HWSW: Nyereségbe húzta a focivébé az EA-t

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 8.
  • Biznisz
Link másolása
Nyereséges negyedévet zárt az EA, amely leginkább a FIFA World Cup South Africa és FIFA 10 sikerének, valamint a digitális eladásoknak köszönhető, írja a HWSW.

Nyereséges negyedévet zárt az Electronic Arts, a világ egyik legnagyobb független játékkiadó vállalata, amely leginkább a FIFA World Cup South Africa és FIFA 10 sikerének, valamint a digitális eladások egyre nagyobb térhódításának köszönhető, írja a HWSW.

Jelentősen nőtt az Electronic Arts bevétele a június 30-án véget ért első pénzügyi negyedévben, az eladások növekedése pedig elég volt ahhoz, hogy nyereségbe rántsa a céget. A tavalyi 644 milliós bevétellel és 234 milliós veszteséggel szemben most 815 milliós forgalmat és 96 milliós profitot tudott felmutatni az EA. Az eredmények meglepték a piacon, a részvények árfolyama a bejelentést követően közel 5 százalékkal erősödött

A vállalat közleményéből kiderül, hogy a jó eredményben nagy szerepe volt a focivébé előtt kiadott FIFA World Cup South Africa játéknak, amely a negyedik legnépszerűbb cím volt a negyedév során a bolti forgalmazást tekintve, több mint 3 millió eladott példánnyal. Emellett jól fogyott a Battlefield: Bad Company 2 és a FIFA 10 is, utóbbiból a tavaly őszi premier óta több mint 11 milliót értékesített a vállalat.

 

Érdekel, hogy minek köszönhető még az EA sikere?
Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...