Starcraft II - a BitTorrent legnagyobb sztárja

  • Írta: InGen
  • 2010. november 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár ennek a sztárságnak a Blizzard valószínűleg nem örül. A júliusban megjelent Starcraft II-t gyorsan feltörték, onnantól pedig népszerűsége töretlen a warezos körökben. Úgy látszik, tényleg rengetegen kíváncsiak a játékra, csak éppen pénzt nem szeretnének érte adni.

Habár azt gondolnánk, hogy a Blizzard mindent elkövetett annak érdekében, hogy megvédje a kalózoktól a Starcraft II-t, igazából tudtuk, hogy csak idő kérdése mire elesik a játék, hiszen már a bétaverzió is a warez áldozatává vált. Persze a tört változat használói elesnek a megújult battle.net fantasztikus lehetőségeitől, de úgy tűnik, ez sokakat nem igazán zavar.


A TorrentFreaks beszámolója szerint ugyanis a július végén megjelent Starcraft II torrentjeit a mai napig több mint 2,3 millióan töltötték le, amivel így a 7,19Gb-os játék egy egészen durva, 15,77 petabájtos adatforgalmat generált.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Blizzard stratégiai játéka mozgatta meg a legtöbb adatot a BitTorrent történetében. Manapság elég ritka egy csúcskategóriás PC-exkluzív játék, ennek ellenére rögtön a warez legnépszerűbb termékévé válik. A következtetéseket mindenki vonja le maga.

20.
20.
lackosor6
Én részemről sosem veszek új játékot! Persze akadt két kivétel ez alól (starcraft:bw, starcraft2) Nem sírni kell, hogy drága egy játék, mert nem kötelező megvenni! Ha meg kell, akkor dolgozni kell érte! Én nyáron havi 30-ért mentem el dolgozni csak azért, hogy meg tudjam venni a 12+ ezres játékomat, amire 12 éve várok és ne anyáméktól kelljen kuncsorogjak! Régen minden szart megcsináltunk nyaranta csak fizessenek érte, a korosztályomnál ez így működött! Most meg...hagyjuk!
18.
18.
Teuton
#15: Amiért pl én is a több éve kiadott, de jó játékokat hajkurászom a boltokban, ahogy a legújabb zsákmányom, az Avencast is :)
Mellesleg, ha tartod magad az ilyenhez, akkor most veszed a pár évvel ezelőttieket, pár év múlva veszed a mostaniakat, stbstb. Nem zárul le a dolog vagy hasonló, csak kicsit el van tolva az időben, ha érted hogy értem :)
17.
17.
Azért ne ferdítsük el a dolgot: a warez rossz érteeeeeem?! :)))
Akárki akármilyen ideológiát is gyárt mögéje, ez akkor is lopás. PONT!
Azért is írtam, hogy ami tetszik azt megveszem eredetiben. Pl. a Mass Effect 2 2010 január 28.-án jelent meg. Kevesebb, mint fél évvel a kiadás után már 5000 alatt volt, most lehet már találni 3000 körüli akciós árat is, vagy az agyon hájpolt F1 2010 arcade-híg-fos már most 5000 körül van egyes helyeken! Ez sem kevés, de mivel sok ember komoly munkát fektetett bele (még ha szar is:), ennyit szerintem megér (a karrier mód és a körítés mindenképp). Az megint más, hogy egy rosszabb játékkal nem fogok csak azért 100 órát játszani, mert 15000 forintba kerül, inkább nem veszem meg (és ha nem tetszik akkor nyilván le sem töltöm, vagy ha igen fél óra múlva úgyis letörlöm :) Demónak tökéletes, hát ez ördögi kör! :) A cod, moha nekem nulla értéket képvisel, szóval lehet bármennyire drága is :)
16.
16.
Sohi
11: Komolyan mondom amióta rákényszerítettek, hogy megvegyek minden játékot amivel játszani szeretnék (PS3), rájöttem az értékeire. Annak idején letöltöttem, játszottam vele 1-2 órát, most megveszek egy játékot, és képes vagyok akár még a platina trófeát is megszerezni, mert egyszerűen többre értékelem. Pl.: a Dead Space 6-szor játszottam végig mire meglett minden trófea...

13. Nem a játékok árát kellene levinni, az teljesen rendben van, a magyar fizetéseket kéne a nyugathoz felzárkoztatni. Gondold végig keresel havi 400.000-et, sok a 11.900? Ennyi.
15.
15.
mdr88
#13: Azzal amit te mondasz "megveheti ha már lement az ára 2000 Ft környékére", azzal csak annyi a baj, hogy mire lemegy 2-4e forintra az ára, addigra kijön egy újabb rész, és nem fog érdekelni az előző. Mondok ellenpéldát is a CoD6 még mindig 10000 Ft, pedig már az új rész is kijött (aminek sztem jobb is lett a multija) meg el is telt egy év a kiadás óta és csak 2 ezret esett az ára. Sóval pl. a CoD6-ot bő 5 év múlva tényleg meg lehetne venni 2-4e forinzért, de akkor már minek? :)
14.
14.
Skyer
#10: Igazad van, alátámasztom amit írsz. De feldughatják a forgalmazók a 12k+ Ft-os játékaikat. Talán, ha csökkentenék az árat, többen megvennék...
13.
13.
Teuton
#11: "Nem mindenkinek van pénze megvenni a legujabb Pc játékot 10 ezer forintért vagy még többért azért h. jáccon 1-2 órát hetente ." Viszont megveheti ha már lement az ára 2000 Ft környékére ;) (Vagy ki mennyit hajlandó rááldozni egy számára tetsző játékra, nálam ez a határ ~4000 Ft.)

