Bioshock Infinite - egyszerre fejlesztik mindenre

  • Írta: InGen
  • 2010. november 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Minden platformra, egészen pontosan. Míg a legtöbb fejlesztőcsapat úgy készíti el a multiplatform játékait, hogy először egy adott gépre programozzák le a motort, majd azt portolják a többire, az Irrational Games egy egészen más, bár kissé nehezebb utat választott.

Jellemzően a PlayStation 3 tulajdonosok szoktak aggódni a multiplatform címek esetében, teljesen jogosan, hiszen korábban azt tapasztaltuk, hogy amennyiben egy játék a három fő gép mindegyikére elkészül, akkor az esetek többségében a PS3-as változat a leggyengébb. A legutóbbi "kiváló" példa erre a Mafia 2, aminek a PS3-as verziójából csak olyan "apróságok" maradtak ki, mint a fű, a ruhaanimáció és hasonlók.


Ken Levine, az Irrational Games nagyfőnök azonban megnyugtatta a rajongókat: a PS3-as verziót is házon belül készítik, nem passzolják le a portolást külső cégnek, sőt valójában egy egészen új megközelítéssel fejlesztik a játékot, melynek a PlayStation 3 az alapja.

"Mindannyian tudjuk, hogy a PS3 egy nagyon erős gép, de nagyon egyedi is, a maga erősségeivel és kihívásaival. De a PC-hez viszonyítva az Xbox 360 is több kihívást tartogat. Szóval ahelyett, hogy kineveztünk volna egy vezető platformot, és utána onnan portoltuk volna a játékot a többire, inkább úgy változtattuk meg a játékmotort, hogy programozói szempontból minden platformon a PS3-ashoz hasonlít a felépítése" - nyilatkozta Levine.

S habár a fejlesztők elmondása szerint ez egy időigényesebb és nehezebb feladat, mint egyszerűen csak portolni, cserébe viszont minden platform profitálni fog abból, ahogy a PS3-as alapoknak köszönhetően kezelik a taszkokat és a nem egységes memóriaelérést, ami jól imitálja a Sony gépének PPU/SPU felépítését.

4.
4.
adriano28
acittem ez a kép a fabléból van :D
3.
3.
Akatsuki
2.
2.
Dcrysis02
#1: Úgy tudom az UE3-at használják. A CE3-nál nincs port, egyszerre megy a fejlesztés, nem külön-külön. (Bár annál is vannak külön fejlesztő csapatok.)
1.
1.
hedzsooo
...Lehet megvan nekik is mar az uj CryEngine ? ^^
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...