Ingyenesen letölthető a CryEngine 3 SDK-ja

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Érdekes verseny fog kialakulni a licencelhető játékfejlesztői kitek között, hiszen a CryEngine csatlakozik az Unreal Engine mellé: nem kereskedelmi célokra mindkettőt ingyenesen le lehet tölteni, s mindkettő megadja az összes szükséges eszközt a játékfejlesztéshez.

A Crytek a korábbi ígéretének megfelelően ingyenesen letölthetővé tette a CryEngine 3.0 fejlesztői csomagot, a kapcsolódó dokumentáció és a támogatás pedig a honlapjukról elérhető. Azt persze hozzá kell tenni, hogy nem kereskedelmi célokra használható csak, ha már pénzt szeretnénk látni a CryEngine-es projektünkből, akkor a Crytek is pénzt szeretne belőle látni.


Ennek megfelelően több licencelési módozat is létezik, melyek közül az egyik, hogy a Crytek nem kér előre pénzt, pusztán a megjelent játékunk bevételeinek 20 százalékára tart igényt. Az egész pakk 658 MB-ot nyom, és elérhető a CryDev weboldalról. Nos, aki játékot szeretne fejleszteni, most már igazán nem mondhatja, hogy nincs meg hozzá a profi háttér.

13.
13.
dexdaladoor
#12: Ja, meg annyit megkérdeznék hogy az editor az egyenlő a crysis 2 mod sdk-val?
12.
12.
dexdaladoor
Azt meg tudjátok mondani, hogy az editiort honnan lehet letölteni?
11.
11.
Tokodboy
#9
Jól tudod, hogy tanítják, én oktatom:) Csak sajnos kizárólag a tavaszi félévben vehető fel a tárgy.

#5
Így van az Editor sokkal jobb, ez az SDK a mezei felhasználó számára semmire sem jó. Nincsenek benne contentek semmi sem. Az Editor-ban benne van minden.
Ez az SDK a komolyabb fejlesztőknek szól akik rendelkeznek programozókkal, grafikusokkal, designerekkel stb és egy teljesen új játékot akarnak készíteni a semmiből, amihez az engine mér készen van.

10.
10.
crytek
#9: Youtube ott van írd be van csomó segítség! Remélem ezzel készülnek is modok nem ugy mint crysis 1hez.
9.
9.
galmat
Kipróbáltam, elsőre hasonlónak tűnik az interface a 3ds Max-hoz képest, amiben van egy kis ismeretem, de ebben semmit nem tudtam alkotni. Megtaláltam a Terrain Generatort, de nem lett belőle semmi értelmes dolog, és a Game Mode se nagyon akart összejönni.
Győrben az egyetemen úgy tudom tanulnak a CryEngine-ről, talán használják is, nekik biztos jól jön, de nekem pl valami jóféle tutorial nélkül semmit nem ér.
5.
5.
Hubert Cumberdale
A Mod SDK sokkal jobb. Ez ki van belezve elég rendesen. És miért a crysis 1-es flowgraph rendszer van benne? Meg egy csomó minden cryengine 2-es. Na mind1.
4.
4.
Alienji
#3: Nincs azzal semmi baj. Csak be kell regelni aztán mehet is. UDK-nál nem volt, de végülis mindegy.
3.
3.
Motig
egy baj van csak vele: mért kell crydev acc ahoz hogy meglesem a sdk-t? UDK nál is van ilyen mert én nem tudok rolla.
2.
2.
crytek
http://www.crydev.net/viewtopic.php?f=311&t=68501&start=0 nézegessétek elég jókat lehet vele csinálni!
1.
1.
exonic
Komoolynak hangzik, de unaloműzésnek is megfelel :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...