NGP - játszhatóak lesznek a PSP-játékok is

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A Next Generation Portable kompatibilis lesz a PSP-játékokkal is, az azonban mindenképpen kérdéseket vet fel, hogy mégis hogyan játszunk majd ezekkel a játékokkal, ha az NGP-ből kimarad az UMD-olvasó. A Sony a Gigazine-nak adott interjúban tárta fel a rendelkezésre álló lehetőségeket.

A Sony következő generációs kézikonzolja, az NGP ugyan egy beépített emulátor segítségével képes lesz a PSP-játékokat futtatni, ám miután a kütyübe már nem kerül UMD-meghajtó, hanem egy flashmemóriát tartalmazó kártyán érkeznek majd hozzá a játékok, kérdéses egyelőre, hogy a japánok hogyan hidalják át ezt a problémát. Külső UMD-olvasó nem készül az NGP-hez, ez már szinte most biztos.

A legegyszerűbb alternatíva nyilván az lenne, hogy a PlayStation Store-ból letöltsük a játékokat, azonban - a PSP Go megjelenésének ellenére is - az online üzlet felhozatala elenyésző a dobozos játékok számához képest. A Sony jelenleg is tárgyal a kiadókkal arról, hogy minél több címet elérhetővé tudjanak tenni online is, azonban lesz más alternatíva is, ígéri a gyártó.

A Gigazine-nak adott interjúból kiderült az is, hogy a Sony azt a lehetőséget is fontolgatja, hogy az egykori PSP-s címeket újra kiadják az NGP kártyáin - részletekről és pontos játékcímekről nem olvashattunk, azonban az akcióba feltehetően bevonják majd a külsős kiadókat is, tehát nem csak a Sony saját címeit láthatjuk viszont ilyen formában.

A konzolgyártó tervezi továbbá, hogy az UMD-játékok tulajdonosai számára díjmentesen elérhetővé teszik valamilyen formában az NGP-kompatibilis változatokat is, vagy kártyán, vagy letölthető formában.

9.
9.
mark825
Ebbe az a legszebb hogy annyi lesz mint egy PS3 de az a baj hogy PSP2 + PSphone durva igen be kell nyulni a pénztárcába :)
8.
8.
secret.
Jó ez így,ha nem lehet rárakni a sima UMD játékokat,akkor ott van a régi psp azt zúzunk azzal.
7.
7.
klemid
Remelem nem ugy lesz mint a PS3-nal, hogy ideokozben meggondoljak magukat es elveszik az emulatort a gepbol.
5.
5.
mnmn1
ez csak is az MGS: Peace Walker miatt lenne nekem fontos...csak azért hagytam abba mert az irányítása szörnyű psp-n...
4.
4.
NECROSMOKE
Ez jól hangzik!!!ha igaz a beszéd?De én most is annak vagyok az UMD-nek vagyok a híve.Hiányolom nagyon.én szerettem amikor kercelt benne az UMD lemezke,miközben gémeltem.Még a mai napig is nyúzom a Monster Hunter Feedom első részét,ami ugye már 6 éves gém(500 óránál tartok és még most sem unom)
3.
3.
adam183
:DDD Remélem nem cak reklámfogás.. :D
2.
2.
a3a
Héééééééét!... Amúgy ezt már a go-nál is ellőhették volna, hogy az eredeti umd- tulajok mondjuk a vonalkód megadásával, vagy valami, de megkaphassák a játékokat online.
1.
1.
Ca$h
Háááááááááááááááááááááááát!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...