Valve: mi magunk fogunk Half-Life filmet csinálni

  • Írta: InGen
  • 2010. augusztus 27.
  • Hír
Link másolása
Gabe Newell szerint eddig egyetlen olyan ötletet, vagy fogatókönyvet sem kaptak a Half-Life megfilmesítésével kapcsolatban, amivel elégedettek lettek volna. Éppen ezért a kissé túlsúlyos cégvezér úgy gondolja, az lesz az egyedüli jó megoldás, ha ők maguk készítik el a mozit.

Gabe Newell szerint már az is hiba volt, hogy a Blizzard másokat bízott meg a World of Warcraft film elkészítésével. Gabe maga is nagy WoW rajongó, így annak ellenére, hogy imádja Sam Raimi filmjeit, jobban örült volna neki, ha a Blizzard nem adja ki kezei közül a portékáját. Elmondása alapján ők nem fogják ezt tenni a Half-Life-fal, bár erre több okuk is van.


"Amikor a Half-Life 1 megjelent, elég sok érdeklődő akadt, aki filmet csinált volna belőle. Csomó értekezletre mentünk különböző rendezőkkel, Hollywoodot tényleg nagyon érdekelte a téma, s mindenképp mozit akartak készíteni belőle. Ezután hoztak írókat, vagy valamilyen kreatív ügynökség hozott írókat, akik bemutatták nekünk az ötleteiket, a sztorijukat. És minden történetük teljesen rossz volt, brutálisan rossz, a legrosszabb. Nem értették meg, mi az, ami a játékot ennyire jóvá tette, s azt sem fogták fel, mi lakozik ebben a franchise-ban, ami rajongóvá tett ennyi embert." -nyilatkozta Newell.

Végül odáig jutottak, hogy két lehetőségük van: vagy egyáltalán nem csinálják meg a filmet, vagy pedig ők maguk vágnak bele a projektbe. S habár először úgy gondolták, az utóbbi egy lehetetlen küldetés lenne, de kísérletezni kezdtek: "A Team Fortress 2-es dolgot, a Meet the Team rövidfilmek erre voltak jók -kísérletezünk a filmes technikákkal." -fejeztbe be a Valve nagyfőnöke.

Hozzá kell tenni, hogy a Blizzard sem véletlenül fordult profi szakemberekhez: egy igazi, jól működő filmet létrehozni ugyanis egyáltalán nem egyszerű feladat. Chris Metzen, a Blizzard kreatív igazgatója annak idején elmondta, hogy ők okosabbak annál, mint hogy azt higgyék, el tudnának készíteni egy egészestés hollywoodi filmet, ezért kötöttek egyezséget a Legendary Picturesszel és a legendás Sam Raimi rendezővel, akik Metzen és a Warcraft team felügyelete alatt dolgoznak, így garantálni tudják a minőséget.

42.
42.
Ballard37
Csak nehogy egy Meet the Freeman legyen.
40.
40.
MR.T
Kiez a képen ez a manusz? olyan minta béla
39.
39.
Berencsit
Ha a film is olyan fasza lesz mint a játék, Akkor tuti siker lessz!! :)
A half life rajongók úgyis megnézik majd, mindegy hogy milyen lesz. (én is közélyük tartozok) Ez már magában jó pár milla bevételt jelenthet a valve-nak.
Úgyhogy szerintem megcsinálják. (bár az kérdéses hogy mikor lesz kész) :)
37.
37.
leviske
Háhááá! És gondolom ez is epizodikus lesz, 30-30 percre bontva. :D
35.
35.
Moldren
én egy Team Fortress animációs sorozatot jobban el tudnék képzelni
34.
34.
szogyenyi
Tényleg nem rossz ötlet, hogy nem adják oda senki jött-ment írónak meg rendezőnek a jogokat. Bár nehéz lenne belőle filmet csinálni, afelől nincs kétség.
33.
33.
izomkukac
#32: hát igen... ezek a videók odab*sznak :D (meg úgy az egész tf2 :D )
32.
32.
abydos
Nem azért, de ezekből a videókból nagyon szépen kiderül, hogy a Valve érti a dolgát... http://www.youtube.com/watch?v=IcE_aKPXIlg
31.
31.
Motig
ez szép meg minden de az a baj hogy tuti oylan lesz amire senki nem fog várni... meg inkább ilyen embereknek kéne adni a lehetőséget mint ez a kis csapat akik ezt a filmet csinálják(totál fan made a főszereplő egyben a rendező meg a producer de istenem amilyen durva! és valami extra minimális költségvetésből van csinálva!):

