Crysis 2 - a konzolos verziók összehasonlítása

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 24.
  • Videó
Link másolása
Végre valahára megjelent a Crysis 2, a szerencsések már nagyító alá vehették a játék PS3-as és Xbox 360-as változatát némi összehasonlítás erejéig. Azt már most el lehet mondani, hogy égbekiáltó különbségek nincsenek a konzolos változatok között, a grafika zseniális, és egyáltalán nem lehet győztest hirdetni.

Az összehasonlítás egy kissé spoileres videó formájában megy végbe, és a játék single player módjára koncentrál. A fixen belőtt 30 fpst mindkét konzol nevetve teljesíti, és az csupán a zsúfolt csatajeleneteknél esik le 20 környékére, ami még bőven nem zavaró. Egyértelmű győztest nem hozhatunk ki, igaz, a PC jelen esetben nem versenyzik, ami ugyebár érthető.

Az elsősorban multiplayer kezdeti nehézségeit orvosló első patch már elérhető, a GK minden részletre kiterjedő elemzésére még pár napot várnotok kell.

52.
52.
Samu
#51: Egyetértek!Amúgy meg,most jövök jóbarátomtól és ott játszottam vele PS3-mon egy fullHD 32" tévén,és itthon meg tegnap egész éjjel xboxon játszogattam vele szintén ugyanilyen tévén,és azt kell,hogy mondjam,a játék a hibái ellenére jó(az emberek mesterséges "inteligenciája" mondhatni vetekszik a krumplibogáréval néha),nagyon élvezetes és én a kitünő szemeimmel szinte semmilyen különbséget nem észleltem,mert nem a bolhapöcsnyi textúrahibákat kerestem,hanem játszottam!Csak attól a playstation kontrollertől már jól elszoktam mióta xboxom van... Élvezzétek a játékot bármin is játszátok! ;)
51.
51.
soap mactawish1982
faszán néz ki mind a 2 konzolon!!!örüljünk hogy itt van,megjelent és lehet vele nyomulni!!!szerintem amit kilehetett hozni a 2 gépöl azt a fejlesztők kihozták!de majd meglátjuk mit hoz a jövő!!!!
49.
49.
mcwolf
#47: Inkább hiszel.. Oké..
Más az elméleti tudás, hogy 1-1 konzol miben jobb vagy rosszabb mint a másik, meg más a gyakorlat,hogy mit hoznak ki belőle a fejlesztők.

Nekem volt PS3-am és X360-am is, és "sajnos" a multicímek ha tetszik,ha nem, az esetek 80 %-ában jobbak boxon. Vannak a neten kamu videók, de azt azért ne mond, hogy minden online sajtó kamuzik. Az X-nél könnyebb jobb grafot kicsiholni,mivel a PS3 programozása bonyolultabb. Azt meg (joggal) nem lehet elvárni, hogy egy fejlesztő/kiadó most azért öljön milliókat egy projektbe, hogy kisajtolják a PS3-ból a maximumot. Az exklúzívok általában tényleg sokkal jobbak (teknóban mindenképp) PS3-on, de az sajnos az össz játékokat tekintve nem valami sok.
47.
47.
Tokodboy
#45
Én előbb hiszek egy crytek-es szakembernek, mint bármelyik kókler ismeretlen fazonnak a neten aki ír:D

A net meg amugy is hemzseg a kamu videoktól, hírektől, hogy multi gameknél mindig a box jön ki jobban.
Akinek van mind2 konzolja és egymás mellé teszi az tudja az igazat, h ez nagyon nem így van.

Én nagyon örülök neki, h ilyen lett a konzolos port, mert kb egy az egyben ugyanaz mint a PC-s max setting. Az, h lesz benne DX11, az nem lesz nagy előrelépés. A mai kártyák realtime, játékokban DX 11-el szinte semmit nem tudnak érnek:D
2 évvel ezelőtt igaz volt h a 360-as verza egy hajszállal szebb volt. Ma már az esteke többségében ugyanaz mind2, ha meg nem akk a PS3-as jobb.
(Tapasztalat)

Exkluzívoknál meg simán lehet látni, h melyik a jobb.
46.
46.
wigyory
Nekem bejön, 42'-os leden nézhetem végig a "műsort", nem ismerem a boxot hogy valójában mit tud grafban, Ps3-an tolom a gameket.
45.
45.
mcwolf
#42: Ja, a PS3-nak kedvez...
Ezért hemzsegnek a neten hírek arról, hogy PS3-on szarabb a frame, és hogy agyon van blur-olva a gamma (hogy eltakarja a hiányosságokat).
44.
44.
mcwolf
#43: Az elmúlt napok (hetek) eseményei után Én ennek a patch-nek az érkezésére nem vennék mérget.
43.
43.
hedzsooo
#42: ...A PC-verziohoz viszont jon majd 1 patch is, ami a dX11-es tamogatassal meg tovabb javithat a latvanyon, nem mintha nem lenne igy is nagyon szep mar a Crysis 2. :-)
42.
42.
Tokodboy
Hivatalos doksi, olvassátok végig.
http://www.crytek.com/news/achieved-with-cryengine-3

