SW: Galaxies - még ingyen se maradna életben

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 18.
  • Érdekesség
Link másolása
A LucasArts végre reagált a Star Wars: Galaxies bezárásra vonatkozó híresztelésekre. Mind ők, mind pedig a Sony Online is azon munkálkodik, hogy az MMO teljesen nyitott legyen, mielőtt végleg leállnak a szerverek. Szerintük egy free-to-play modell utána sem lenne életképes. Milyen rossz következtetés!

Hiába élik virágkorukat mostanság az ingyenes, ámde mikrotranzakciókra épülő MMO-címek, a LucasArts nem szeretne házon belüli konkurenciát a következő, Star Wars témájú online játékuknak, így a már koros Galaxiest december 15-én végleg bezárják. Addig viszont mindenkit szabadon várnak egy kötetlen kalandra. A változó üzleti modell viszont még így is hatalmas költségekkel járó beruházás lesz a már meglévő infrastruktúrára.

A kemény valóság az, hogy a cégnek jelenleg nincs anyagi háttere arra, hogy december után is életben tartsa a Star Wars: Galaxiest, hiszen nagy valószínűséggel nem térülnek meg a költségeik. Elmondásuk szerint senki nem szerette volna ezt meglépni, de nagyon büszkék arra, és hálával tartoznak azoknak a játékosoknak, akik nyolc éven át közösséget alkottak a Galaxies kapcsán.

A hátralévő öt hónapig free-to-play rendszer keretén belül bárki kipróbálhatja a játékot, sőt lehetséges, hogy új rajongók is rá fognak találni. Viszont szerintük nem lenne életképes továbbvinni a címet.

Sejtésünk szerint igen nagyot nyom a latba a Bioware-nél készülő The Old Republic is. Reménytelen petíciók már indultak azért, hogy a Galaxies tovább fennmaradjon, már 3756 aláírás gyűlt őssze. A LucasArts álláspontját közlő GamePro magazin is arra hivatkozott, hogy az SWGEmu projekt talán privát szerverként tovább viheti a Galaxiest, bár ez már nem hivatalos megoldás lenne.

Viszlát, kedves első Star Wars MMO, jó volt veled!

Köszi a hírt, Tibor1142!

21.
21.
Hex
"A hátralévő öt hónapig free-to-play rendszer keretén belül bárki kipróbálhatja a játékot, sőt lehetséges, hogy új rajongók is rá fognak találni."

Ez mit takar? Ingyenes lesz teljesen a maradék időre vagy 14 napos trialozni lehet?
De a trial azt meg minek? Már nem lehet fizetni se a játékért.
Ingyenes lesz dec. 15-ig vagy sem?
20.
20.
Quent1n
#18: Azért annyi köze van hozzá, hogy ezek rendes engedélyezett folytatások tehát nem vadhajtás egyik sem (ld. Malcolm Webster könyve pl.). Szvsz zseniális könyvek az alap SW könyveknél (1-6) 1000x színvonalasabbak. Szerintem. Amúgy meg nem lesz folytatása a filmeknek jó eséllyel. A sztori már nagyon nagyon elment időben tehát Lucas vagy bekezdene a Zahn trilógiával vagy valami mással kísérletezne. Egyik se jó. Ha újba fog akkor szembemegy a sztorival amit már tovább vittek és így a rajongóknak nem tetszene igazán. Ha meg a Zahn-féle trilógiát filmesíti meg azzal meg az a baj, hogy azok jóval komolyabb darabok már teljesen más hangulatuk van.

Én azt mondom filmbe már ne folytassák. Az élőszereplős jöhet aztán ennyi.
19.
19.
Adamknight
#17: A játéktermes sw-re még én is emlékszem :D. Pár éve még a Nyíregyházi plázában is volt, csak átalakították a helyet, és valahova eltüntették a gépet. Nem dobunk össze egy kis pénzt? Megvesszük XD.
18.
18.
McDuff
#4: azt a könyvet én is olvastam,az a baj csak azzal,hogy Lucasnak semmi köze hozzá és filmstúdió nélkül nem fog menni a megfilmesítés,hacsak Lucas bele nem egyezik,de ő meg nem fog...
17.
17.
McDuff
én nem játszottam vele,de azt mondom 8 év után nincs ezen mit szégyellni,mondjuk úgy,eljárt már felette az idő...

