Nem az id Tech 5 engine mozgatja a Prey 2-t

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 15.
  • Hír
Link másolása
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, javában készül a Human Head Studios boszorkánykonyhájában a Prey folytatása, s bár még konkrét látnivalók nem érkeztek a játékból, sokan tudni vélték, hogy a külcsínért az id Tech 5 motorja felel majd, ugyanaz, ami a Rage-et is hajtja. A Bethesda cáfolta a szóbeszédeket.

A tegnapi bejelentés alaposan felkorbácsolta a kedélyeket, s ugyan a készítők nem erősítették meg, sokan azt feltételezték, hogy a Prey 2 alatt az id Tech 5 fog domborítani. A Bethesda PR felelőse, Pete Hines megerősítette, hogy a játék nem használja ezt a "lenyűgöző technológiát", ez a lehetőség soha nem is volt kilátásban.

Hines szerint mindez azért van így, mert a Prey 2 fejlesztése már akkor elkezdődött, amikor az id legújabb engine-je még nem állt készen arra, hogy más studiók is használatba vegyék. Elképzelhető, hogy ugyanaz a motor (id Tech 4, azaz a Doom 3-ért felelős technológia) fogja hajtani, ami az előző részt is?

Egy napvilágra került címlapfotó szerint a játék hőse modernebb eszközöket vet be az idegenekkel vívott harc során, kicsit olyan az egész, minta Sam Fisher bőrébe bújt volna a Prey 2 hőse:

A Prey 2-t még a 3D Realms jelentette be 2008-ban PC-re és Xbox 360-ra, ám utána évekig csend honolt a projekt háza táján, joggal hihettük azt, hogy nem haladt jó irányba a fejlesztés. 2009-ben vásárolta meg a Bethesdát is birtokló Zenimax a játék jogait, s tegnapig kellett várnunk a lepellerántásra. A volt Raven-tagokból alakul Human Head a jövő hónapban részletesen is felfedi a Prey 2-t.

13.
13.
Irasalgor
Hát a Brink se néz ki rosszul, meg hát az Unreal is már 5,5 éves
12.
12.
Berencsit
11.
11.
adye
#10: Ötletnek jó, de ez a muksó az újság címlapról szerintem nem hajaz Vinetura bár kitudja.
10.
10.
felegyi
Én olyanokat is olvastam hogy Tommy leszármazottjával leszünk, és Nagypapa helyett most Tommy lesz a lelki világunk mentora... ki tudja mi igaz ebből!
9.
9.
Killerbee
#8: Nem, hanem új főhős. Na már most a cuccaiból meg fegyveréből arra következtetek, hogy eltelt jó pár év a Földön vagy egy másik "benépesített" bolygóról van az ürge.
8.
8.
Optimus Prime
A nemrég (másfél éve?) megjelent Wolfenstein is Doom3 (akkor is így hívom! :) engine-t használta és őszintén én mást gondoltam. Olyan szépen felturbózták. Ahogy a Prey-nél is, messze nem az matt egyhangú kép jutott. Talán élet telibbre csak a Qauke Wars-nál lett, de ott más a helyszín.

A borítón lévő sapkás muksó lenne Tommy?! Akkor már nem is izgat a játék.
6.
6.
Mortis
#3: De a Brink éppen, hogy nem fotorealisztikus grafikára megy rá, hanem a karikatúrásabb vonalra. Gondok lesznek itt...Bár nekem a grafika sokadlagos szempont.

Remélem az indiános vonal megmarad. Vagy más, hasonló dolgot hoznak a helyébe.
5.
5.
MadDragon
"modernebb eszközöket vet be"
Én inkább úgy mondanám emberibb eszközöket, tekintve, hogy a Prey-ben a fegyverek igen modernek voltak...meg élők is.
3.
3.
adye
#1: Ott a Brink. IDT4 és szerintem adja rendesen...
2.
2.
Motig
város
minimum olyan jó legyen mint az első és akkor nem lesz nagy baj
1.
1.
szogyenyi
Biztos, hogy grafikailag ez meg fogja állni a helyét, amikor kiadják?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...