Metro 2034 - felveszi a versenyt a Call of Duty-val

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 12.
  • Hír
Link másolása
A meglehetősen reménytelen poszt-apokaliptikus jövőképet lefestő Metro 2033 folyatásának marketingkampányára a THQ sokkal jobban odafigyel, tanulva az előd hibáiból. Danny Bilson, a kiadó alelnöke szerint a tavalyi játék nem olyan figyelmet kapott, mint amit megérdemelt volna.

Az oroszföldön elképesztő eladásokat produkált, Dimitrij Glukovsky regény folytatásának, a Metro 2034-nek is érkezik a játékváltozata, amely igen erős húzócímként lesz jelen a THQ palettájában. Az előző rész nálunk is kedvező fogadtatásra talált, a Metro 2034 pedig továbbviszi a történetet és a patinás technológiai megoldásokat, élén a 3D-s képmegjelenítéssel és a sötét, elkeserítő hangulattal, mely a moszkvai metróalagutak kilátástalan világába repít el minket ismét.

Az IGN-nek nyilatkozó Bilson szerint sokkal jobban előtérbe fogják helyezni a célzott marketinget, hogy mindenkihez eljusson a játék, és az fel fogja venni a versenyt a konkurensnek számító Call of Dutykkal. A folytatás technológiai szempontból még az elődnél is fejlettebbnek ígérkezik, mondta a THQ alelnöke, a 4A Games sokkal több támogatás kap majd a vállalattól, hogy minőségi terméket tegyen le az asztalra.

"Bár a Metro 2033 szenzációsan nézett ki, néhány lövöldözős mechanikát még jobban polírozni kell a folytatásban, hogy versenyezni tudjon a Call of Dutyval. Ezen dolgoznak a fiúk mostanság. A marketingre is sokkal több figyelmet fordítunk majd."

A Metro 2034 megjelenése nem mostanában várható, a THQ 2012-ben szeretne kijönni az új FPS-sel. Ha az első rész kimaradt volna, ne csüggedj, hiszen a Homefront előrendelői ingyen megkapják a Metro 2033-at.

30.
30.
z0ty
#16: Yagami Light:Meg magyarázom.

Azért nem hal be mint a Call of Duty-ba mert ezek szörnyek ellen vannak ahhoz meg sok páncél kellene.
Megharap azt behasz?
Értelem?
Easy-n se menne.
29.
29.
z0ty
Hát szerintem a játék így jó ahogy van.
Nekem is megvan de még nem játszottam vele mert a 360 elromlott.
A vége ugye úgy van vége hogy felrobban a város és vele a szörnyek rettenetesen várom a Metro 2034-et hogy milesz utána.
Az emberek ki mennek? Új társadalmat csinálnak?
Ki tudja ennyi rá a válasz.
Nagyon örülök hogy ez a játék létezik.

28.
28.
Kyuubi
#27: Nem, csak PC-re és 360-ra...
27.
27.
mark825
a metro 2033-t kiadták PS3-ra??? vki mondja má meg?? pls
26.
26.
omarek
remélem egy rambó kaller bőrébe bújhatunk karszalag dugipia meg AK-74
25.
25.
IceColdKillah
A Killzone és a Singularity után a 2033 volt a harmadik olyan fps amit teljesen végigtoltam! Az tettszett a legjobban hogy nem volt annyira parás mint a Dead Space, de ennek ellenére gyakran dobogott a szíved :P
Remélem a következő rész x2 jobb lesz!
24.
24.
felegyi
#23: Meg talán ha optimalizálni megtanulnának... számomra itt rontották el az egészet!
23.
23.
hedzsooo
Tenyleg kevesebb figyelmet kapott az elso resze, mint erdemelte volna, biztosan nagyobb haszonnal jarnanak a fejlesztoi/kiadoi, ha jobb lenne a masodik resznek a marketingje. Meg persze a minoseg is meglesz remeljuk megint, + 1-2 javitas, csiszolas a jatekon az elso reszhez kepest ! ^^ :-)
22.
22.
Irasalgor
A Metro 2033-ba volt 2010 egyik legjobb - hanem a legjobb - hangulata...remélem ezt csak fokozzák és nem ül le a végére majd
21.
21.
bernyi
Lehet nem mondanak hülyeséget, mert a metro 2033-nak 2 nagy hibája volt az optimalizálatlansága és az AI.
Ha ezeket megoldják nálam simán jobb mint a mai tucat CoD-ok
20.
20.
XDannyL
A Metro 2033 "Isten király" játék!!! xD
Az az atomrobbanás utáni hangulat nagyon meg van csinálva. Csak a metróhálózatban nem kell maszk, mert odáig nem hatol a radioaktivitás. És a grafika... Gyönyörű :P
Egy szó mint száz... A legjobb FPS játék amivel valaha játszottam.
18.
18.
xxxgamer4ever
Teljesen egyetértek futurenoise és venybaby véleményeivel! A játék-nálam legalábbis-már rég lenyomott minden CoD-ot, a BO-tis beleértve!!!!
17.
17.
Fetto
#16: azért kellet sok beléjük mert ha megnézted mellény volt rajtuk meg stb...
ha fejbe lötted egyszer leesett a sisakja ha mégegyszer meghalt:D
16.
16.
Yagami Light
Nekem nagyon tetszett a 2033 csak néhol túl nehéznek találtam, még könnyű fokozaton is. Az ellenfelekbe(emberekbe) meg irreálisan sok töltényt kellett beleereszteni, hogy padlót fogjanak, ami játék szempontjából is szemétség meg a valóságnak sem felel meg. Persze az, hogy a szörnyekbe sokat kell beleereszteni az ok, na de emberekbe? A COD-ba ha mondjuk gépfegyverből beleeresztek 5 töltényt, már halál, de itt a Metro 2033-ba meg sokszor fél sorozat sem volt elegendő.
15.
15.
Exinor
#9: a Modern Warfare egy rohadt jó játék, a Modern Warfare 2-t sokáig toltam, de már nem ütött akkorát. A Black Ops-ot elhozta haver, hogy toljuk kicsit neten, a zombis részét leszámítva egy az egyben megint Modern Warfare és a következő sem lesz különb... az IW szeretett volna változtatni annak idején, de az Activision nem engedte, lehet megint olyat mutatott volna a CoD, mint amikor a Modern Warfare megjelent a régebbiek után.
14.
14.
Quent1n
A CoD-ot jó darabig nem fogják letaszítani a trónról (bevételek tekintetében)... Mivel a legkommerszebb játék így a legnagyobb réteghez szól, tud vele játszani fiatal öreg, egyszerű mint a faék. Ráadásul múltja is van, a nevét mindenki ismeri. A vele járó marketing kampányról meg had ne is beszéljek.

