Xbox 360-ra is jön a Demons Souls folytatása

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 2.
  • Hír
Link másolása
A korábban Project Dark címen futó Dark Souls ugyan nem egyenesági folytatása lesz a PS3 talán legnehezebb szerepjátékának, ám ezúttal nem csak a Sony konzoljának tulajdonosai élhetik át milyen is az, amikor taktikázni is kell a győzelemért. A játék Xbox 360-ra is érkezik, ez már biztos.

A Demons Souls szellemi örökösében sokkal nagyobb területet járhatunk be, mint korábban, s nem csupán díszlet lesz egy távolba vesző vár vagy erdő, hanem tényleg ellátogathatunk oda. Nem kapunk térképet a játékban, csupán egy helyzetmeghatározó markert. A fejlesztők célja az, hogy ugyanolyan kihívást teremtsenek meg, mint az elődben, de a jó teljesítményért cserébe sokkal több jutalomban részesülünk, hiszen a sikerélmény nagyon fontos (végre!). A játék történet és világ szempontjából sem kapcsolódik a Demons Soulshoz. Nem lesznek elkülönített területek, ehelyett minden helyszín összekapcsolódik és a világhoz tartozik, mindenhová bemehetünk és felfedezhetjük.

A stílus továbbra is középkori dark fantasy, királyokkal és lovagokkal, a mélységből feltörő káosszal. A karakter létrehozása nem osztályalapú lesz, számos varázslatot süthetünk el, valamint fegyvereinket is fejleszthetjük. Az online rész hasonló lesz az elődhöz: lesz co-op és PvP is, továbba is hagyhatunk üzenetet másoknak, ha meghalunk.

Pont a Demons Souls nehézségével vált sikeressé a PS3-játékosok körében, ezért a Dark Soulsban sem várhatunk könnyedebb játékmenetet. A Famitsu szerint a játék tengerentúli kiadásáért Xbox 360-on és PS3-on a Namco Bandai felel majd.

Japánban egyelőre csak PlayStation 3-on lesz elérhető a játék, itt a kiadói feladatokat is a fejlesztő From Software végzi majd, és a szigetországban még ez évben meg fog jelenni. Az EU-ban és az Egyesült Államokban vélhetőleg jövőre, de ott két platformon is.

15.
15.
Irasalgor
Egyre kevesebb régi PS exkluzív cím jelenik meg exkluzívként, lásd Final Fantasy, Dark Souls...hiába, azért a box is jó :)...de én ennek csak örülök, hiszen legalább játszhatok majd vele :D
14.
14.
Teuton
13.
13.
shatterhand
#5: EZ azért enyhe csúszás.
De 2.helyen (a nagygépek közt) és nem sokkal a 3. elött...meg lemaradva az elsőtől nem mondanám,hogy a legnépszerűbb. Max az USA-ban.
A lényeg,hogy sok gép van és az nagyobb eladás.

Ennek ellenére örülhetnek a x360 tulajok,mert kiba..ott nagy játék lesz. Nem is beszélve az online rész ötletes beültetéséről. A többi ilyen-olyan exkluzív játék is átmehetne multiba, hogy ne legyen kizárva egyik vagy másik tábor a jó játékokból.
12.
12.
mrbrodix
#11: Ez Teuton-nak ment.
11.
11.
mrbrodix
Ugyanaz a fejlesztő csapat készít egy ugyanolyan stílusú játékot, aminek ugyanolyan a játékmenete.
10.
10.
Giga0509
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D
9.
9.
Teuton
"A játék történet és világ szempontjából sem kapcsolódik a Demons Soulshoz." <- akkor viszont mitől Demons Souls-rokon?
8.
8.
Oliv3r
ezt már elég régóta tudni...
az első rész nagyon szép tartalmas játék volt...remélem így nem megy a minőség rovására ez a multiplatformitás...
7.
7.
Mortis
Azért szép, hogy a japánok is képesek letenni az asztalra rendes, nyugati stílusú RPG-t. :)
6.
6.
mrbrodix
#5: Ez azért elég elhamarkodott kijelentés.
Tudtommal egyrészt a Nintendo még mindig vezet mind a DS-sel, mind a WII-vel, másrészt a PS3 nincs túlságosan lemaradva a Box mögött.
5.
5.
JohnLocked
Várható volt, hisz egy játék gyártó cégnek az éri meg ha minél többen megveszik és mivel jelen pillanatban az XBOX360 a legnépszerűbb konzol a piacon....
4.
4.
adamsfamily
#3: Ja tényleg jó hír.Ez a minimum hamár a ps 3 tulajok kapnak mass effect-et.
3.
3.
adam183
Na ez jó hír. :D Irigykedtem rendesen tavaly a PS3-asokra. :D
1.
1.
hakydakillah
Nah, ennek örülök. Mind1 melyik konzolra, csak jöjjön :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...