A Take-Two csinálta tavaly a legjobb játékokat

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 11.
  • Toplista
Link másolása
A játékaikra érkezett pontszámok alapján állított fel egy toplistát a kiadók között a Metacritic. A prímet a Take-two vitte, nem utolsó sorban a Red Dead Redemptionnek köszönhetően, amely egyébként is bevált a cégnek: a vadnyugati akciójáték az első komolyabb sikert jelenti számára a GTA óta.

A Metacritic toplistája a következőképpen áll össze: a készítők vették az egyes kiadók játékainak értékeléseinek átlagát, valamint a jó játékok (75 százaléknál magasabb pontszámot kapott címek), a rossz játékok (49 százalék alattiak) és a legjobb játékok (90 százalék felettiek) arányát, majd az így kiszámolt végleges pontszámok alapján meghatározták a helyezéseket.

Az első helyezett a Take-Two, amely főleg a Red Dead Redemptionnek és a Civilization V-nek köszönheti a szép eredményt, igaz, közepes játéka neki is volt: a legrosszabb értékeléseket a Major League Baseball 2K10 kapta. A második a Nintendo , neki a legjobb játéka a Super Mario Galaxy 2, míg a legrosszabb az Aquaspace volt. A harmadik helyen végül a Capcom zárt: nála a Super Street Fighter IV végzett az élen, míg a leghátul kullogó egyed a Dark Void lett.

Íme a teljes lista, kép formájában:

37.
37.
Irasalgor
He, 69 az Acti...megérdemlik :D
36.
36.
NECROSMOKE
Nem is csodálkozom.Feljött a napja a GTA IV-meg RDR-el.
35.
35.
Eberinu
Én azt mondom, minden platform jó, legyen akármi, mindegyiken megtalálom azt ami tetszik, nincs különbség :)
34.
34.
Hab
#32: Félreértés történt, itt nem arról ment a vita hogy a konzol vagy a PC-e a jobb, pusztán nem tetszett a stílus ahogyan tálalta a kis troll... Én szeretem mindkettőt bár a pc-s irányítás nekem jobban fekszik.
33.
33.
Bumbi_King
Én nekem is PS3-mam van meg egy szarabb gépem és a PS3-mon játszok többet de amikor még jó volt ez a gép akkor nagyon sokat toltam vele és még ma is szivesebben játszanék gépen de nincs mindeg pénzem ój VGA-ra meg ilyenkre. Énmind a 2-t szeretem, mind2-re jó játékok vannak, és hogyha nyernék a lottón akkor gépet vennék nem klonzolt. Ugyhogy kajalnimikor: A PC szreintem is jobb a konzolnál (mint sok más ember szerint) és ezt úgy mondom h nekem is konzolom van. Első hetekbe nagyon jól elvoltam a konzollal minden játékomat kitoltam rajta aztán egyre jobban kezdem megunni mig a gépet minden nap szivesen használom és a játékok amúgy wildláma szebbek PC-n mint konzolon csak nem minden PC tudja a full grafot a játékoknál és ezért csúnyább. Nekem gépre pl a CoD Modern Warfare mediumon megy és ugyis olyan grafú kb mint a haverom box-án de ez mellékes. A LÉNYEG: A PC-t mindig is jobban fogják szeretni az emberek, de akkor is vannak akik a konzol mellet voksolnak. És mi ezzel a baj? Neked ez tetszik, neki az. Ennyierővel veszekedhetnétek h mi a finomabb a rántott sajt vagy a hús leves. Nem lehet eldönteni mert mindenkinek más tetszik. Én ha lene rá pénzem biztos vennék egy 200eFT-es gépet de még PS3-ra is csak havonta 1-2 max 3 játékra futja (és tudom h sokan mondják h "de a pc-t csak egyszer kell megvenni utána letöltesz mindent". Hát szerintem pont nem mert ha tetszik egy gém vedd csak meg ennyivel is megtiszteled a készitőket, a másik meg h mindenki szivessebben fizet ki többször kevesebbet (egy ps3 game-t) mint egybe sokat (egy egész gép)) Ezen gondolkozz el kajalnimikor.
32.
32.
xICEMANx
Túlzásba estetek emberek :))... Olyanról vitatkoztok ami már évekóta nagy vita gamer-ek közt XBOX 360 vs. PS3 vs. PC nah ezt mindenki úgy forgassa ahogy neki tetszik, ugyan az jön ki. Nem értem miért kell igy felkapni a vizet és újra és újra kontrázni a másikat a különvéleményekkel... Az a baj hogy itt a különvélemény a legnagyobb probléma, melyik a jobb, melyiken megy a legszebben, melyik a leggazdaságosabb, melyik igy melyik úgy... Tök felesleges már ezen ugrálni, mindenki saját magában kéne tisztázza amelyik neki bejön és ámen.
31.
31.
Shadowsomi
#: Téged meg nem akarlak elkeseríteni, de konzolon is van 1080p. Tény persze, hogy PC-n sokkal szebb a grafika. De attól még van 1080p konzolon :)
30.
30.
Shadowsomi
Érdekes kis lista. Már nem is emlékszem, hogy az EA miket dobott ki tavaly a MoH-n kívül. Az mondjuk nekem nagyon tetszett. Gondolom ezzel itt egyedül vagyok.

