Keresztplatformos játék az új Counter-Strike-ban?

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokan és sokszor próbálták már meg összehozni a PC-s játékosokat a különböző konzolokkal, de eredmények eddig nem igazán születtek. Gabe Newell elmondása szerint viszont a Counter-Strike: Global Offensive-val az a céljuk, hogy mindenki együtt nyomulhasson, platformtól függetlenül.

A Valve célja egyértelmű: össze kell hozni a konzolos játékosokat a PC-sekkel. Erről a cég elnöke, Gabe Newell beszélt: "Sosem akartunk szigeteket létrehozni a játékosokon belül. Oda kell figyelni arra, hogy kezelni tudd a különbségeket, és meg kell tenned mindent, hogy a különböző platformok igényeinek megfelelj, de a mi véleményünk az, hogy a játékosoknak tudniuk kellene együtt játszani, bármilyen platformot is válasszanak."


Persze az ötlet nem rossz, csak éppen több probléma is akad: egyrészt a különböző konzolgyártók, jelen esetben a Sony és a Microsoft, ezt akadályozhatják - a Microsoft például tipikusan nem szereti, ha valaki az Xbox Live-on kívüli játékosokat próbálja összehozni az Xboxosokkal, s ezt nem is szokta engedélyezni a fejlesztők számára. Ráadásul még mindig ott vannak az irányításbeli különbségek, melyek egy FPS-nél különösen előjönnek: hogyan oldják meg a fair küzdelmet a kontrolleresek és az egeresek között?

Newell erre nem adott választ, csak annyit tett hozzá: "Mi mindig is arra törekedtünk, hogy a játékosok tudjanak közösen, egy nagyobb közösség részeként játszani."

47.
47.
aludttej
mindig mondják hogy csak szokni kell a kontrollert, és olyan jó lesz mint egérrel. Majd ha 1 ms alatt fordul valaki 180at konrollerrel, akkor lesz ugyan az.
46.
46.
legyen konzolra, ÉS játszhassanak együtt a konzolosok és a pécések.
elvégre ez egy e-sport.
akkor eldől, hogy melyik tábor a jobb. addig csak az anyázás megy, mert mindenki saját magát meg a platformon amin játszik azt tartja a legjobbnak.
és amit irtak korábban is, vagy csak kontival vagy nem. mert ugye gépre is van konti, ennyi.
célzás rásegítés meg ne legyen senkinek, az cheat.
#39: vannak akik azt hiszik hogy mindenkit szétaláznának, pont az ilyen arcoknak lenne jó ha együtt játszhatnának a pécésekkel. hamar helyretenné őket a 100/2 frag :)
44.
44.
nero66
41.
41.
Khaszás
Sztem nagyon egyszerű a megoldás.... konzolos verzióhoz bill és egér támogatás
mint UT3ban ennyire 1xű a szerver jelzi h csak bill+egér v joy vagy esetleg mind kettő engedélyezett.. manapság ezt már nem hiszem h olyan nagy dolog megcsinálni sőt sztem bár én nem értek hozzá de az összes Fps konzol game-n 1 sort false-ról true-ra írnak akkor sztem mindegyik be érzékelné a billt meg egeret....
39.
39.
shatterhand
#38: Megnyugodhatsz,mert egy kontrolleres se hiszi azt,hogy szarrá verné az egeres pc-st vagy hogy esélye lenne ellene. (konzolra is beszerezhető komolyabb frag-x féle kütyü)

A kontrollert meg ne állítsd úgy be mintha azzal akkora sz@r lenne a játék? Hátrányban van mert lassab. De csak annak élvezhetetlen aki azelött egérrel játszott.
De ettől még nem sz@rabb a játék. Ha így lenne akkor nem lehetne eladni többmilla fps-t,mert alapból úgymond sz@r az irányítás.

Ezt leszámítva értelmetlen összehozni. Grund focit se keverjük össze a profligásokkal. Oda se mennék többet játszani vagy külön szobában játszanák továbbra is.
38.
38.
Extol
Ez nevetséges!!! Alapból sz*r a kontroller bármilyen FPS ról is legyen szó, és egy olyan professzionális, pörgős játékmenetű programban mint Counter Strike egyszerűen elképzelhetetlen... Kissé egyoldalú küzdelem lenne ha a PC-sekkel együtt összehozzák a dolgot, abból tényleg csak sírás lenne. Aki hiszi hogy jobb tud lenni kontrollerrel egy átlagos PCs gamernál az nagyon fog ámulni majd a teljesítménybeli külömbségen (sajnos).

