Hiányos tartalom a használt Rage példányoknál

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Manapság már nem meglepő, hogy egy-egy kiadó nem csak a warez ellen igyekszik küzdeni, hanem a használt játékok értékesítését sem nézik jó szemmel. Éppen ezért az id Software vezére elmondta, hogy a használt Rage példányokból hiányozni fog némi tartalom.

Úgy tűnik, hogy az id Software sem szeretné, hogy egy végigjátszás után az adott Rage példány körbejárja a fél falut, ezért úgy döntöttek, hogy a Rage használt példányaival nyomuló játékosok kimaradnak néhány mellékküldetésből.

  
Ezeket a mellékküldetéseket csatornarendszereken keresztül lehet majd elérni, és Tim Willits elmondása szerint nem kapcsolódnak a fő történeti szálhoz, így ha valaki kihagyja őket, egyáltalán nem történik katasztrófa. Az úriember elmondása szerint azonban ezeknek is fontos szerepe van a Rage teljes világának megismerésében, így aki az egész tartalomra kíváncsi, kénytelen lesz beszerezni egy eredeti példányt.

Tim Willits szerint egyébként sem kizát, hogy még az eredeti játékot favorizálók sem fogják kitolni ezeknek a mellékküldetéseknek a tetemes részét, szóval - szerintük legalábbis - így fair a dolog, s úgy érzik, nem vesznek el sokat a használt példányosok elől.

