectről, benne összevágva néhány Kinect Sports, Kinect Adventures és Dance Central jelenet. Köszi pstomi!


31.
31.
Roger Ramjet
Jógás játékot már mutattak be hozzá. Kudo Tsunoda, amikor megmutatta a cipőjét. Úgy kicsavarodott az avatárja, hogy öröm volt nézni.
29.
29.
McDuff
hát ezt a nevet még nem veszi be a gyomrom,talán majd idővel.viszont ha csak ien Live-os hülyeségek jönnek ki rá,akkor az gáz,me én konkréten egyáltalán nem használok Live-ot,nem fizetek még azért is,nem megy oan jól.szal azért rem majd vmi komolyabb cucc is jön rá...
28.
28.
Pukhi-zik
Kitalaltam egy jo jatekot erre. Olyan röppdeszka mint a pokemberben a manonak volt. ahogyan egyensulyozol ugy fordul.
27.
27.
cross56
26.
26.
Giga0509
Igen igen star wars!!! :D kell nekem egy kinect :D
25.
25.
K.G.
#24: Az valami fiktív műsor, nem az volt a lényeg, hanem a távirányítás megoldása, ami király.

A casual érában új mérföldkő. Most már jöhetne valami komoly is. Ha Cliffy ennyire ráizgult, akkor lesznek itt még meglepetések, max nem most az E3-on.
24.
24.
Mathia$
Remélem ez már tényleg egy olyan videó ahol élesben mutatják a képességeit és nem manipulálták, h jobban nézzen ki.

Amúgy az utolsó mi akar lenni? Bárkihez benézhetünk hogy mit csinál ha van Natalja vagyis naaa Kinect-je? (Nagyon szar ez a név, a Natal sokkal jobb)

Írtó drága, én nem fogok venni. Majd ha 100 dolcsi körül mozog az ára majd akkor.
23.
23.
Pukhi-zik
eza futas de szar.. jezus, egy helyben futni..mar a szobabicikliseket is pofan vernem..
22.
22.
Pukhi-zik
Teljesen jo nev ez. A Natal nem volt igazi. Nem egy technikai eszköznek valo. Wave meg szanalmasan unalmas lett volna. Ez igy ötetes és hangzatos. ki nem tudja kimondani az menjen logopedushoz.
21.
21.
xXgoronikahunXx
A tavalyi E3-as videó sokkal jobb volt.Mondjuk az csak kamu volt de akkor is
20.
20.
Scoo
#18: Jaja. A második egy törödj a biztonsággal reklám.

Az első reklámnak az utolsó pár másodperce érdekes (távirányítás kézzel). A casual gamekkel való ugrálás nem igen dob fel.
19.
19.
fojesz
#18: köszi, hogy szóltál!
18.
18.
Massiv
A második videó fake: http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM


De egyébként is... Ha valódi lenne, ez biztos nem hozná meg a kedvemet, hogy "Kinect"-et vegyek... (Ez a név borzasztó... Miért nem maradhatott egyszerűen csak "Natal"?)
17.
17.
Pukhi-zik
joeg az also reklam mennyire giccses és SZAR..
16.
16.
Dresa
Vhááá mi ez a tv spot atyám, az lett volna az igazi ha rárántja a kis mosolygós pics!kra a kormányt, akik felkenődnek a falra huscafatok formájában (persze ugyanígy lassítva)

nem is értem miért nem kért még fel a microsoft projecktmanagernek XDXD
15.
15.
Exinor
#13: Ha adnak hozzá box-ot akkor a hülyének is megéri, veszek én is:D
14.
14.
Killerbee
12.
12.
Bins
#10: Hát enyhén szólva látszik hogy nem tudsz pártatlanul állni a dologhoz.. De akkor minek olvasod el egyáltalán a hírt? Sőt minek kommentelsz?? Amúgy nem tudom miért olyan nehéz felfogni hogy a kezedben azt fogsz amit akarsz, sztem elmész veszel egy játék lézerszablyát, és azzal a kezedben is játszhatsz, nem muszály az üres kezeddel hadonászni, míg a MOVE-nál, ha már megint itt tartunk megvan kötve hogy a fagyik lehetnek a kezedbe és kész... Meg ha nemtudod kimondani azt hogy Kinect, az csak a te hibád, hogy szépen fejezzem ki magam... A hab a tortán hogy megjegyezni sem tudod, hát szerintem beszélj a saját nevedben, és tüntesd is fel ha így van:D Az árról annyit hogy én egyre biztosabb vagyok benne hogy megéri a pénzt, ha meg nem akkor vagy nem veszek vagy nem most.. Ennyi.
12.
12.
Killerbee
#10: 189-ért natal+box persze, 32" tévét nem még hozzá?:D



Amúgy ha ennyiért adják a natalt!, akkor egy ideig igencsak felejtős lesz.
11.
11.
Exinor
#8: 189? Az durva, egy új box ára... ha valamin el fog bukni, akkor ezen...
10.
10.
Bavid
#7: Akkor már a move sokkal jobb arra, nem csak az üres kezeddel hadonászol.

Ez a név meg szörnyű kimondhatatlan, megjegyezhetetlen. A 189$ meg max úgy reális ha a box-ot is adják hozzá.
8.
8.
tjames
Most hallom hogy 189$ a tervezett ár???

No annyiért biztos kihagyom.....
7.
7.
Bins
Leszarom a nevét! Nem látjátok?? Star Wars, lézerkard, Vader???:D:O VÁHHÁHÁHÁ:D Nagyonjólesz!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...