Portal 2 - részletek a kooperatív módról

  • Írta: zoenn
  • 2010. június 23.
  • Hír
Link másolása
A Valve designere, Erik Johnson tegnap regélt a Portal 2 osztott képernyős és online kooperatív módjáról. Ez teljesen más élményekkel kecsegtet.
A Valve designere, Erik Johnson tegnap regélt a Portal 2 osztott képernyős és online kooperatív módjáról. Ez teljesen más élményekkel kecsegtet és jelentős szerepet fog játszani a játék történetében. Új lépcsőfokként szolgál az eddig tipikusan single játékként ismert Portal fejlődésében. Minden játékos kap majd egy saját színnel ellátott portált az eléggé bonyolult felépítésű, elszeparált co-op szinteken. Egyelőre csak két játékost támogat a játék, de ez később még változhat. A co-op pályák egy részére ráismerhetünk, ha végigtoltuk a single-t, de lesznek kimondottan erre a játékmódra tervezett szintek is.


Nem játszhatunk Chellel, a kis robottal, mert könnyedén szétvághatják a pályákon található lézerek. Minden játékos képes lesz barátja által létrehozott portálokon is ki-be járkálni, rengeteg lehetőség lesz összedolgozásra, sőt a siker érdekében el is várja tőlünk a játék. Ha PC-n játszunk ott ugye nincs split-screen, viszont, ha megnyomjuk a TAB billentyűt, láthatjuk társunk szemszögéből is a pályát. A Valve szerint erre szükség is lesz, elvégre "több szem többet lát".

GlaDOS-szal jó lenne közelebbi kapcsolatot is létesíteni, de csak úgy tudunk a bizalmába férkőzni, ha teljesítjük a ránk szabott próbákat.

És még egy bejelentés a végére: nem lesz sütemény a Portal 2-ben. Az első részt ugyan megkoronázta a torta, mint elérhető cél, de a Portal 2 már komolyabb elvárásokat támaszt, komolyabb jutalmakkal.
22.
22.
abydos
#20: Azért, mert PC-n tökéletes pénzkidobás az osztott képernyő, mármint a fejlesztőknek. Ugyanis ha nincs osztott képernyő, csak akkor lehet coopozni, ha a társad is megveszi, aki játszana. Így nem kell pént kidobni az osztott képernyő fejlesztésére, ráadásul még a társad is vesz egy példányt.
21.
21.
M3rcy
#16: abba mi lenne a kihívás?
20.
20.
bence9
de miért kell pc-n kivenni az osztott képernyőt he ? mit zavarja annyira mindenkit ?
19.
19.
Slik
18.
18.
Horvi14
THE CAKE IS A LIE!! RAWRR .@@:@
17.
17.
pjoco
Nagyon várjuk már! Haverral kitoljuk majd Coop-ban!
16.
16.
geri q
#6: félre érted, két handheld portal device lesz ami azt jelenti hogy 4 portal van ami 4 színt jelent, mert akkor 1edül is meglehetni csinálni a pályákat
14.
14.
Callation
Nem lesz torta a tetején 2 gyertyával megse veszem XD
13.
13.
abydos
#10: Szerintem Alyx van olyan türelmes, hogy megvárja Gordont :D
12.
12.
Killerbee
#11: Nem szexuálisan mielőtt valaki félreértené :P
11.
11.
Killerbee
#10: G-mannek Alyxal is van terve. :)
10.
10.
M3rcy
#9: és akkor mi lenne alyxel??
9.
9.
Killerbee
#7: Kitudja a hl 3-nál lehet gordonkát megint sztázisba helyezik épp 200 évig :D

8.
8.
torppapa5
Remélem legalább a co-op módról jön majd ki egy demo. Szívesen kipróbálnám.
7.
7.
abydos
#5: Mivel több mint 200? évvel az első rész után fog játszódni, max azt tudhatjuk meg, kihal e az emberiség vagy nem (bár erre sem lesz válasz, zárt lesz ez is, mint az első rész, maximum utalásokat kapunk) :D Nem hiszem, hogy szorosabban lesz közük egymáshoz, mint amennyire eddig volt.
6.
6.
M3rcy
nem megmondtam, hogy az egyik játékos a kék portalt a másik a narancsot fogja használni? :D amúgy PC-n van splitscreen, csak egy kontroller kell hozzá
5.
5.
Killerbee
Összelesz itt fűzve a hl meg a portal ténylegesen is szerintem. Mivel feltehetőleg a portal 1 a black mesa kataszrófa után játszódik.

Ugyebár az ep 2-ben mutatják is az aperture bázist. Borealis.

Lesznek itt fasza meglepetések.
4.
4.
Optimus Prime
"az első részt ugyan megkoronázta a torta, mint elérhető cél, de a Portal 2 már komolyabb elvárásokat támaszt, komolyabb jutalmakkal."



Csokis torta?
2.
2.
gamerplayer
hmm én várom...végre 1 FPS amiben nem észnélkül lövöldözni kell :D
2.
2.
gamerplayer
#1: ja erröl énis hallottam :D
1.
1.
abydos
Azt is csiripelték még a madarak, hogy a Ps3-asok és a PC-sek közösen tudnak majd játszani, ez is hozzá fog tartozni ahhoz, hogy a konzolok közül miért a Ps3-mon lesz a legjobb a játék :) Ezért is ment Gabe bácsi a Sony tájékoztatóra ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...