Folytatódik a PC-s IL-2 Sturmovik-sorozat

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A Ubisoft bejelentette, hogy IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover címmel visszatér népszerű második világháborús repülőszimulátoruk PC-re, a fejlesztést ismét a Maddox Games végzi. Márciusban esedékes a megjelenés letölthető és dobozos formában. A helyszín ezúttal Nagy-Britannia légtere lesz.

Két éve a sorozat konzolokra költözött a Birds of Prey alcímmel ellátott epizóddal, akkor a PC-sek kimaradtak a szórásból, holott előtte ezen a platformon számított hardcore repülőgép-szimulátornak az IL-2 Sturmovik. Nagy baj nincs, a Cliffs of Doverrel visszatérnek a gyökerekhez. 1940-ben járunk, Európa javában forrong a náci Németország által indított háborúban, számos döntő légi csatát vívhatunk Nagy-Britannia légteréért, ahol a brit, az olasz és a német légierő gépei csapnak össze némi dogfightozásra.

Hihetetlenül részletesen megvalósított új repülőgépmodellek segítségével, eddig soha nem tapasztalt, több ezer óra kutatás után született meg a felhozatal, ráadásul sérülésük realisztikus. Több mint egy tucat legendás német, angol és olasz gép botkormánya mögé pattanhatunk be, a személyzet minden tagja felett átvehetjük az irányítást és természetesen fotórealisztikus cockpitekkel látták el a gépeket.

A mesterséges intelligencia által vezérelt, nem repülhető gépek száma 13, a történelmi pontosságot és a harci környezet visszaadását tökéletesen valósították meg a fejlesztők. Természetesen kapunk egy magával ragadó egyjátékos kampányt, egyenesen a csata közepébe hívva a játékost. A multiban minden egyes opciót testre szabhatunk, elsősorban DM-alapú csatározásokba rendezkedhetünk be, akár 128 játékossal egyidőben. Ha eddig nem próbáltuk volna az IL-2 szériát, akkor egy interaktív pilótaképzésen is áteshetünk, egy sor feladat áll előttünk, hogy kitanuljuk egy korabeli gép csínját-bínját.

A csaták elég nagy területet ölelnek fel, megfordulunk Londonban, Anglia déli részén, Észak-Franciaországban és Belgiumban is. A városok, települések, utak történelmi hűséggel lettek átemelve, minden ipari terület, gyár, épület, környezeti elem pontosan ott van és úgy néz ki, mint 1940-ben.

A régi engine-t lecserélték egy vadonatúj motorra, amely fel van készítve a DirectX 10 és 11 kínálta extrákra, emelett minden földi modell is kellő műgonddal lett megvalósítva. A nehézségi szint belövését is testre szabhatjuk, így a vérbeli szimulátorosságot kívánó játékosok is megtalálhatják a számításukat, míg azok is, akik csak egy könnyed dogfightozásra vágynak.

Lesz gyűjtői kiadás is, melyben a játék mellett kapunk egy olyan térképet, amely egy lezuhant pilótánál mindig ott kell, hogy legyen, a legjobb menekülési útvonalakat mutatja a brit csata stratégiai fontosságú helyszínein. Megkapjuk a hírhedt Splitfire 1 repülőgép pilótanoteszét is és egy 150 oldalt kitevő instrukciós könyvet.

Megjelenés március 25-én, kizárólag PC-re.

5.
5.
Csoola
az eredeti il2 a legjobb repülöszimulátor a témában, de ez a birds of prey egy rakás szar volt, nem csak hogy konzolra butitották a szimulátort (tehát az inkább árkád szerintem), de például tengelyhatalmak oldala sem szerepelt választhato kampányban :S ami azért elég gáz, kár, hogy boxra ha nem is lehet pc-s minöségü szimulátort összerakni, de legalább törekedhetnének ettöl többre is :S
4.
4.
Hardy
nem jön boxra, új gépemen meg nem fogom ezt nyomni első se tudott annyira lekötni engem.
3.
3.
dareal
sajnos nem kenyerem a 2. vh-s (sem az 1. :)) lövöldözős repszim. a grafika szép, a world scenery kifejezetten jól fest.
én várom továbbra is az ms flight-ot (vagy nagy puff lesz, vagy örömömben seggem földhözverése) illetve az x-plane 10-et, ami eléggé zúzda cucc lesz
2.
2.
fojesz
Még több látnivalót kaptunk, frissítettük a hírt.
1.
1.
McDuff
zsííííííír!
a box-os Birds of Prey nem nagyon adta vissza azt az érzést amit a PC-s változat.csak kár hogy ez már nem fog futni a gépemen:/szal maradhatok a réginél vagy a box-osnálXD
viszont ez a gép felhozatal nagyon kevés...single kampányban még elmegy mert hát érthető,de a multiba azért lehetne több is.az 1946-ban vagy 3x ennyi volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...