Alan Wake - túl a félmillión

  • Írta: zoenn
  • 2010. június 30.
  • Hír
Bár a Microsoft jobb teljesítményt remélt a kasszáknál a Remedy konzol-exkluzív címétől, a megjelenés után hat héttel már 500 ezer eladott példányszámnál jár.
Bár a Microsoft jobb teljesítményt remélt a kasszáknál a Remedy konzol-exkluzív címétől, a megjelenés után hat héttel már 500 ezer eladott példányszámnál jár. A június 19-cel bezáruló héten még 26 ezer talált gazdára, ezzel el is érték a mágikus határt. Az Alan Wake stabil 83 százalékos értékelési átlaggal rendelkezik a Metacritic.com-on, az elhúzódó fejlesztés és a redmondiak konzoljának kizárólagossága megtette a hatását: a várt rekordok elmaradtak. S hat héttel a boltokba kerülés után ez a félmilliós darabszám még karcsúnak is tűnhet. Panaszra viszont nincs ok.


A fejlődés üteme hasonlóan lépdelhet tovább, főleg a július végén érkező DLC megjelenésével ugorhat meg az eredmény, az elemzők szerint az év végére akár az egymilliós eladott darabszám is számításba jöhet. Kétségtelen viszont, hogy fejlesztési költségeket legalább visszahozta az álmatlanságban szenvedő író rémisztő kalandja.
22.
Yami
#21: Konzoljáték alatt azt értem ami csak konzolra jelent meg. Tudtommal az MW 2 kijött PC-re is ;)
21.
Mathia$
#19: Érdekesmód a világ legjobban fogyó konzoljátéka a MW2 ;)

#20: ott a pont.
20.
V1SoR
#19: A Bungei sikerétől nem lesz jobb a többi kiadónak/fejlesztőnek. És az új játékaikat már ők is kihozzák mindkét platformra. Meg azért a Halo3 kijövetele óta történtek változások a piacon. Az elmúlt időszakban nagy volt a PS3 térnyerése.
19.
Yami
#15: Érdekesmód a világ legjobban fogyó konzoljátéka Xbox 360 exkluzív.Nem tudom miért nem veszik az emberek, szerintem egy igen igényesen kidolgozott, remek játékot kaptunk. Én rögtön gyűjtőit is vettem belőlle, pedig azt csak a legjobb játékokkal teszem.
18.
Beau
Nem értem mi a baja az embereknek ezzel a játékkal nekem nagyon tetszik.

17.
Mathia$
Ez is bukás lett nekik mint a too human, bár ez sokkal jobb. remélhetőleg majd a GoTY edition-t többen szerzik be.
16.
Krekk
Ki fogják majd szépen dobni pc-re is, csakhogy kicsit feltornázzák az eladásokat. Nem lepődnék meg, ha 2011 tavaszán pc-s borítóval látnánk a boltok polcain...
15.
joykiller
Nos a fél millio eladott példány a wareznak köszönhetö, mert az ingyen volt. És ha nem lenne warez boxon, nem lenne annyi eladott gép. Ezek után tuti lesz ps3 port belöle. Akinek van egy kis esze, az nem fejleszt boxra exkluzivot, ps3 sokkal több fogyna belöle.
13.
Szajolihoher
#11: hát komám te nagyon eltévedtél az Alan Wake nem horror játék,hanem hivatalos megnevezés szerint Psychological Action Triller,ami nem egészen a horrort takarja magában,de írd le mivel nyújt többet egy 18+os horror játék,több vér van benne?attól még nem lesz igazi horror...
12.
air 2
Szerintem kurva nagy game!Most toltam végig,mindenkinek ajánlom!
10.
zoli12i
ha jött volna ps3-ra akkor már rég meg vettem volna ! :-(

De lehet hogy meglesz (40%) mert július 16.-án jön ki az új x-box pont születés napomkor és lehet apámmal közösen megvesszük !
9.
Pukhi-zik
#8: hat, a bombak földjen egy kaka volt szvsz.
8.
galmat
Szerintem remek játék lett! Igazából még komoly média kampányt is kapott, meg az emberek nagy része ismerte a nevét a játéknak és a fejlesztőgárdának is.

Ezért is érthetetlen, hogy félmilliót adtak el belőle. Az nagyon-nagyon kevés! Kb. a magyar fejlesztésű Codename: Panzers-ből ment el ennyi. Ugye mondanom sem kell, hogy a két fejlesztő csapat anyagi lehetőségei és kiadói háttere között mekkora hatalmas különbség van.

Mivel a Max Payne fejlesztőiről van szó az Alan Wake kapcsán, azt is mondhatjuk, hogy a játék megbukott a kasszáknál.

Kicsit olyan ez, mint A Bombák Földjén. Sokaknak tetszett, Oscar-t is nyert bőven, volt aki meg nem komázta. A mozikban meg nagyon csúnyán elhasalt.
6.
V1SoR
Ez az egy exkluzív játék amiért igazán sajnálom, hogy nincs XBoxom. Szerintem azért kevésbé rétegjáték mint a Heavy Rain, hisz csak egy akciójáték ez is.
5.
Csoola
#3: nincs DLC-kre tagolva, a történetet tagolták fejezetekre, mint egy könyvben...
4.
Csoola
nagyon jo játék, de teljesen konzol-exkluziv, ráadásul nem éppen széles tábornak valo, ezért szerintem teljesen érthetö a dolog

nekem tetszett, folytassák, csak ne kelljen egy fél évtizedet várni rá...
3.
tundra
Hát ja, a Heavy Rain mitől tudott olyan jó eladásokat produkálni, az Alan Wake meg miért nem? Mindkettő rétegjáték. Lehet a DLC-kre darabolás ijesztette el a vásárlókat.
2.
gamerplayer
hát fél milla az nem sok manapság
1.
Pukhi-zik
Agyon lett mar tárgyalva. Igy psy triller, ugy szövevenyes story stb stb. meg is lett a jutalma.

Szvsz eleg nagy blama.. Sokkal hamarabb ki kellett volna adni és kevesebb rizsával.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...