L.A. Noire - mitől olyan lenyűgöző a mimika?

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 17.
  • Videó
Link másolása
A Rockstar Games kalandelemekkel megspékelt detektívjátéka jövőre fog bankot robbantani. A most következő fejlesztői napló elvezet minket a kulisszák mögé, megtudhatjuk milyen fejlett technológia mozgatja a karakterek félelmetesen durva arcanimációját. A MotionScant reméljük más címek is átveszik majd.

A vadonatúj animációs technika lehetővé teszi, hogy a szereplők arca olyan élethűséggel legyen megvalósítva, amit eddig a videojátékok történelmében még soha nem láttunk eddig. És ami a legfontosabb, láthatóvá válnak a legkisebb fintorok és apró reakciók is, így képesek leszünk megmondani nyomozónkkal, ha az illető hazudik. Melyre szükség is van, elvégre az L.A. Noire-ban számos kihallgatáson kell részt vennünk kérdezőként. A MotionScan bemutató-videójában maguk a fejlesztők ecsetelik a technológiai sajátosságait:

A MotionScan egyfajta továbbfejlesztett motion capture, segítségével az igazi színész arcának legapróbb rezdülései is visszaköszönnek a játékban. Ennek életszerűsége, az érzelmek visszaadása eddig soha nem látott mértékben valósul meg. Ám túlmutat a hagyományos motion capture eljáráson, elvégre minden érzelmi reakció bonyolult utómunkák nélkül kerülhet a játékba.

A MotionScanhez 32 HD-kamerát használnak fel a színész körül, az alany mimikáit 30 képkocka/másodperc sebességgel rögzítik. A technológia alapjait a Depth Analysis csapata alkotta meg, mely számos 3D filmben nyújtott már segédkezet, most pedig az L.A. Noire fejlesztőivel a Team Bondival működnek közre az első videojátékban való felhasználásról. A játékban 400 színész segédkezett, hogy minden lényeges szereplő egyedi arcvonásokat és mimikát kapjon.

Tjames is felhívta a figyelmünket a videóra, köszönjük neki!

19.
19.
Effecta
#12: Jó a szemetek, de ezzel csak az új facetechnikákat mutatják, hogy lássuk, hogy komolyan gondolják a dolgot.
18.
18.
Darox
#9: a guruban a mortal kombat 9-re is kiirták hogy: "JÖN PC-RE!" de sehol semmi hír erről, se forrás... má nem azért de a guru nem a legmegbízhatóbb újság...
17.
17.
NECROSMOKE
16.
16.
NECROSMOKE
#8: Azért,hogy ideje lenne neketek is már a konzol valamelyikét beszerezni.
15.
15.
Miseew
#13: Ha végignézted volna ott a végén h 2011 Spring. azaz tavasszal.
14.
14.
Miseew
2:53Tiszta olyan feje van mint a Miz-nek x dd (bocs az offért)
13.
13.
Raziel88
12.
12.
Mortis
#11: Nekem is ez tűnt fel. Egyáltalán nincs összhangban a grafikával. Gondolom azért még finomítanak, bár nem olyan biztos...
11.
11.
Raziel88
Nekem eléggé furcsának tűnik az egész. Nincs összhangban a ruha, környezet grafikája az arc grafikájával. Olyan az egész mintha oda vetítették volna az arcokat a testre. Szépek szépek az arc mimikák, de a játék grafikájával nincsen összhangban.

A másik nagy poén számomra az a kalapnak nevezett bili a fejükön. Majdnem 2x nagyobb a kalap mérete a fej méreténél. :D

Ezektől leszámítva biztos jó játék lesz.
10.
10.
Teuton
#4: "Viszont, szerintem nem csak én vagyok úgy vele, h nem biztosan szívesen látnám, eme nagy "színészeket" a játékokban is, mert az valahogy, lerombolná az egész feelinget, és holywoodi érzést keltene :S"
Csak a mimikát kéne másolni (esetleg alap arcszerkezetet hogy stimmeljen az eredeti látvány a készhez), az arcvonások és más apróbb dolgok már nem lennének kötelezők :)
9.
9.
gagyinho
#8
A guruban irták hogy jön pc-re is , bár forrást nem jelöltek meg!
8.
8.
JoHnNiEE
#7: de mért találom mindenhol h csak xbox 360 meg ps3? :S
7.
7.
gagyinho
5.
5.
fojesz
#1: Ugyanez jutott eszembe: borzasztóan jó technika, de a színészek elképesztően pocsékan játszanak.
4.
4.
JoHnNiEE
huh, engem így picit letaglózott :D de persze vmien szinten egyetértek az első hozzászólóval. Ehhez a technikához, jó színészi képességek kellenek. Viszont, szerintem nem csak én vagyok ugy vele, h nem biztosan szívesen látnám, eme nagy "színész" eket a játékokban is, mert az vhogy, lerombolná az egész feelinget, és holywoodi érzést keltene :S , Nem azt mondom, h 1-1 játékban nem ütne, pár igazi nagyágyú színész, de nem szeretném h ebből trend legyen. Ámbár viszont ha, maradnak a "no-name" színészeknél mint ismeretlen új arcok, akkor az,a színészi játék rovására mehet. De minden estre várjuk a gammát :), PC-s megjelenés esélytelen?
2.
2.
NereusLaceee
John Noble-t láttam egyedül feltűnni mint érdemi színészt :)
1.
1.
+++: A technológia és a benne rejlő lehetőségek fantasztikusak...
---: A színészi játék a mimika és ebből kifolyólag a végeredmény csapnivalóan rossz "zs" kategóriás movie hatását kelti.
???: Egy játék nem ettől lesz élvezetes és sikeres, bár kétségkívül hozzáadhat a játék hangulatához, csak könnyen visszaüthet, ha gyenge színészekkel veszik fel a jeleneteket...
!!!: Sok játéknál van olyan béna karakter-animáció amit pedig motion-capturrel vettek fel, hogy amatőr hobbi designerek, sima modellerel (ami tud pl. bonest) fél óra alatt jobbat csinálnak...

Egy szó, mint száz én valahogy fenntartásokkal vagyok ezzel a játékkal kapcsolatban, valahogy olyan furcsa "pókemberes veszélyérzetem" van :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...