Carmageddon - ragaszkodj a névhez

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 17.
  • Érdekesség
Link másolása
A Stainless Games vezetője beszélt arról, hogy a kisebb fejlesztőcsapatoknak igyekezniük kell megtartani a saját maguk által létrehozott ütős címeket, s nem eladni azokat a nagy kiadóknak. Néha persze nincs más választás, és a dolgok csak egyre nehezebbé válnak.

Patrick Buckland, a Stainless ügyvezető igazgatója azt találta mondani a minap, hogy a fejlesztők által létrehozott saját szellemi tulajdont mindenkinek igyekeznie kellene megtartani, nem pedig eladni azokat a kiadóknak. Persze azt ő is hozzátette, hogy utóbbit is meg lehet próbálni, a végeredmény nem feltétlenül lesz rossz, de nekik például rossz tapasztalataik voltak ezzel.


Buckland a saját példájukkal hozakodott elő: miután a Stainless befejezte a Carmageddon 2-t, a kiadó SCi rögtön azt mondta nekik, hogy vágjanak bele a harmadik részbe. A csapat erre úgy reagált, hogy éppen csak most fejeztek be egy Carmageddon-játékot, s időre lenne szükségük, mielőtt egy újabba belevágnak, s esetleg előbb valami mást fejlesztenének. Erre a kiadó szó nélkül behozott egy másik külsős csapatot a játék elkészítésére: "Ha tudjuk, hogy ezt fogják tenni, persze mi is belevágtunk volna" - vonja le a tanulságot Buckland.

Most azonban, hogy a Stainless visszaszerezte a Carmageddon jogait, Buckland szerint nem egyszerű dolog úgy kiadót találni, hogy közben a franchise-t megtartsák maguknak: "Egy kiadó rengeteg pénzt tenne bele, s persze ők csinálják a marketinget is. Vagyis gyakorlatilag egy másik cég márkáját építik fel a saját pénzükön."

Buckland szerint nem sok megoldás van: a kiadónak több folytatást és egyéb mellékágakat kell beígérni, különben egyszerűen nem fogják bevállalni.

9.
9.
NereusLaceee
nagyon szimpatikus fickónak tűnik ez a Buckland
8.
8.
Józsi_Doe
7.
7.
shooter1234
Engem az sem zavarna, ha a kettőt csinálnák meg újra szebb grafikával, és néhány új pályával, szerintem kezdetnek ez is jó lenne, amolyan retro feeling. Később meg csinálhatnának egy új részt, ami új gépeket, pályákat, és sok-sok extrát tartalmazhatna, addig is lenne idejük ötleteket gyűjteni.
6.
6.
wolfwarrior
áh carmageddon életem első autós játéka remélem lesz olyan jó mint régen.
5.
5.
Mortis
Igen, ez a klasszikus formula. A multikat csak a penz erdekli, es ezert az sem gond ha ledegradalnak egy rendkivul jol mukodo franchise-t. Uzlet, ugye. :S
4.
4.
A twisted metált még nem láttuk, de reméljük ez is királyság lesz!
3.
3.
kebi90
Remélem nem a mai színvonalat hozzák és nem cseszik el :) Ahogy a legtöbb régi nagy címekkel szokás mostanság tenni...
2.
2.
Darox
Remélem lesz olyan jó mint a 2! Várjuk sok sok szeretettel! De kíváncsi leszek megjelenés után hány gázolásos balesettel fogják a játék ellenesek összekötni.
1.
1.
xICEMANx
De jó lesz majd újra Carma-val tolni :D:D:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...