Black Ops - érzelmileg kötődünk majd a főhőshöz

  • Írta: zoenn
  • 2010. október 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A Call of Duty: Black Ops lehet a legérzelgősebb rész a széria történelmében, a játékos a kezdetektől fogva szorosan kapcsolódik majd a főhőshöz, erősítette meg a Treyarch színeiben Dave Anthony. A korábbi epizódokban szinte semmi nem motiválta a játékost, hogy átérezze karaktere lelki világát, ennek viszont vége!

A Black Ops különösen stresszes nyitó jelenetében azt láthatjuk, amint Alex Masont, a játék egyik fő karakterét kínozzák fogvatartói némi információ kicsikarása végett.

"Ez egy nagyon tudatos választás volt, azt akartuk, hogy a játékosok azonnal képesek legyenek azonosulni vele" - magyarázta Anthony. "Az első jelenet igen durva a karakter szempontjából, gondoltuk, hogy ha maga a játékos is átérzi azt a szenvedést, amit Alex, akkor már rögtön a játék elején ki tudnak alakítani egy kapcsolatot karakterükkel."

A fejlesztő részletezte, hogy a Black Ops hűen összpontosít majd erre a kötődésre, jobban, mint eddig bármelyik Call of Duty-epizód.

"Ahogy megy tovább a történet, láthatjuk, hogy Mason kapcsolata hogyan alakul majd a játék többi szereplőjével, ahogy az egész játékot keretbe foglaló kihallgatási-tortúra rátér a bizonyos kényes részletekre."

Morális tabukat döntögető, a katona lelki világát visszaadó fejezet köszönt tehát a játékosokra a következő hónapban, így a főszereplővel való azonosulás, azaz a tökéletes játékélmény is elérhető közelségbe kerül.

25.
25.
Vopesz
"A korábbi epizódokban szinte semmi nem motiválta a játékost, hogy átérezze karaktere lelki világát, ennek viszont vége! "
Na már csak ez hiányzott! Jöhetnek az újabb amerikai iskolai lövöldözések :) Amúgy arra is kíváncsi lennék, hogy hány idióta jelentkezik katonának csak játékok miatt (Egyszer láttam egy dokumentumfilmet afganisztáni katonákról, ahol a tag vérbenforgó szemekkel magyarázta, hogy ez milyen komoly, mert itt nincs checkpoint...). Jót tesz ez az Usa hadseregének, az biztos.
24.
24.
ChainGun112
áh.. ez a Sgt. Paul Jackson volt a kedvenc tagom a 4-ből :) :D ő volt a legjobb
23.
23.
ChainGun112
#14: amúgy nekem az mw-ben jackson halála is megrendített.. meg a másik 29 999 katona halála.. (kb olyan volt mint a black hawk down-ba amikor lemegy 2 sniper hogy védje a helikopter roncsban lévő tagot....csak az a zene kellett volna még oda:) )
22.
22.
Top Secret
#20: LOL bocs fáradt vagyok már.heheh :D:D
21.
21.
zadorjan
Mondjuk miért kell ezt a prestige-t erőltetni. Totál melléfogás. MW2 be ezért nincs AK sem mert 70-es szinten van aztán újból minden és nullázódik.
Miért nem lehet ezt úgy megoldani, hogy akkor nehezebb legyen elérni, vagy legyen 90 szint mittomén.
20.
20.
mnmn1
#7: nem, én azt írtam hogy bírod ki? :D
19.
19.
pjoco
#17: Szerintem halt meg már más játékban is! :D
18.
18.
zsilvolgyi
Jó lesz, talán 1szer beszerzem
17.
17.
Dentis 360
#14: Bitang nagy SPOILER ALERT.De igazad van...
Remélem a kínzás nem olyan ratyi lesz mint a World at War elején volt...Am már túl sok mindent ígérnek,nehogy nagy pofára esés legyen!
(Én egyébként úgy emlékszem,hogy a CoD4-ben volt először a játék történelemben,hogy a főhős meghalt...(Jackson) )
15.
15.
falselight
a red faction guerrilla főhőse alec mason, lehet, hogy rokonok alex masonnal.:)
14.
14.
wildláma
#12: kérlek fejtsd ki bővebben. mert nem tudom mit értesz azon hogy aimgame. szerintem egyáltalán nem gagyi, nálam várós. nem ugatlak le, mert a negatív kritika is kritika, de ha már ócsárolod a játékot akkor légyszíves áruld el mi nem tetszik.

Amikor az M60-ast előhúzta, és elkezdett vele lőni, az a hang megdobbantotta a szívemet, és a hírben való "A korábbi epizódokban szinte semmi nem motiválta a játékost, hogy átérezze karaktere lelki világát" cáfolnám az előző résszel, mivel amikor ghostot és roachot, szabályosan kivégezték, majd el is égették, az bizony nem egy elhanyagolható jelenet volt, a WaW-ban amikor az amcsi kampány végén választanunk kelett, akkor a másik társunk meghalt, és a ruszki kampányban is szegény társunkat akit Reznov mindig basztatott (Chernov ha jól emlékszem) szénné égetik a Reichstag lépcsőin, az se volt "egyszerű" jelenet. Az MW-ben pedig a vége volt olyan amilyen, a cod3-ban is volt 1-2 jelenet amikor a csapatunkból nem1 ember "hősi" halált halt, és gondolom a cod 1 és 2-ben is volt valami.
13.
13.
Top Secret
#12: Akkor még nézzél gameplayt ez nekem se nagyon tetszik de van amikor egy fehér famassal megy na az jó vidi.
12.
12.
De gagyi ez a játék! Most néztem először gameplayt róla. Ez a mód pedig nem gungame, hanem aimgame! :D
11.
11.
RECh
#2: Multiba 50 szint lesz és 15 prestige, szerintem nem lehet majd egy hamar megunni, főleg hogy lesz promod, meg a sima co-op zombie mod
10.
10.
ChainGun112
#2: de a multiban igazad van, csak kiegészítem:sok cheater, kemper...stb.
9.
9.
ChainGun112
#2: zombie módot kihagytad :)
8.
8.
Top Secret
#5: Én a cod6 voltam ugyan így!
7.
7.
Top Secret
#3: Azt hogy még 2 hétig nem tolhatom.:D:D
6.
6.
bsg09
Ahhoz azért kellene egy viszonylag hosszabb kampány is. Na mindegy, megvan a napi CoD reklám...
5.
5.
simon 555
én az uj MoH-ban tudtam azonosulni a karakterekkel legfőképpen Rabbittal.
a végén majdnem el is bőgtem magam:(
4.
4.
pjoco
World at Warban és úgy kezdtünk hogy kínoztak! :D
3.
3.
mnmn1
2.
2.
zadorjan
Tuti vétel lesz, de mint az eddigi 3-nál ugyanaz a recept. 1-2 végigjátszás singleben ami elsőre nagyon üt, azt 70 azt szintig multi, de utána meg pont megunod.
De a multi ugyanaz a séma: szaladgálunk össze-vissza, sok hülye perk, kis pályák......
1.
1.
Top Secret
Majd meglátjuk már nincs sok hátra már csak 2 hét az valahogy csak ki bírom!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...