49.
49.
randall13
#47: Te meg nem érted, én mit mondok. Ne saját magadat nézd, hanem globálisan. A kiadó szemében egészen addig senki vagy, amíg nem fizetsz.
Veszel egy játékot 10k-ért, eladod 5ért. Aki megvette tőled, az már csak 5k-t fizet ugyanazért a játékért neked. Ha te vissza is forgatod a pénzt egy újabb játékba, már akkor is veszteséges a játékipar, mert aki megvette tőled 5k-ért, az csak a fele pénzt forgatta vissza, RAJTAD keresztül. Sőt, így te is csak a felét fizetted ki, így kettőtökből jön össze egy játék ára. Viszont ha te nem adtad volna el a játékot, az is kénytelen megvenni teljes áron, aki megvette volna. Kicsit bonyolultnak tűnik így leírva, de csak logikusan végig kell gondolni.
48.
48.
simon 555
#47: viszont arra meg nem gondoltok,hogy ha valaki elad egy játékot akkor a pénzből nem biztos,hogy új játékot fog venni.mi van ha használtat vesz?
47.
47.
#45: LOL te nem is érted mit mondasz, azért mert én a fele árát megszereztem a játéknak, a boltban ugyanúgy 10 rugóért veszem, nem 5-ért :D behalok :D
46.
46.
Ra1D3n
#45: A második bekezdésed eléggé sántít. Gondold végig. Megveszek egy játékot 10k-ért, ezzel 10k-val kevesebb lett nekem, de megvan a játék, pár nap alatt végigdarálom a single-t és megunom 1-2 hét alatt, majd eladom feléért, tehát 5k-ért. Miután eladtad, betérsz kedvenc üzletedbe, ahol az arcodba tolják a legújabb játékot amit már régóta vártál, ugyanúgy 10k-ba kerül, kicsengeted érte, hazamész, és ezzel újabb 10k-t adtál a kiadónak. A bevételek nem feleződnek, ugyanúgy teljes értéket kap kézhez a kiadó, ellentétben a használt játékkal, amiből viszont egy vasat sem lát...
45.
45.
randall13
#43: Hidd el ha betartanál minden törvényt s egyebet, még csak eszedbe se jutna kölcsönadni. Csak hát senki sem tarthat be mindent, a kiadó meg hülye lenne emberek millióit perelni ezért.
Visszatérve az elméletedre, a pénznek csak egy része forog vissza a játékiparba, mert jobb esetbe féláron adod el a játékot, ezért már csak fele annyit kell kifizetned a következő játékért. Szóval minden egyes kölcsönadáskor feleződnek a bevételek, ami a játékok minőségére is ki fog hatni. És ez gáz.
44.
44.
simon 555
#43: nos ebben kicsit tévedsz mivel még kölcsönadni is illegális egy játékot!
épp most olvasom a Mass Effect lemezén.idézem:
"A szoftver jogosulatlan másolása,kölcsönzése,nyilvános bemutatása vagy közzététele törvénybe ütközik és tilos!"
43.
43.
M.invisible
#35: Nem kezelem egyként, pont ezért írtam, hogy x-y ember aki a használt játékot megveszi, az valószínűleg okkal teszi ezt. Az mindegy, hogy milyen ok áll emögött, hogy szimplán nincs pénze rá, vagy csak egyszerűen elvből nem adna ki rá 12-13 ezret. A kiadóknak pontosan az fáj, amit dkjq írt, hogy az újraeladott játékon már nincsen haszna.
A warez fogalmával meg akkor te nem vagy tisztában, ugyanis amíg a feltört, letölthetővé vált tartalmakat illegális beszerezni (ugye ez warez), addig a használt játék biznisz teljesen legális. Ja, és arról nem is beszélve, hogy ha te 2.-3.-ad kézből veszel valamit, az még ugyanannyira eredeti marad, mintha te lettél volna az első vásárló.
42.
42.
gyurcio
Jó multit kell csinálni és ennyi.Én is csak azt veszem meg eredetiben, aminek érdekel a multija.Ha jó a multiplayer rá vagy"kényszerítve"a vásárlásra.
41.
41.
Mortis
Ertelmetlen. Fontos szerepuk van ,de nem gond, hogy kihagyod oket. Mi??? Okosok. :D
40.
40.
#38: ami azt illeti, ha nem digitálisan veszel baromira nem névreszóló a vételed.
ahogy korábban is irták: az fáj a kiadóknak, hogy nem kereshetnek többször egy játékon. mivel a licensz nem névreszóló, ergó vsz a jövőben csak letölthető lesz minden - pl steam. az előfutárok a dlc-k, hogy addig is szokjad a gondolatot.
#18: usával én nem jönnék inkább, miattuk van az egész válság kb amit most a világban látsz. mesterségesen fenntartott jólét és alacsonyan tartott árak. ide vezetett. úszik az egész ország az adósságban, rántja a fejlett világot is magával, grat!
az amerikai álom hamarosan meg fog bukni.
39.
39.
Extol
#13: Pont ez az autós hasonlat jutott eszembe elsőnek nekem is :DD Csak nekem először kerekek jutottak az eszembe. Úgy tűnik az ID-nek nincs ki mind a 4. Ekkora baromságot rég olvastam, amugy meg ha ennyire nem számítanak azok a küldetések akkorm eg minek ez a cirkusz?? Sztem az ID a saját energiáját emészti ezzel a húzásával, szal grat nekik, nyomik.
38.
38.
randall13
#37: Ezzel a hozzászólásoddal csak azt bizonyítottad, hogy azt se tudod, mi az a warez.
37.
37.
adamsfamily
#34: Miért lenne warez?Kifizette a játékot csak nem annyit mint az első tulaj.Ha veszel egy telefont használtan akkor az is ugyan az mintha loptad volna?Mert ezek szerint te így gondolkozol.
36.
36.
KD
#31: te is ezt csinálnád. üzlet
35.
35.
randall13
#25: A használt kereskedelmes elméleted csak akkor állná meg a helyét, ha csak egy, azaz 1 kiadó lenne az egész világon. Miért? Józsi megveszi az MW3-at, megunja, eladja Pistinek. Józsi a kapott pénzből vesz egy BF3-at. Az Activision ezzel a lépéssel elvesztett egy vásárlót. Habár erős Pistit vásárlónak hívni, mert nem biztos hogy amúgy megvette volna, de így már tuti hogy nem fogja. Való igaz, a pénz egy része (nem a teljes!) a játékiparban maradna, de 2011ben felelőtlenség a játékipart egyként kezelni.
34.
34.
randall13
#32: A használt játék ugyanúgy warez, mintha letöltenéd valahonnan. Sőt, még rosszabb is. Ha letöltesz egy játékot és az megtetszik, azt valószínűleg meg is veszed eredetiben. Sokan így csinálják, ha kételkednek valamiben. De ha megveszed használtan, kétlem hogy még egyszer megvennéd ugyanazt, csak hogy megtöltsd a kiadó zsebét.
32.
32.
simon 555
#27: szerintem is felesleges ezen sírni de te valamit keményen félreértettél szerintem.mi köze van most ennek a warezhoz?a használt játék is eredet...(kivéve a kiadó szemében)
31.
31.
Netsu
Abszolút nem tudom én ezeket megérteni. Így is körülbelül felfoghatatlan mennyiségű pénzük van, hová akarnak még többet? Undorító kapzsi népség.
30.
30.
lolman598
#29: ha pc-n steames lesz,akkor kevesebb lesz a warez is,nem?
27.
27.
randall13
Paff. Itt derül ki, hogy konzolon sokkal nagyobb a warez mint PC-n. Olyan dologért sírtok, amivel semmi gond nem lenne ha megvennétek a játékot eredetiben. Az autós példánál maradva: Nem veszel olyan kocsit, amire nincs pénzed.
26.
26.
koffein
nagyon helyes, veszem is pc-re.
25.
25.
M.invisible
Gondolom itt is, mint eddig az online pass-ok esetében, lesz azért valami módja, hogy a használt játékban is lehessen érvényesíteni ezeket a side quest-eket, persze némi ellenszolgáltatás fejében. Ez esetben meg még mindig kijöhetsz jobban anyagilag. Pl megvszed 6 ezerért, és még fizetsz mellé 2 ezret, hogy teljes legyen. Vagy ilyesmi.