kajalnimikor. Te figyelj. Egyrészt. Tanulj meg Magyarul, ha azzal megvagy, akkor meg írni. Másrészt. Akik itt írogatnak, azok nagy részüknek van konzolja, szóval teljesen feleslegesen vered itt a nyálad. Harmadrészt pedig amiket lefikáztál PC-s játékokat, szerinted azokat senki sem szereti, csak mert szerinted szar? Gondolod, hogy nem veszik? Az SC 2 pl egy 10/10-es játék, ha jól emlékszem a legrosszabb amit kapott az 10/8 volt. De itt GK-n 10/10. És nagyon szépen fogyott a boltokban. A Diablo 3-at is rengetegen tűkön ülve várják már. Máskor próbálj meg ne magadból kiindulni. Egy tipp még. Feleslegesen írod itt, hogy konzolt kell venni, aki eddig nem akart, az ez után se fog a te hatásodra. És végezetül még csak annyit, hogyha szerinted a PC olyan marha szar, ahogy állítod, akkor tedd meg magadnak azt a szívességet hogy megfogod a géped, és kihajítod az ablakodon, nehogymár tovább fertőzzön téged :)
25.
25.
wildláma
1.: konzolon általában játszani lehet csak, maximum filmet nézni.
2.: a konzolokat azért fejlesztették ki, hogy az ember játszhasson velük
3.: a PC nem csak játékra való, sőt sokan ezzel keresik a kenyerüket
4.: az utolsó hozzászólásod hülyegyerek az felháborítóan buta. "mintha egy filmet néznék csak ugye én csinálom a történéseket" bazdmeg ... kit érdekel? ne hasonlítsd a filmeket a játékokhoz mert ez két külön kategória
5.: már a komment elején hazudsz "hazajövök sulibol megtanulok" ... ezt ki hiszi el? szerintem a bejárónő, vagy anyád csinálja a leckédet ...
23.
23.
Eberinu
#22: Nem darabszám, sorszám sorry, én is már zombulok kicsit :)
22.
22.
Eberinu
#21: Jó helyre ment a mondanivalód nyugi:) Csak az egyik az a hozzászolás, amit idézetként használsz, a másik meg a darabszám oldalt, hogy hányadik a sorban.
21.
21.
miki1105
18. helyett a 17. hozzászólás egy kicsit fáradt vagyok meló miatt elnézést Eberinu.
16.
16.
Game 0ver
#11: ja hát igy belegondolva nem lenne értelme na mind1.
11.
11.
XDannyL
#7: Hát egyenlőre nem tervezik. De szerintem jobban is teszik, hogy nem adják ki PC-re mert hatalmas költségekkel járna és valószínű mindenki letöltené. Vagy már nem is fontolgatják, hogy megvegyék e, mert vagy Xbox-on vagy PS-en végigtolták már.
Sokkal inkább a jövőre kell gondolni. Butaság lenne már kiadni. Mindenki Crysis 2-re és Mass Effect 3-ra csorgatja majd a nyálát :P
10.
10.
XDannyL
#9: Jaaa... Akkor gondolom azért nincs Codemasters?!
9.
9.
fojesz
A listán csak olyan játékok szerepelnek, amelyek legalább 15 játékot adtak ki tavaly.
8.
8.
wildláma
#6: Ez egy olyan lista, amelyiken a tavalyi játékok százalékaiból átlagot vontak kiadónként, és lám ez lett. Leht hogy az Ubi sok jó játékot csinál, de ahogy írják lejjebb sok rosszat is. Az átlagszámításban az a szép, hogy itt előtérbe kerül a teljesség. Ha pl az EA csak a MoH-ot dobta volna ki tavaly, akkor bizony sokkal lejjebb lenne, de mivel annál jobbakat és rosszabbakat is adott ki, ezért az átlag miatt jobb pozícióban van. Itt nem csak a sikercímeket számolják, hanem mindent.
7.
7.
Game 0ver
Red Dead Redemption-t nem akarják pcre kiadni vmikor?
6.
6.
XDannyL
#1: Nekem eddig egyik Sega játék sem tetszett. Csoda, hogy egyáltalán a listán van...
#2: Azon én is csodálkozom. Első 5-ben a helye :)
#3: Hát nem tom mi a bajod az Ubisoft-al :S Ott van az Assassin's Creed, a Tom Clancy's játékok, Lara Croft és nem utolsó sorban Jade Raymond :P :)))

Én személy szerint a Bethesda Softworks-t hiányolom a listáról O_o
Azt meg abszolút nem tudom felfogni, hogy hogy a búbánatba sikerült elfelejteni a Codemasters-t??? :O
GRID, DiRT, F1... Ember!!! Há' ezek a legjobb játékok! xD
5.
5.
wildláma
én annak örülök hogy a Cataclysm, és a BO se tudta a top5-be bekerültetni az Activision Blizzardot ...
4.
4.
robi009
nemtökmind1 hanyadik helyen van az ubi? addig amig kiadják a rohadtjójátékaikat(pop,ac,sc)
addig én engem aztán nemérdekel hogy mekkora xarságokat is képesek produkálni
3.
3.
abydos
#2: Az Ubisoft nagyon szeret elhanyagolható minőségű vagy épp borzasztó játékokat kreálni (pl Wii platformra), de a PC-s gyerekjátékaik is gyengék. Nem csoda, hogy ott van...
2.
2.
kukac450
#1: Én az Ubisofton ...elvégre ott az AC meg ilyenek ... :S
1.
1.
Mortis
Azért a Sega helyezésén kissé csodálkozom. Én valami olyasmire számítottam, hogy épp elcsípik a13. helyet...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...