Röviden:
PC-es verza csak abban jobb, h nagyobb felbontású textúrákat használhatsz benne, semmi más.
A két konzol közötti különbség meg a PS3-nak kedvez.Pl: a 360 csak 4* AF-t tud, míg a PS3 16*AF-t

30 oldalas, a crytek egyik grafikusa által kiadott hivatalos dokumentum.
41.
41.
dzsiádzsó
Semmi meglepő nincs itt, kezdek kezdetet óta multiplatform játékok közül mindegyik boxon szebb (bár egy-két kirívó példától eltekintve elég gáz ha valaki erre veri mert nem nagy a különbség, és a komolyabb eseteknél inkább a fejlesztő volt a ludas)
39.
39.
MZperX
Ezt nem levegőbe beszélve írtam de játékon belül állítsd már médiumra utána high-ra a graffot! nem sok külömbséget látsz, és ez, hogy nem csinálhatják meg... na nemár. Ez ha elhiszed ha nem így van, küldhetitek az ilyen jópofa képeket engem nem is érint igazából, mert a gépem is csak lowon viszi, :p
38.
38.
Berencsit
mintha a fényefektek ps-en jobbak lennének, de ez az egyetlen, amit így hirtelen észrevettem a videón. ;)
36.
36.
Tyebeca
Nekem teljesen egyformának tűnik mindkettő verzió. Ami viszont a felbontást illeti PS3-mon valóban alacsonyabb a nativ felbontás, viszont kárpótolja az effektiv felbontás mivel az 1080-on fut az Xbox-os 720 helyett. Azért tűnhet részletesebbnek.
Valójában meg teljesen mindegy. Örüljünk hogy kaptunk egy eredetileg PC exclusive cimet konzoljainkra.
34.
34.
K/G.
#32: Megnevettettél. Egyrészt egy videóban sincs ilyen hatalmas különbség, pláne nem a ps javára, amin alacsonyabb felbontásban is kevésbé stabilan fut. Másrészt egy multiplatform játéknál ezt meg sem engedhetnék maguknak a készítők, hiszen a rosszabbul járt tábor teljesen jogosan lehetne felháborodva amiatt, hogy nem ugyan azt a minőséget kapták a pénzükért. Bár ilyen előfordul gondoljunk csak a black opsra.
32.
32.
MZperX
x-boxon mediumon fut, ps3-on pedig high, vagy veryhigh, a külömbségek, pedig a látóhatárban, a textúrák minőségében és néhány effektben (víz, fény, köd, anisotropic filterek meg mittomén még mi) szóval azért kissebb az fps. Mondjuk akkor is túl kevés szerintem. Én 60-nál mondom pc-n, hogy lehet jácccani.
31.
31.
M.invisible
Fura amúgy, mert ugye voltak olyan nyilatkozatok, hogy PS3-ból több erőt tudtak kisajtolni, ami a hardver miatt elképzelhető lenne. Mondjuk az is meglep, hogy ráadásul még a natív felbontás is kisebb, mint boxon.

Persze teljesen mindegy, ki min tolja majd végig. Review-ban láttam én is az AI problémákat. Volt ellenfél aki a falba szorult bele, volt amelyik meg futóversenyt rendezett magának, egy kb 3-4 négyzetméteres területen:D
30.
30.
Tacskoexe
#15: Az lényegtelen, mivel a Full HD TV három üzemmódban tud fut (576, 720, 1080). A játék felbontása és a TV felbontása nem egyezik.
29.
29.
Apostol360
#28: viccből írtam csak ;)
28.
28.
Apostol360
tök mind1 úgy is az én boxom a király :P:P a többi meg ratyi :D:D:DD
26.
26.
gucho
végigjátszottam a boxos verziót, nem találkoztam zavaró szaggatással, de rengeteg grafikai és AI probléma van benne, ami viszont nagyon zavaró tud lenni
24.
24.
hakydakillah
Tök mind1, hogy ki melyiket veszi, ugyanaz a játék, minimális különbségekkel. Az ilyen vidik csak a fanboyok összeugrasztására jók, a valóság tükrözésére szinte semmit se érnek. Kár az ilyet kitenni hírnek...
20.
20.
Bisur1996
#19: Nem is kicsi a különbség a képélleségben... nekem ez szemet szúrt!
19.
19.
Bisur1996
Emberek! Hát azért azt elmondom, sebességben mind a kettő ugyanaz és látványban is. De nem tudom, az senkinek se tűnt fel hogy PS verzió homályosabb? Az Xbox meg élesebb?
18.
18.
megalonagyix
Igen, a ps3 verzió sub-hd, szép is lenne ha full hd lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...