Amúgy erről a használt játék bizniszről egyszer már kifejtettem mit gondolok. Röviden: Az a gamer, aki eladja 1-1 játékát, az abból szerzett pénzt legtöbbször egy új játékra fordítja --> Vagyis a pénz újból a játékiparban köt ki. Aki pedig megvette az adott játékot, az pedig valószínűleg csak extrémebb helyzetben adna ki pénzt egy teljes árú játékra, függetlenül az anyagi helyzetétől! --> Ő sosem gyarapítaná az adott játék eladásait.
A GAME meg amúgy a használt játékok terén akkora lehúzó gépezet, hogy szerintem nincs még egy ilyen üzlethálózat a bolygón:D Pár napja vettem meg a Dead Rising-ot ebayről, zsír ÚJ!!! 10£-omba került. GAME-ben online 15£ a HASZNÁLT!!! Ha bemész a boltba, személyesen, akkor meg 20£. Nevetséges!
24.
24.
simon 555
szerintem teljesen érthető a megoldásuk.bár kicsit rosszabb mint a többi legalábbis akkor ha a használt játékhoz nem lehet később sem kódot venni mint az EA játékoknál.de attól még teljesen érthető mivel a kiadó szemében a használt játék kereskedés semmiben sem különbözik a wareztól.igen lehet,hogy a vásárlóknak igen de a kiadónak nem mivel úgy mint a warezból a használt játékból sincs egy centnyi bevétele sem.
22.
22.
crytek
Ezt nem igazán értem.Lehet tudni hogy STEAM-es lesz a game!
Oda beregeled és kész más nem használhatja.Akkor hogy a fenébe lesz használt a game? Vagy ez az 50 milliós kérdés?
20.
20.
pepsus
#13: Nem. Akarmennyire is igy tunik, de nem igy van. Az autonal megveszed az autot. A jateknal csak a licenszet hogy jatszhass vele. Tudom hogy ugy nez ki ahogy te mondod de a jogi dolgok miatt nem igy van sajna.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...