Újabb tudnivalók az Operation Raccoon Cityről

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 30.
  • Hír
Link másolása
A bejelentés és az első előzetesek óta nem sok minden került napvilágra a készülő Resident Evil-mellékágról, szerencsére a júliusi hivatalos PlayStation Magazine újabb részleteket tárt fel az Operation Raccoon Cityről. A Slant Six csapatalapú zombimészárszéke az év végi szezonban jelenik meg.

A játék négy különböző karakterosztályt kínál, ezek a Recon, a Medic, a Surveilance és a Heavy Weapons. A Recon egy kicsit gyorsabban mozog, mint a társai, míg a Heavy Weapons okoz a legnagyobb kárt az ellenségben, cserébe ő igen lomha katona. Minden osztályt kilenc különböző képességgel ruházhatunk fel, és 12 fegyver használhatunk a kaland során, a játékosok így az adott kaszton belül is egyedi stílussal tolhatják végig a Raccoon Cityt.

A Team Attack játékmód is a felhozatalt erősíti, mely pontgyűjtésen alapul, illetve az a csapat veszít, aki a legkevesebb gyilokot mutatja be. A sima ölés öt pontot ér, ám egynél több zombi likvidálása máris plusz pontokat jelent, valamint az igazán különleges és durva fertőzöttek megölése további bónuszokkal jár. Apropó, ellenségek! Többféle zombival is találkozunk a bevetés során: a sima csoszogókon kívül lesznek hunterek, tyrantok, Spec-Ops katonák és maga Leon Kennedy.

A játék rendkívül különbözik a korábbi Resident Evil-címektől, kiváltképp a célzás tekintetében: a legfontosabb az, hogy mozgás közben is lőhetünk végre, fedezékbe vonulhatunk, egészségünk regenerálódik, és vakon is lövöldözhetünk, hamisítatlan Gears-szellemben. Talán könnyebb, de legalább nem idegesítően lomha a játékmenet.

Az OPM tesztverziója nem tartalmazta a fejlődési és a fejlesztési rendszert, de nagy rá az esély, hogy a végleges változat már fogja - hivatalosan még nem esett róla szó. A Raccoon Cityben lehetőségünk lesz közelharcra is, kiszabadíthatjuk magunkat a ránk törő zombik karmaiból, de ezen felül néhány mutatós kung-fu ütésváltást is bemutathatunk. Néhány ellenfélnél ugyan nem jön be, és jelenleg finomhangolásra szorul a rendszer.

A zombikat használhatjuk élő pajzsként is, egy nem halálos lövés pedig odavonza a szerencsétlenül járt zombi társait is, akik eztán a gyenge láncszemből is lakmározhatnak.

32.
32.
shatterhand
#30: 4 egy kib@szott jól összerakott játék volt
hosszú sztorival és nagy szavatossággal (mercs,ada küldik és a separate ways)

Ami légy a levesben az a neve. Nem sok köze van az eredeti resi témához.
(Nekem még mai napig megvan a játék amúgy gyáriba a ps2-m alatt. És el se adom.)
30.
30.
Django
Nem értem, miért fikázzák többen is a Resi 4.-5. részét, szerintem rendben volt mind a kettő és h az 1-2 az isten, az akkor volt, kb 15 évvel ezelőtt, most olyan már úgysem lesz hiába várja az ember, erről az Operation Raccoon City-ről, meg még túl sokat nem lehet tudni, szal előre minek döngöli le mindenki? Majd meglátjuk milyen lesz...
29.
29.
arhatati
#23: Persze, hogy nem ennyi van, csak erre orientálódnak. Pénz, pénz, pénz (meg persze a sok kis h.lyegyerek, aki bejön egy páncélököllel és kilövik a főellenségeket, mekkora játék)...pedig szerintem ugyanannyian megvennék a normális túlélő horror játékokat is. Volt anno a youtube- on egy béta verzió a négyről, kb 10 perc azt hiszem, az még komoly lett volna, de helyette jött az amit kiadtak.
28.
28.
arhatati
#25: Egyetértek, utoljára a Code Veronica ütött nagyot (ezért várom nagyon, hogy kiadják újra). Az 5 egyetlen fellelhető pozitívuma a co-op volt. Jó volt NORMÁLIS emberekkel játszani.
26.
26.
shatterhand
#24: de arra számíts,hogy kinézetben,mozgásban sztem a socom confrontation lesz az alapja a játéknak ( sokat nyomtam azt a socomot és a trailerben nekem az köszönt vissza)
max dizájnban és világban lehet köze a resinek
25.
25.
ReNegAdE
Annak ellenére hogy nálam a Code Veronikával véget ért a Resident Evil sorozat én ennek is adok egy esélyt!Ha másért nem is a 4 fős co-op miatt!:S
24.
24.
Folti90
Sztem nem lesz ez olyan rossz, de a mozgás közbeni célzás baromi fontos volt:( Az 5 is nagy siker lett pedig előtte mit kapott az a játék!!! A saját szórakozásunk reményében bízom a játékban!!!
23.
23.
#22: Úgy tűnik valakinél, valahol nagyon félrecsúszott ez a Resident Evil téma. Az igazi survival horror játékból végül csak a zombigyilkolást tartották meg, ami egyébként szerves része az egésznek, de mégsem csupán erről szól a sztori. A félelemkeltés, borzongatás, feladatok megoldása már rég a múlté a sorozatban, és sajnálatos hogy a játékok is ugyanarra mentek el, mint a filmek: hent unlimited. Ennyi lenne ebben a sorozatban? Nevetséges!
22.
22.
strike19
Manapság a Capcom folyamatosan elront mindent ,szerintem nem kéne külsős cégeket megbízni.Én a régi Capcomot szerettem aki full japán videó játékokat csinált.
21.
21.
arhatati
20.
20.
AnimeWarlord
Rohadt jó lesz, főleg multiba!
19.
19.
Urahara
=(