http://www.youtube.com/watch?v=hJPb1Xw0K_Q

viszont ezel van egy baj: nem tudni mikor lesz kész:(
30.
30.
ATi0021
Inkább azt az EP3-at csinálják....
29.
29.
adikas21
Nekem se tetszene ha e játékból készült film teljesen a játékra hajazna.Sokaknak épp ezért nem tetszik a Pop,szerintem épp ezért lett jó mert nem az volt benne mint játékban.Az ,hogy valamivel szívesen látunk sztem filmben más érzés.Mint pl mkor battlefor middle earthban el lehet menteni lanpartikat és bár a játék még most több év után is élvezetes,visszanézni nos enyhén szólva dögunalom.
28.
28.
Mortician
#27: Engem az még nem zavart. Az már annál inkább, hogy az autót meg a siklót egy szellem vezette. Nem hiszem, hogy nagyon megzavarta volna a "beleélést" az, hogy odabiggyesztenek két kezet és két lábat. Ha a fegyvereknél ez nem zavarta meg a dolgokat akkor a járműveknél se tette volna...
27.
27.
demon68
nem tudom mért kell annyira ragaszkodni a játékhoz, nem érdekel olyan film amiben a főszereplő nem tud beszélni és a néző sosem látja kívülről. ami játékban működik az filmen nem, más műfaj (bár szólhatnának neki, hogy ez már játékban sem működik régóta, már a HL2-ben is gáz volt hogy a főhős meg se mukkant).
26.
26.
adikas21
Egy disznó és 2 agyhalott.
25.
25.
n_csacsi
#22: osztom a véleményed K2! :D
24.
24.
Turekk
Szerintem a képen lévő csajok csak pózolnak. Newell úr maximum vizelésre tudja használni a fütykösét:D
23.
23.
abydos
Azt sem tudom miről beszéltek, Gordon Freeman nem szerepelt Half Life-ban (Fél élet) ő a Half-Life (Felezési idő) című játékban szerepelt :D Ejnye.. Egyedül moustache-t dicsérem meg, mert jól írta le, még ha nem is teljesen igaz a kommentjének a tartalma :D

Kötözködő mód kikapcsolva, újratervezés... újratervezés...
22.
22.
K2 The Highest
Én egy olyan filmet szeretnék már egyszer látni amiben kopp ugyanaz van, mint a játékban! És minden benne legyen! Szal azt akarom, hogy filmnézés közben mondogathassam: Igen, igen ezt csináltam Én is...na szóval vmi ilyet! Nem kell FPS nézet meg semmi csak legyen full ugyanaz, mint a gamma.
21.
21.
LiMiT
#20: Ebben is van igazság :D

Egyébként lehetne tényleg az hogy egy más szemszögből mutatják be a filmet. Szal valaki olyan a főszereplő, akinek hangja is van, de Gordon is szerepelne a filmben, persze csak úgy hogy a "hangja" ne legyen...bááár Half Life igazán Gordon Freemannel Half Life :)
20.
20.
M3rcy
Ha nem lesz a Gordonnak hangja, akkor legalább nem kell tartanunk a rossz magyar szinkrontól :D
19.
19.
Optimus Prime
#17: Opposing Force és Blue Shift. Nem Gordon a főszereplő. Igaz nem is Valve játék és Gabe-ék nem is szeretik ezt a két expansiont.
Szerintem úgy lehet jobb filmet készíteni, ha Gordon kimarad és más eseményeket dolgoznak fel. Hacsak a film nem lesz teljesen különálló mű.
18.
18.
Rave24
Akarom mondani: Nem Jean-Cloud Van Dykekal
17.
17.
Rave24
#15: Ha nem tudnád Freemannel mentünk végig a sztorin és Jean-Cloud Van Dykekal, vagy rosszul tudom? És végül a Half Life Freeman szemszögből van, ha nem lenne Freeman nem Lenne HL. Én erről ennyit, és nem folytatom a vitát, ha lesz film lesz, ha nem, nem.
16.
16.
Don Koksz
Végülis az ötlet nem rossz. Legalább nem engednék meg, hogy hulladékot csináljanaka játékukból (lástd Resident Evil). Én nem vagyok HL rajongó de az ötletet viszont támogatnám...
15.
15.
moustache
Nem tom honnan veszitek, h benne lesz Gordon. A játék neve Half-life, nem Gordon Freeman. Lehet h akkora parasztok, hogy bele se rakják, vagy h igen akkor is tutira elrontják, esetleg rábízzák vmi sztárra, így meg már nem lesz igazi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...