Free-to-play stratégián dolgozik a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 10.
  • Bejelentés
Link másolása
A Ubisoft mostanában egyébként is ráúszott a free-to-play piacra, most pedig olyan stratégiát fejlesztet a Settlers- és az Anno-sorozat készítőivel, amely méltó ellenfele lehet akár az Age of Empires Online-nak is. Formális bejelentés még nem volt, de infóink és képeink már vannak.

A Ubisoft több vasat is tart a tűzben, a free-to-play játékai között emlegethetjük a Might & Magic: Heroes Kingdomsot és a Trackmania Nations Forevert, a közeljövőben pedig bemutatkozik a Ghost Recon Online, amely a népszerű taktikai akciójáték ingyenesen játszható változata lesz.

 

Bár hivatalos bejelentés még nem volt, a játék weboldala alapján joggal feltételezhetjük, hogy Castle Empire néven hamarosan egy másik cím is becsatlakozik a sorba. A középkori stratégia fejlesztését nem más, mint a Settlers- és az Anno-sorozatot is jegyző Blue Byte végzi, az első infók szerint pedig egy böngészőből futtatható, kliensletöltést nem igénylő játékról van szó.

Jó középkori stratégiához híven erőforrásokat kell kitermelnünk, közben hadakozhatunk a környező népekkel. Negyven különböző épületet húzhatunk majd fel, lesz kereskedelem, hódítás, ráadásul állandó kapcsolatban lehetünk a haverjainkkal chat formájában. A játék free-to-play rendszerben működik, azaz minden bizonnyal mikrotranzakciókkal különböző előnyökhöz juthatunk.

A Castle Empire bétatesztjére itt tudtok jelentkezni, az első képeket a galériánkban találjátok róla!

5.
5.
imigreen
#2: Pár hónappal ezelőtt játszottam vele kb. 2 hétig. Bár a játék egész jónak tünt, de szerintem elég nagy szakadék van(vagy legalábbis észrevehető)a fizetős és az ingyen szórakozásra vágyó játékosok között. 3 városod lehet 3 hőssel ha ingyen játszol, míg ha fizetsz ez a szám végtelenre növekszik ...gáz mert a 3 már az elején látszott h kevés lesz, a 7 várossal rendelkező szomszédodhoz képest:D
4.
4.
KENKILL
Hát ez tisztára olyan mint az Anno volt anno :D
3.
3.
Cooper911
Nem biztos, hogy gondolatfolyamod minden mellékszálát maradéktalanul sikerült megértenem, de nagyjából egyetértek a véleményeddel. :)
2.
2.
Garfartix
Hát erről a Might and Magic: Heroes Kingdomsról még egy szót nem hallottam, már megyek is regizni D:
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...