Könnyedebb irányítás a Killzone 3-ban

  • Írta: InGen
  • 2010. július 17.
  • Érdekesség
Link másolása
A Killzone 2 "nehéz" irányítása sok rajongó tetszését nem nyerte el, ezért a folytatásban kicsit módosítanak rajta, gyorsabbá és reszponzívabbá teszik.
A Killzone 2 irányítása különös a többi FPS-hez, főleg a Call of Duty játékokhoz viszonyítva. Ez egyébként érdekes módon nem elsősorban magának a kontrollnak köszönhető, hanem az animációknak, amiknek hála egyedi, súlyos mozgásokat kapunk.


Ez azonban nem minden rajongó tetszését nyerte el, sokak vissza szeretnék kapni az első Killzone-ra jellemző gyorsabb, válaszképesebb irányítást. Ezért a fejlesztők visszamentek az alapokig, és átkalibrálták kicsit a dead zone-t, valamint csökkentették a beviteli késleltetést, aminek köszönhetően a Killzone 3 már zsiványabb stílusban is vezérelhető, de emellett sikerült megtartaniuk a második rész "súlyát" is, éreztetve ezzel, hogy a főhős nehéz fegyverket és felszerelést cipel magával.

Apró érdekesség, hogy a töltőképernyőknek is búcsút mondhatunk: a Killzone 3 már végig streamelve fut majd.
39.
39.
mrbrodix
#38: Ja, és az egész düh oka, hogy alaptalan a vád.

Máskülönben nyugodtan lehetne szidni, nem vagyok annyira nagy fanboy, hogy ne fogadjam el az exclusive játékok hibáit.
38.
38.
mrbrodix
#22: Figy, ne haragudj, tudom, hogy mod vagy, meg hogy én newbie vagyok, etc, etc...

Azonban akkor is: ez egy nagyon nagy farok hozzá szólás volt.

Mikor el kezdtem játszani a KZ2-vel, rögtön feltűnt, hogy érdekes az irányítás.

Na, de mit ad isten?!

Beállítások -> Irányítás és át is kapcsoltam, ha jól emlékszem, Alternate 2-re.

Ha esetleg arra gondoltál, hogy egyedi beállítás nincs benne, akkor elnézést kérek.



Remélem nincs harag a hirtelen felindulásért!
37.
37.
IceColdKillah
#36: Sajna nekem még nem volt alkalmam kipróbálni a Killzone 2 multiját úgy isten igazából mert mindig akadt egy (...) aki már azelőtt fejbe lőtt hogy körülnéztem volna! :(



Pedig elég nagy kocka vok, de ez még nekem is sok!
36.
36.
Blint19
#35: Ízlések és pofonok! Szerintem kontrollerrel is frankó az irányítás, Killzone 2 multival sincsen különösebb bajom! Nem azt mondom, hogy élen vagyok mindig, de azért 24-30 pont mindig megvan, ami kezdőként szerintem nem olyan rossz!
35.
35.
NECROSMOKE
#32: Egérrel meg billentyűvel sokkal jobb.Akkor nem lenék annyira NOOB,szal eddig már meglenne az Achive Online Honor Rank #4 trofea is,amit be kell vallani nem piskota megxerezni.
34.
34.
NECROSMOKE
#31: Pedig nekem sokxor olyan érzésem van,hogy ellenfelek egérrel játszanak,1 nulla vagyok KZ2 multiba.Nagyon nehézkesen megy nekem ez ahirtelen fordulj id-oda céloz fejre ha tudsz(LOL azt pedig elfelejthetem,randomra ha bejön XD)
32.
32.
Blint19
#31: Nem értem, hogy mitől olyan nehéz a kontrolleres FPS! Egy délután alatt belejön az ember! Én pár hónapja vettem PS3-at, de komolyan mondom, már most jobban megy konrtollerrel, mint billentyűzettel! pedig előtte 13 és fél évig PC-s voltam!
31.
31.
Naliak
Én vállalalom, hogy "szar pc-s" vagyok, aki az életben nem fog tudni rendesen játszani kontrollerrel.Viszont van PS3-am és még szeretem is, de pont FPS-t nem játszom rajta, mert képtelen vagyok megszokni a két kis kart.

