Az Activision lájkolja a MW3-szivárogtatást

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A Call of Duty: Modern Warfare 3 kiadója pozitívan reagált a játéka infóinak múlt hét végén történt kiszivárogtatására, hiszen ebből marketing szempontból mégis csak előnyösen jött ki. A szinte az egész történetet leíró cikk miatt sem kell aggódni, elvégre nem minden információ pontos.

Az Activision Publishing vezérigazgatójától, Eric Hirshbergtől hangzott el az első, nyilvános állásfoglalás a múlt heti hatalmas Modern Warfare 3 információ-szivárgás ügyében. Nagyon úgy tűnik, hogy a cég a kedvezőtlen helyzetre való tekintettel is próbál pozitívan hozzáállni a dolgokhoz.

"Bár biztosan nem szép dolog ellopni mások szellemi tulajdonát, és bizonyára kedvezőtlenül érint ha a tiédről van szó, valójában minden válaszlehetőség csupán annyi, mint citromot facsarni a limonádéba" - nyilatkozta a Joystiq magazinnak. S való igaz: nem sok jelentősége van az ellenállásnak, pláne, ha ez nem csorbítja a kiadó helyzetét.

Főleg azért is ilyen nyugodtak, mert a kiszivárgott információk közül nem minden pontos. Az Infinity Ward sebtében fellőtte az első teasereket is a játékból, hiszen a rajongók kedélyeit felkorbácsolták, ideje volt az ő szemükkel látni a világot, akik minden hírt izgatottan várnak. Az Activision ekkor felismerte a marketing erejét, s szeretett volna a vert helyzetből győztesen kilábalni: felrugták a Modern Warfare 3-mal kapcsolatos menetrendet és kijöttek a videókkal. A húzás bejött: több mint hárommillióan látták őket 48 óra alatt. Az előző játékaik - a Modern Wafare 2 és a Black Ops teasereit ugyanennyi idő alatt 61 és 89 ezren nézték meg, igaz, ekkor a hivatalos menetrendet követték.

Az Activision szerint, ha összadjuk a két utóbbi számot, és megszorozzuk hússzal akkor kapjuk meg a Modern Warfare 3 első videóinak megtekintési eredményét. "Tehát úgy gondolom, sikerült a válságot lehetőséggé kovácsolni" - tette hozzá Hirshberg.

A szivárgás nem pozitív dolog a kiadó számára, bár felhasználható arra, hogy tovább bővítsék a rajongói bázisukat. S ezért pirospontot érdemel Kotick csapata.

Amúgy láttátok már a Modern Warfare 3 frissen fellőtt honlapját?

11.
11.
lackosor6
#9: "Különben meg reméljük ha sok újdonság nem is lesz benne legalább hozza a régi minőséget."

Ugye itt most az első CoD-ra gondoltál??
10.
10.
K2 The Highest
http://nemkutya.com/wp-content/uploads/2011/05/binladen.jpg
9.
9.
Quent1n
CoD esetén úgyis lesz hír még arról is ha bobi elfingja magát. Ezvan. Kell a hype. :) Különben meg reméljük ha sok újdonság nem is lesz benne legalább hozza a régi minőséget.
8.
8.
Józsi_Doe
Információszivárgásból vírusmarketing. Így kell ezt csinálni gyerekek!
7.
7.
anonymus26
itt a black fos utodja csodálatos :S
6.
6.
K2 The Highest
#5: Ez nem cikk, hanem hír:D
5.
5.
NereusLaceee
#2: ez nem blog, hanem cikk :D
4.
4.
falselight
3.
3.
Slik
2.
2.
steve 18
Kapó a címe a blognak!! :D
1.
1.
Sakee
Honlapot láttuk,twittere még nem ment :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...