Akárhogy is, nincs battlenet de mégis leszedik, ami azt jelenti hogy rengetegen kíváncsiak a történetre, vagy épp magára a játékra.
12.
12.
wildláma
#10: igazad van, de azok a brigádok akik feltörik a játékokat pont ezt kapják :)
11.
11.
Attila1986
#10: Nem mindenkinek van pénze megvenni a legujabb Pc játékot 10 ezer forintért vagy még többért azért h. jáccon 1-2 órát hetente . vegyük pl. az én esetemet , hetente 2-3 órát jáccok ilyenekkel , ezért nem adok 10-20 ezreket h. megvegyek 2 játékot aztán letöröljem . gondolom te sem veszed meg az összes zenét meg filmet amit meghallgatsz vagy megnézel hanem töltöd warezröl. nem helyes amit csinálok de nem is érdekel mert csak pár órára használom a warezröl letöltött játékot és inkább magamat szórakoztatom mint kiadja pénzt 1 játékért amit pár óra mulva ugyis letörlök.
10.
10.
Sohi
#6: Ha egy kicsit nagyobb leszel és talán lesz valamilyen saját céged, vállalj munkát, majd a végén vágják a fejedhez, hogy fasza amit csináltál, de nem fizetnek ki.
Mitől más ez a szitu, mint a warez? Na ezen kellene elgondolkodni.

Ha valakit megbántottam, bocs.
9.
9.
laca009
nekem minden pénzt megért első napján ez a játék és a mai napig játszom vele:)))
8.
8.
wildláma
minden esetre, a feltörő brigádok is ezt próbaverzióként adják el, minden egyes info textjük végén nagy betűvel ott van, ha tetszik akkor vedd meg. de igaza van Skyernek, akit nem mozgat meg az, hogy online játszon valamivel, az nem fog kidobni 10k Ft-okat azért a 4-5 óráért. Ha meg mégis akkor meg azt később eladják, de ugyebár a játékfejlesztőket az is irritálja
7.
7.
exonic
Na most erre a Blizzard vagy büszke vagy szégyelheti :D
6.
6.
Skyer
#5: Érdekes, én eddig mindössze 3 játékot vettem meg (talán 4), és nem érdekel egyáltalán, hogy warezolt verziót tolok-e vagy nem. Egyszerűen nem fogok pénzt kidobni egy játékért, amit 2 perc alatt kipörgetek (mert sajnos a mai játékok ilyenek) aztán meg a polcon porosodik. Amit vettem is játékot azért vettem, mert old-school, és annyira jó, hogy én nem tudom megunni, nem úgy, mint pl.: egy cod6, vagy egy starcraft(rts multik nem érdekelnek, szóval az sc érthető, a cod6 meg csak szar).
5.
5.
Hát én elolvasom a híreket, megnézem a videókat, de még a közelébe sem megyek semmilyen Starcraftnak :) Mindig is (szigorúan offline) Warcraftos voltam. Nem tudnám megmagyarázni, de olyan mértékben hidegen hagy, hogy az már szinte fáj :))))
A torrentről meg csak annyit, hogy az ismerőseim közül igen mindenki letöltötte, mert kíváncsiak voltak rá, hogy a hatalmas "hájp" mögött van-e tartalom és akinek tetszett (értsd: játszott vele fél óránál többet) azok mind meg is vették !!! A többi meg kukába ki. Sőt olyat is ismerek aki le se szarta az sc-t, viszont arány javításnak szedte csak! :)
Azért nem eszik olyan forrón azt a torrent-kását :) Én pl. amit leszedtem és nem töröltem le fél órán belül azt mind megvettem eredetiben, igaz, egy játékom se volt még 5e- fölött :/ Nagyon sokan használjuk a torrentet demó helyett. Azért az is ferdíti az arányt.
4.
4.
_Tappancs_
Nekem csak egy demo kellene, hogy egyáltalán fut-e, de azt nem csináltak..Van pár játék amit kipróbálnék...

Pl Mass Effect 2(demo) működött, de az 1-re mindig azt gondoltam nem futna..:D
3.
3.
Mathia$
mw2-t pc-re sokkal többen szedték le plusz boxra is.
Black Ops-t várhatóan az eladási mennyiséget nézve na meg azóta ps3-at is feltörték és még wii-re is megjelent... még a mw2 torrentes rekordjait is megdönti.
2.
2.
pjoco
Na én meg még lesem töltöttem! xD Nem érdekel egyáltalán!
1.
1.
Dcrysis02
Pedig azt hittem a CoD: BO (X360) lesz a legnépszerűbb.

Vagy öt nappal a megjelenése elött már 1500 leech körül járt ha jól emlékszem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...