Nem értem hogy miért nem lehet néha ránk is gondolni, és biztosítani, hogy wasd+ egérrel mi is játszhassunk. OT az UT 3 simán megoldották. Ezek az átalakítok, (XFPS...) baromi esetlegesek. Amúgy nagyon tetszett a Killzone 2, csak sajnos legfeljebb túsz lehettem :)
30.
30.
Blint19
#28: Nekem pont az az érzésem, hogy multiban könnyebb az irányítás! Valahogy nem olyan nehézkes! Ám Smoke, holnapi nap folyamán nyomhatnánk pár menetet. Persze csak, ha neked is jó!
29.
29.
NECROSMOKE
A SNIPER-nak a zumját lehet még növelni mert én nem kapom sehol sem.
28.
28.
NECROSMOKE
Azt én is utálom mert annyit tölt,hogy az na!!!megfelel 1 kis teaszünetnek is a loading time XD.A másik meg az irányitás nekem nagyon nehézkes,multiban meg szenvedek(nagyon gyenge vagyok :( )
27.
27.
Blint19
#25: Én is remélem, az MW2 Spec Ops módja hihetetlen nagy élvezet volt split screen-en, minimum ilyet várok ettől is!
26.
26.
Blint19
#22: nagy tévedés! Igen is át lehet állítani! Már a Killzone 2 tesztnél is feltűnt, hogy azt írtátok, nem lehet átállítani a gombkiosztást! Pedig nem így van!
25.
25.
IceColdKillah
Jeee! Nálam percekig töltött a game! Ennek nagyon örülök! Az irányítás úgy volt tökéletes ahogy annak lennie kell. Naggyon remélem hogy raknak a játékba split/screen-t mert ha nem akkor talán meg se veszem....
24.
24.
Exinor
A gombkiosztás teljesen mindegy, mert lehet állítani, a kettőben is lehetett, de a játék irányítását nem kellene elcseszni, remélem azért annyit nem fog változni, jó volt, hogy volt súlya a fegyvereknek és nem rohangáltál össze vissza és rángattad a fegyvert, mint a CoD-ban.



A töltések. Inkább maradjanak a töltőképernyők, de ne csináljon olyat, mint a kettőben, hogy beáll az üres területeken pillanatokra töltögetni a kép...



23.
23.
XDannyL
Ez jó hír! Én a 2. résznek csak a demójával játszottam és tényleg elég nehéz az irányítás.



Ami meg a gombkiosztást illeti, szerintem kár ezért majrézni. Hozzá lehet szokni :)
22.
22.
Ca$h
#17: Drága testvérem... a Killzone egyik nagy hibája, hogy NEM lehet átállítani a gombkiosztást! :(((
21.
21.
Blint19
#20: Mérhetetlenül sajnálom!
20.
20.
biolencse
Nem kell besértődni! Ha valamitől frászt kapok, akkor az ez.
19.
19.
Blint19
#14: Tudom, hogy át lehet állítani, csak nekem elsőre fura volt! De látom, iktt már nem lehet semmit megemlíteni sem, mert jön a "miért sírtok?" szöveg? Ki sír?
17.
17.
biolencse
Miért sírtok a gombkiosztás miatt??? Nem tetszik? Állítsátok át!!!



Gulyo! Már nem emlékszem, hogy melyik a zoom és könnyen lehet, hogy más beállításokkal játszol, de miért nem nézed meg az optionsban?
16.
16.
Lachgas
szerintem az irányitással semmi gond nincs, söt nagyon jo
15.
15.
V1SoR
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...