Hiába lesz az új Metro világmegváltó akkor is csak az FPS playerek egy rétegét fogja megfogni. Ennyi emberrel meg nem lehet lenyomni a CoD-ot. Pláne, hogy ha azok többsége warezolni fogja esetleg.

Lehet a CoD akármilyen rossz, akármilyen silány és egyszerű, amíg valaki nem ereszkedik mellé a saját kategóriájába, hogy legyőzze, addig az összes új CoD kasszasiker lesz. Erre a MoH-nak lett volna sansza ha nem a BF meg a CoD mintájára csinálták volna meg, de elszúrták.

A kérdés az, hogy hogy a CoD mikor fullad ki? Mert ha a koncepció nem változik és évről évre csak skin-pack lesz a játék akkor előbb utóbb ez látszódni fog a számokon. És akkor jöhet el az, hogy egy másik játék nagyot robbant. Akár a Metro is lehet az.
13.
13.
Teuton
B*sszák már meg magukat, semmi közös nincs a Metro 20xx sorozatban és a CoD-ban, mi a fenéért akarják versenyeztetni?
Inkább a gépigénnyel és a stabilitással kéne megbirkózni jó alaposan...
12.
12.
Mortis
Szép cél, de még gyúrni kell pár évet. Ez a pár év úgy néz ki meglesz ésa semmi sem lehetetlen, ugyebár...:)
10.
10.
futurenoise
#9: Lehet, hogy jó, már akinek. De sokadszorra eladni ugyanazt az agyon szkriptelt cső fps-t, elég unalmas tud lenni.
9.
9.
Apostol360
#8: és szted nem azért veszik olyan sokan mert őő mondjuk - most figyelj - :JÓ!....am ja metro elég jó game volt...bár amilyen pontatlanok voltak a fegyverek....
8.
8.
Exinor
#4: Annak idején a CoD 1-2 hatalmasat alkotott, a 4 egy újabb reménysugár volt, a többi meg tömegcikk...
A kiadok meg csak az eladási adatokat látják, nekik nem az a jó játék ami tényleg az, hanem amiből sokat eladtak vagy el lehet adni, a CoD meg ilyen.
Valakinek már tényleg kellene valami olyat csinálnia ami végképp letaszítja a CoD-ot a "trónról", vagy az activision elcseszhetne már valamit....
5.
5.
Josiix
#1: Egyet értek. :) Nálam is a kedvencek között van.
4.
4.
Slik
nem értem mi köze van a metronak a codhoz... miért pont azzal akarja fel venni a versenyt?
3.
3.
Folti90
Ne haragudjatok, de nem értem az első rész miért volt akkora király? Mert jól nézett ki? De én abból se érzékeltem olyan sokat, mert túl sötét volt a játék. De azt meg kell hagyni, volt benne valami egyedi, de annyira nem volt hogy jó ösztönözzön arra hogy végig is játszam. Meg amúgy is az milyen üzlet ahol töltényt cserélsz töltényre? Bízom aban hogy a kövi rész lesz olyan jó hogy rávegyen arra hogy neki ugorjak az elsőnek résznek!
1.
1.
futurenoise
Elképesztőn hangulatos volt a 2033, és grafikailag is gyönyörű még most is! Aki még nem játszott vele, az mindenképp próbálja ki. 10/10!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...