Börtönbe vonul a német PS3-hacker

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Noha nem azért, mert a Sony megnyerte azt a pert, amelyben a nevezett úriember megsértette a szerzői jogra vonatkozó törvényt, hanem azért, mert Alexander “Graf Chokolo” Egorenkov nem tudja megfizetni a perköltségeket. Ha kijön a zárkából, folytatja a harcot.

Alexander "Graf Chokolo" Egorenkovot beperelte a japán konzolgyártó, mivel az úriember megpróbálta visszaállítani a konzolon a Linux operációs rendszer futtatásának lehetőségét, amit a Sony a múlt évben, egy firmware frissítés keretében hivatalosan eltávolított. A perköltségek 1 millió euróra rúgnak, amit Chokolónak kéne kifizetnie, de neki elfogyott a pénze.

"Nem maradt több pénzem!" - írta a saját weboldalán a hacker, ugyanakkor kész börtönbe vonulni és kitartani korábbi elvei mellett. 

"Nem fontos, hogy megnyerjük a pert. Sokkal fontosabb az, hogy megmutassuk nekik, hogy készek vagyunk harcolni, és nem tudnak megijeszteni ilyen könnyen. Igen, kész vagyok börtönbe vonulni a saját hitemért és elveimért."

Egorenkov megígérte, hogy amint szabad lesz, folytatja a félbemaradt munkáját - kérdés, hogy lesz-e elég ereje, miután elég nehezen tud majd leülni, így pedig elég kényelmetlen lesz hackelni.

55.
55.
ReNegAdE
#53: A 13. hozzászólásra reagáltam!
54.
54.
adamsfamily
Szánalmas,hogy ilyen pitiáner dolgokkal foglalkoznak.Inkább arra kellene költeniük a pénzt,hogy a tetves rendszerükbe ne törjenek be úgy mint múltkor.Nem az ilyen embereket kéne lecsukni.
53.
53.
ReNegAdE
Miért általánosítasz?Szerintem sokkal több a becsületes felhasználó mint a warezolós,de nyilván te valami szakértője vagy a dolognak!
52.
52.
Józsi_Doe
Hajrá sanyi! Büntess meg mindenkit aki veszélyezteti a dollármilliárdos profitot.
51.
51.
Extol
Sokan nem tudják hogy a fogház, börtön, fegyház között nagy külömbségek vannak. Hadd idézzek:
Fogház, börtön, fegyház. A szabadságvesztés bünti letöltése ezekben történik, a büntetés súlyától függően. Fogház a legenyhébb, ide kerülsz, ha pl nem fizeted be a bírságot, és semmi módon nem tudják rajtad behajtani, és le sem dolgozod. VAgy pl leb...ol egy taslit a szomszédodnak.
Börtönbe megy az illető, ha a büntetést bűntett, (és nem bűncselekmény ) miatt szabták ki, vagy pedig vétség miatt szabták de az illető visszaeső. Akit egyébként valami vétség miatt büntettek meg, az fogházba megy.
FEgyházban töltik le, az életfogytik tartó szabadságvesztést, és a három évi v ennél hosszab szabadságvesztést, itt viszont vannak kitételek. Vagy ha vki többszörös visszaeső, vagy bűnszervezetben randalírozott. Fegyintézet az meg a fegyház.
48.
48.
simon 555
#41: nos először is azt nem igazán tudták volna kivenni,másodszor azokat nem lett volna okuk kivenni mivel azok fontos részei a konzolnak(blu-ray lemez nélkul,hogy futnának a játékok?) és harmadszor pedig van különbség az alap funkciók között és a linux között.a blu-raynek,zenéknek,filmeknek van értelme a linuxnak nem volt.
és azt meg nem mondta senki,hogy ne harcoljon a linuxért.csinálja meg magának ha akarja.addig nincs is gond vele.de terjesztette is.lehet,hogy ő csak linuxot akart de mivel fel tette a netre ezért akárki megcsinálhatta és nem feltétlen a linux végett hanem,hogy futtasson másolt játékokat.
45.
45.
Donpedro
#35: +5000
Idióta a Sony hogy egy olyan ember pereskedésével folgalkozik, aki csak Linuxot akart életre hívni a PS 3-on. Költenék inkább másra az ügyvédjeik költségét...
44.
44.
Mortis
Szép dolog, hogy az ember hisz valamiben s akár képes vállalni a börtön is, de egy ilyen "piti" ügy miatt? :D Meg ez az összeg is...Már senki nem képes a realitás talaján mozogni? Ennél nagyobb baromság talán, csak az 1 dollár=1 euró rendszer.
43.
43.
Tocy
#42: Igazából szerintem itt arról lesz szó, hogy példát statuálnak az esetből. Herr Egorenkov a jelek szerint nem volt elég körültekintő, például rengetegen ismerték a PSN-es azonosítóját, ráadásul a saját oldalán folyamatosan közzétette, hogy áll éppen a konzol VMM-jének felnyomásával. Jó, hogy nem telefonált be a Sony-hoz, hogy "szevasztok, európai idő szerint tizenhat óra harminckét perckor neki fogok állni feltörni a konzolotokat, majd a visszafejtett adatokat közzé is fogom tenni az Interneten - csak gondoltam, szólok." :D A "hackerek" nyilván valamivel körültekintőbben bűnöztek - azért nincsenek még meg.
42.
42.
szogyenyi
Jól értem, hogy ennyiért perelték be, mert Linuzxot rakott rá a PS3-ra? Bezzeg a hackereket nem képesek elkapni. Szépek vagytok halljátok...
41.
41.
hakydakillah
39. és ha mondjuk kivették volna a blu-ray lemezek, zenék, filmek támogatását, arra is azt mondtad volna, hogy Ok, erre jogunk van, mert benne van a kézikönyvben?