viszont kéne már 1 jó SW játék már sztem,sajnálatos hogy 40 év alatt nem sikerült 1et sem alkotni(szvsz),a Jedy Knight-on és a Kotor-on kívül,amik jók voltak,csak azokkal meg az volt a baj,hogy a film után és előtt játszódtak,de olyat ami a film eseményeit dolgozza fel,olyan még nem volt,még anno a Baljós árnyaknak volt 1 játéka,ami nagyon jó lett és követi a filmet,de azt már nem folytatták a többi rész megjelenésével,nem értem miért...meg talán még a Battlefrontok,de hát azok meg sajnos multira vannak kitalálva...én komolyan mondom viszont hogy a legjobb SW játék a játéktermekben lévő volt,ami az első trilógikát töviről hegyire feldolgozta,volt benne űrcsata,lézerkard párbaj,lövöldözés,lépegető írtás,bossok(Yeti,Vader...) és csak 100-sokat kellett beledobálni,eszméletlen jó volt!nem tudja vki hogy azt esetleg kiadták e PC-re emulátorral v vmivel?:D
16.
16.
strike19
Még szerencse ,hogy pár éve nem vettem meg.Kiprobáltam a Trial módba de nem nyerte el a tetszésemet mondjuk nem nagyon szeretem az MMO-RPG stílus.
15.
15.
Optimus Prime
#14: A Mass Effect így is üti, csak más média. De filmen úgyis majmolás és elcseszik, mint eddig mindent. Az SW-nek amúgy is van egy olyan atmoszférája, amit eddig semmi nem tudott überelni, még a Star Trek se.
A Timothy Zahn féle könyv trilógia más tészta, azt még a '90-es években írták, mint a klasszikus filmek folytatása, hogy azóta még mik születtek belőle az már más tészta. De ha valaha lesz folytatás tuti nem az lesz.
14.
14.
goblinfing
#12: jó poén volt ezt mondták az avatarnál is...egy teljes generációt nem lehet csak úgy tönkre tenni..
13.
13.
Garfartix
#4: Azokhoz a könyvekhez Lucasnak elvileg semmi köze. Egyébként "megígérte" a világnak, hogy nem lesz több Star Wars film. Jó is, hogy nem folytatják, az a trilógia úgy borzasztó, ahogy van, kevés szar könyvet olvastam, de az köztük van.
12.
12.
Raam989
#10: Majd egyszer lesz Mass Effect film. És az biztos odapörköl az SW-nek, ha odafigyelnek a film készítésére.
11.
11.
dareal
#10: a könyvek az EU-ba tartoznak, ill minden, ami nem a filmek és az eredeti sztori részei. (EU = Expanded Universe)
10.
10.
343i
#4: Mert az a könyv egyfajta alternatív vonal. Lucas viszont másképpen képzelte el, amiből mint tudjuk, nem lesz semmi. Esetleg ha jön egy star wars franchise-t fenyegető veszedelem...
9.
9.
dareal
akit érdekel a régi swg, swgemu alapon, az ezt a 2 oldalt nézze meg:

swgemu.com - hivatalos oldal, innen elérhető a tesztszerver
darjani.org - a mi szerverünk, infók miatt lehet jelenleg érdemleges, játszani ezen csak a belső tagok tudnak. ez lesz az egyik swgemu európai szerver. majd egyszer.
8.
8.
Motig
#4: röviden: Lucas kitalálta az első SW trilogiát(CSillagok-Birodalom-Jedy)
majd a szar újat(Bajlós-Klonok-Sithek)
mert ugy akarta hogy elsőnek Luke-ot mutatja be majd az apját Dart Wader és elméletileg lesz majd még egy trilógia de hogy mikor (és milyen szar lesz vagy jó) az kérdéses

ON: értem én hogy nem akarnak házi konkurenciát de akkor nem lehetne a sima GWG-t eladni valami kis kiadónak vagy mi akik tovább vinék f2p vagy előfizetéses rendszerbe? tudom tudom kell a pénz ezért nem de nem hiszem hogy oylan húú de nagy összegtől esnének el
7.
7.
dareal
#3: ott a válasz, free trial vagy megveszed :)
az SWGEmu szerverén is játszhatsz (a miénken csak a csapatunk tagjai játszhatnak még), de az még közel sem tükrözi egy kész termék minőségét.
6.
6.
dareal
egyértelműen a TOR miatt zárnak be, LucasArts nem hosszabbította meg a Star Wars licenszét a SOE-val, így 2012-es licensz hiányában zárnak.
pofátlanság, a 2 játék teljesen jól elfért volna egymás mellett, lévén teljesen más a kettő (star wars-nak star wars mind a kettő).
a TOR themepark, az SWG sandbox.
még aktív az accountom, pár haverral még elszórakozunk december 15.-ig.

életképesnek életképes lehetne, hisz a pár éve bevezetett TCG mikrótranzakciós rendszer nagyon jól muzsikál (kártyajáték, vásárolható kártyapakkokkal).

hülye voltam, anno el kellett volna adni az accountjaimat, az egyik account 2500 dolláros licit árnál tartott (price check-en)

az SWGEmu készül, de hogy mikorra lesz kész, az jó kérdés. bár a tesztszerveren most is lehet játszani, de az még közel sem nyújtja a végleges kiadás minőséget, sok minden hiányzik.
5.
5.
Killerbee
#4: Gondolom így voltak akkoriban is mikor megjelent a 4-5-6, hogy miért nem készül már az első 3. Nos lehet, hogy most is cirka 20 évet kell várni mire lesz belőle valami. :D
4.
4.
SSJ Gábriel
Tudom nem ide kéne de star wars-star wars:
ehhez: Sajnálom az SWG-t.
Nem játszottam vele,de amennyit láttam belőle,marha jó játék.

egyéb: most nézelőttem star wars hírek után és láttam hogy lesz 3d-be a baljós árnyak.
És bár hülye kérdés,de: miért nem csinálják meg inkább a 7. részt?
Van itt clone wars,3d,rajzfilm,de a 7. részről semmi.
Pedig van! Az alcíme: A birodalom örökösei.
Ha nem hiszitek,nézzetek utána!
És elég érdekes!
Ráadásul nem csak 7,de van 8 meg 9 is!
Mégegy trilógia!
Szóval valaki magyarázza már el hogy miért eszik a szinte teljesen csontig rágott klón háborút, amikor van teljesen friss hús is...
3.
3.
l.rics16
vaki megtuggya mondani hogy lehet ingyen tolni a jatekkal? mert én még csak free trial t látok meg a megvásárlást
1.
1.
Adamknight
Ha eddig nem próbáltam ki, ezután se fogom...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...