Jönnek az ingyenes játékok az Xbox Live-ra?

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 12.
  • Pletyka
Link másolása
A PC-n óriási népszerűségnek örvendő free-to-play modell az Xbox 360-ra is átköltözhet, legalábbis ezt állítja az IGN megbízható forrásokra hivatkozva. A mikrotranzakciókkal jól lehet keresni, ráadásul új tömegek felé lehet nyitni a stílussal. Ha minden igaz, az újdonságra 2012-ig kell várni.

A PC-piac egyik legfontosabb kapaszkodóját az ingyenes játékok jelentik újabban: a Facebook-játékok, az ázsiai MMORPG-k és az EA-féle Batlefield: Heroes egytől-egyig óriási népszerűségnek örvendenek, s bár hihetetlennek hangzik, de a mikrotranzakciókkal - azaz amikor az új kardot megveszed egy dollárért - nagyon szép összegeket lehet begyűjteni.

 

Az IGN megbízható forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Microsoft zöld utat adna az Xbox Live-os free-to-play játékoknak, s bár túl sok részlet nem látott napvilágot, a lap szerint valamikor jövőre kerülhetne sor az újdonság bevezetésére. A cikk megjegyzi: a Joy Ride is ingyenes volt, amíg a redmondiak nem alakították át a Kinect egyik nyitócímévé.

A Microsoft ezzel a lépéssel egyébként nem csak új játékoscsoportok felé nyithatna, de az Xbox Live tényleges előfizetőinek számát is növelhetné - már ha eszébe jut, hogy egy ilyen lehetőséget az ő részéről célszerű lenne a Gold-felhasználóknak kisajátítani.

9.
9.
HorvathD
Átjönnének ingyenes játékok amik 40%sak.Ha el akarsz érni 50%ra akkor 1 dollárért nyisd meg azt a kaput meg 10 dollárért vedd meg ezt a szigetet.És ha már beleöntöttél 100$ a játékba akkor élvezhető.A legtöbb mikrótranzakciós játék ilyen.
8.
8.
Yami
#7: A Goldért amúgy is fizet az ember havonta akár biztosítanak mellé játékot akár nem, így gyakorlatilag a játék maga ingyenes.
7.
7.
NinjaNorb
Hát ha csak gold tagoknak lehetne játszani sztem már ott érdekes a dolog mert már fizetsz érte havontaxD és akk még+ilyen cucc olyan cucc hát... úgy nem igazán nyerő.
6.
6.
Scoo
Akkor lesz sikeres ha az ingyenes, fps, tps, rts, raceing, sport játékokkal a silveresek is játszhatnak. A goldosok úgyis inkább a normális nagy címeket tolják multiba.
Egyébként emlékeztetőül a farmville-s csóka mondta, hogy nekik nem érné meg a live, mivel jóval kisebb a felhasználó bázisa, mint a facebooknak.
5.
5.
valti7
ja pl BF: Play 4 free :D
4.
4.
ilor14
ha nem ilyen farmville hanem fps akkor jöhet
3.
3.
Mortis
Bukás lenne. Egy konzol elé nem ül le ilyenekért senki sem. Ilyen kisebb játékokra ott a Wii.
2.
2.
PcSanyko
Óóóóóóóóóóóóó, a BF:Heroes jöhet!Nagyon jó lenne !Csak az a baj,hogy jövőre jönne....
1.
1.
Alienji
Nekem tetszik az ötlet!
Volt már néhány ingyenes játék Live-on de ez csak valami meghibásodás utáni kárpótlás volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...