Igen, le kell csukatni a hackereket, de nem azt, aki a Linux-ért harcolt, ergo azért, amiért fizetett... És ezért 1 millió eurós pert a nyakába? Ez azért vicces... Nálunk embereket ölnek, csapnak el utcán, mégis simán megússzák. Ez a szerencsétlen meg csak vissza akarta a Linuxot..
40.
40.
Tocy
Ha jól értem, az úriembert felszólította a Sony, h "pajti, jó lenne leszedni a netről az oda felrakott, az engedélyünk nélkül visszafejtett anyagokat, vagy beperlünk 1 Misire", mire Chokolo még nekiállt emberkedni. Hm. "Buta vagy, Takikám." - South Park
39.
39.
simon 555
#35: igen lehet de épp a linux volt a kulcs eleinte a konzol feltöréséhez és másolt játékok futtatásához...
na meg azzal szerzői jogokat sértett.a felhasználói kézikönyvben tisztán le van írva,hogy a Sonynak jogában áll változtatni bármin a géppel kapcsolatban.Mivel kibontotta a gépet és használja ezáltal a feltételeket elfogadta!Ha nem tetszik neki,hogy kivették a linuxot akkor előbb miért nem nézett utána a feltételeknek?Ha nem tetszik neki,hogy ezt megcsinálhatják akkor meg minek vette meg a gépet....
amugy sem volt használható túl sok mindenre a linux a PS3-on.szinte semmire nem volt jó,munkára meg végképp nem....
38.
38.
simon 555
#32: gratulálok az értelmes megnyilvánuláshoz.tehát te azt mondod,hogy még jobban basszanak ki a játékosokkal?még 1x grat...
37.
37.
Lada1200
#34: értem hogy mért linkelted be.
amugy Amerikába sokkal durvább egy börtön.
36.
36.
Quent1n
#35: +1

Azért ez nem ua. a kategória mint adatok ellopása stb.
35.
35.
Tyebeca
Hogy páran itt mekkora idióták. Már szinte fáj. Graf csak azon munkálkodott hogy visszahozza a linuxot amit a sony elvett. Semmilyen oldalt nem tört fel, senkit sem akadályozott a multiban. Nem tette lehetővé a kalózmásolatok futtatását.
Úgy tűnik, hogy itt páran csak verik a nyálukat minden témához úgy, hogy halvány lila gőzük sincs a dolgokról.
34.
34.
problemchildren?
#33: Ezt most nem azért linkeltem,csak h lássák a népek,hogy a sitten nem fenékig tejfel minden,hanem inkább fenékbe tejfel :S....
33.
33.
Lada1200
#30: nos igen ez Magyarország tököli cigányok./elnézést a kifejezésért/
szégyen és gyalázat.
32.
32.
#29: kicsit nehéz volt kihámoznom mit irsz, de ezzel egyetértek. biztos vagyok benne, hogy a szotyinak megint alá fognak rakni. ezért is, meg másért is.
faszfejek, nem veszik észre hogy a psn is azért állt, mert összefogtak ellenük?
hajrá, nyirják ki egymást én azt mondom; tetves szotyi is legalább megtanulja hogy mi a hányás.
30.
30.
problemchildren?
#12: Hát én megnézetném vele a Bebukottak című filmet ... a link csak olyanoknak ajánlom akik nem fognak hisztizni miatta... http://www.youtube.com/watch?v=vOQYq_4yN8k
29.
29.
latyaa
Tuti hogy ennek lesz még következménye. Hakerek nem fogják annyiba hagyni a sony nem lélegezhet fel még csak most kell fel készülniük. Lehet hogy a hekerek kicsit ˇˇelbújnakˇˇ hogy ne törődjenek velük de tuti hogy ha nem is most vagy holnap persze át vitt értelembe de tuti hogy sony nakk be fognak még tenni nem is kicsit és ezt tudja a sony ezért keménykedik hogy hekerek féljenek de tuti hogy ebben a pillanatban is hogy olvasátok ezt 1-2 hekker azon töri a fejét mit kezdjenek a sonyval és hol vágjanak vissza neki
28.
28.
xenophobe
Én a Sony helyében meg felvenném biztonsági szakértőnek ott van egy milliárdos cég és nem tud szerezni egy olyan embert aki rendesen megtud tervezni egy nyílvános kulcsú titkosítást arról meg ne is beszéljünk, hogy cleartextben tárolták a felhasználói adatokat és a jelszavakat a psn adatbázisaiban... Nagyon gáz ha én ilyen rendszert terveznék kettős lábbal rugnának ki...
27.
27.
daenath
Apam mennyi bortonelet tudos van itt, ugy latom itt sokkan ismerik a haturol kufircolast anuszba :P nah mennyetek pszihologushoz emberkek :))))
26.
26.
shatterhand
#13: pc-s viszonyt ne hasonlítsd a ps3hoz
thx
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...