Szerintem újrajátszom az első részt. És közben sírok.
18.
18.
Cuppak
Úgy értem elhagyatott erdőben volt 1 ház + még a félelmetes zene is szólt közben , jó volt 2x kijátszottam , aki még nem próbálta ajánlom.
17.
17.
Cuppak
Ez fail lesz.
Nekem Resident evil 4 tetszett a legjobban , a törénet , a szereplők , a pályák áh :DD ... amikor 1. pálya elhagyatott erdőben irtózatos hangon 1 ház :D ... húú olyan beszarva mentem be oda + amikor bemész a faluban áh :D ...remélem jön 1 ahoz hasonló :/
16.
16.
Tacskoexe
Na, még egy Left4Dead-re szükség volt... -_-
15.
15.
Hubert Cumberdale
Má megint úgy oltjátok a gammát, hogy még csak egy rendes gameplay video sincs róla, nemhogy még játszottatok volna vele. Na mind1 Szerintem nem szarabb, mint a gta 5.
10.
10.
daenath
#5: Jo kerdes? Ki tudja....ez a RE is felejtos lesz nalam, majd ha csinalnak egy igazi horror/survival reszt mint az 1 vagy 2 (vagy ezek HD kiadasa) akkor majd orulok, ez mar nem RE :(
9.
9.
#8: A resi 5 egyik nap megfogott másnap ugy felidegesített a gyenge harcrendszerével hogyy ki akartam dobni az ablakon
Az ujaknál jobb lesz akkor megveszem
8.
8.
mamgu
"mozgás közben is lőhetünk végre" ha olyan a játékmenet mint az utolsó részben akkor csodálkozom , hogy csak most jutott eszükbe . Ma délelőtt már a lemez kettétörésénél tartottam ( Wesker meg a láva tó ) valaki ? , de aztán ott hagytam a ..csába . egy szar .
7.
7.
shatterhand
engem csak az érdekel,hogy mennyire lesz élvezetes a 4fős co-op
név,márka, meg racoon nem számít

bár sztem bukta lesz és alig játszák, inkább várok vele, pedig megvenném első nap
6.
6.
Griewer
Csak gratulálni tudok a Capcomnak. Ekkora hulladékot egy minőségi játékból rég csináltak. Ez nem Resident evil, ennek csak a címe Resident. Éljen a CAPCOM, éljenek sokáig, és fulladjanak bele a rohadt pénzükbe amit ez a sz*r visz nekik a konyhára!
5.
5.
Mortis
#1: Oké, ne állj fel, ha nem tudod. Egyes.

Borzadályos. Miért RE a neve, könyörgöm? Lehetne akármi, de pont ezt a sorozatot kell idáig taszítani? Kezdődött a 4. résszel( még viszonylag tetszett), de azóta lejtmenet.
Egyébként Leon Kennedy miért van külön ellenféltípusnak megjelölve? :@
4.
4.
Hubert Cumberdale
Ez jól hangzik. Tetszenek az újítások, főleg az irányításban.
3.
3.
wigyory
Ez valóságos mészárszék városa lesz.Ha még finomitanak is rajta brutális henteléseket lehet végrehajtani a zombikon.Jónak tűnik-eddig igencsak várós a game!
2.
2.
Noozi
már nagyon várom :) mellesleg ha már itt a hír..a klubbom miért nem látszik?"Resident Evil" :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...