2013-ig tart az EA-NFL megállapodás?

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 15.
  • Pletyka
Link másolása
A Sports Business Journal értesülései szerint az NFL jelentősen levitte a jogdíjak árát, valamint egy extra évvel meghosszabbította az Electronic Artscal kötött exkluzivitási szerződését, miután még mindig bizonytalan a következő szezon sorsa a játékosok esetleges sztrájkja miatt.

Az Electronic Arts és az NFL (National Football League) 2004-ben írta alá azt a megállapodást, melynek keretében csak a kiadó használhatta a ligában működő csapatok neveit, logóit és színeit, emellett az EA évi 30-40 millió dollárt (a pontos szám nem ismert) fizet az NFL Players Associationnek is, hogy betehesse a játékaiba a játékosok nevét és kinézetét.

Az NFL-lel kötött szerződést legutóbb 2008-ban újították meg, ez az eredeti elképzelések szerint 2012-ig tartott volna, azonban a mostani hírek szerint a liga kitolta 2013-ig a megállapodást, ráadásul jelentősen csökkentette a fizetendő jogdíjak árát, amiért a következő szezon a játékosok esetleges sztrájkja miatt bizonytalanná vált. Ebben az esetben ugyanis hiába adna ki új játékot az EA, szinte biztosan rosszabb üzleti eredményre számíthat, mint korábban.

Az NFLPA-vel kötött megállapodás változásáról már nem szólt a fáma. A sztrájkügyben várhatóan március elején határoznak az illetékesek.

4.
4.
Quent1n
#2: Ez azért csúnya általánosítás, mert mindig akad egy-egy év amikor bitang jó játékot adnak ki egy-egy sportágban. Természetes dolog, hogy minden évbe nem lehet ugyanolyan magas színvonalú játékot produkálni, és valahogy fenn kell tartani az érdeklődést. Ne legyen kétséged afelől, hogy simán lehetne közel tökéletes sportjátékot csinálni de egyszerűen nem éri meg, mert a "futási ideje" korlátozott és anyagilag is sokkal jobb befektetés évente nyomni őket.

Egyébként a 2K cuccok előtt le a kalappal!
3.
3.
Raidermeister
Nem csoda. Áll a bál az Nfl-be és mindíg kell a business :S
2.
2.
shatterhand
majdha ismét lesz nfl2K ,akk érdekelni fog
nevetséges,hogy felvásárolt jogokkal tudott csak szakmai sikereket elérni
1.
1.
Runciter
fantasztikus, nehogy olyan cég férjen a bodonhoz, ami hajlandó lenne torni is magát a sikerért...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...