Ez a Newell meg sztem életében nem játszott még kontrollerrel...
37.
37.
Mortis
#28: Hogyne. Nem erzodik a stilusomon az oregesseg? A billentyuket is alig tudom nyomkodni nyalokava aszott ujjaimmal...
35.
35.
biohazard rex
#34: Kevés? még 3-4 éve annó eurosport2-n adták ezt a versenyt:
http://www.youtube.com/watch?v=F57OypXzFSE
4 játék volt: ebből 1-et toltak pc-n...
fifa, dead or alive, forza 2/PGR3,CS:S
34.
34.
RickD
#33: Hát ez az.. Tényleg kevés a konzolos HC gamer. Amúgy nem azt mondtam, hogy konzolosoknak kellene verseny, hanem Pc-seknek, csak annak a keretében lenne valamilyen konzolos téma is. Amúgy a szponzorálással kapcsolatban természetesen igazad van. Játékidő: Régen PC-n nyomtam, és ami feltűnt boxon, hogy egy játék igen kis szavatosságú! Komolyan! COD4? PC-n ezerrel megy a mai napig! Xbox360: Már két éve lejárt volt!:)
33.
33.
Quent1n
#30: Konzolosoknak ki rendezne sok és komoly versenyt? :) PC-n is csak azért van mert az Asus, Gigabyte, nvidia, amd, intel, d-link, tp-link stb. nyomják bele a pénzt, hogy népszerűsítsék magukat. Plusz konzolon arányaiban kevesebb hardcore játékos van akik olyan játékidővel rendelkeznek egy adott játékban mint PC-s társaik.
32.
32.
biohazard rex
sztem meg nem azzal kéne jöni hogy jajj a bill+egér elveri a joy-t, hanem örülni annak hogy legalább megpróbálják összehozni őket, ha zavar nem kötelező játszani vele >_>
kontrolleres megoldás: PS3 Vs Xbox360, pc-sek meg úgyis lesznek elegen :D
vagy 6 fős csapatot úgy osztja el hogy 2 ps3, 2 xbox, 2 pc és akkor fer a dolog...
31.
31.
RickD
...még annyi: Már szerintem az is megosztó dolog valahol, hogy miért nem teljesen mások a konzolos meg a PC-s játékok? Akkor kevesebb vita lenne.. Több exluzív név PC-re és konzolra is! Ja! Hát a lóvé, persze... Amúgy CS Xbox-on? Minek! Az a PCé...
30.
30.
RickD
Véleményem szerint nem így kellene összehozni a Pc-s és konzolos játékosokat. Ez olyan mintha a Rally autók és a F1-esek együtt nyomulnának:) Én leginkább XBOX-on játszom, ez az első konzolom. Előtte pc... Jobb lenne inkább a sok tehetséges PC játékosnak színvonalas versenyeket rendezni, ahol mondjuk egy-egy konzol játék is lenne a terítéken. A PC-sek megismernék, hogy a konzolhoz is kell tudás, a konzolosok pedig megtanulnák, hogy évek óta milyen jó csaták, online versenyek stb. mennek PC-n. Ezt azért mondom, mert XBOX-on tudomásom szerint nincs még szinte semmilyen verseny stb. ezek a dolgok a nextgen-eken még gyerekcipőben járnak.
29.
29.
randall13
Ez egy baromság. Jútyubon meg lehet nézni a konzolos és pc-s fragmuvikat pl codban. Egérrel egy tök kezdő bealázná a konzolos profikat.

#7: Valószínűleg pont PC-n nem készülne hozzá emulátor.
28.
28.
nero66
#26: Te téll 82 éves vagy? :O
27.
27.
nero66
Szerintem meg csak a joy érzékenységétől függ az egész... Az tény h joy-al tényleg kényelmesebb játszani és ha valaki jól kezeli egyszerre mind2 kart és világ életében consolon játszotta a legtöbb FPS-t, akkort annak nem gond leszedni 1-2 pc-st ha elég gyorsan lehet fordulni a joyal... Bár szerintem multiban az aim-assist a kozolosoknál nagy előnyt jelent a headshotok terén xDDD (Gondolom azért onnan csak kiveszik ha véletlenül a MC engedélyezi az egészet)
26.
26.
Mortis
Ha ez igy lesz, akkor ott nem meccsek lesznek ,hanem meszarlasok. Kontroller es eger kozott fenyevnyi kulonbseg van, de ezt mar leirtak elottem is joparan. :)
25.
25.
SütiMester00
#18: haver... gondolom (az acc neved alapján) te fiú vagy. de profilodon miért ?/L ??
ez csak így szemet szúrt :D
24.
24.
SütiMester00
én is kontrollerrel vagyok jobb. :D lehet hogy azért mert évek óta nem játszottam PC-n :D
na de annyi "tiszteletet" megadok a PC-nek hogy egér+billentyűzet kombóval tolom a játékokat :D
azokat az embereket mg egyáltalán nem értem hogy miért mondják hogy az egyik jobb... ez szokás kérdése.
23.
23.
Quent1n
#15: A kontroller kialakításából fakadóan nem lehet olyan pontos és gyors mint egy egér-bill páros. Az analóg karral bármekkora jedi is legyen az illető, nem lehet olyan rántásokat csinálni reflexből mint egérrel. Célzásról nem is beszélve. Egeret sokkal precízebben és gyorsabban lehet irányítani, nem véletlen, hogy a 3d tervezők se kontrollerrel terveznek :D

Én játszottam CoD4 multit PS3-on és PC-n is, hát a PS3 játékosokat egy egér+bill komboval játszó játékos kegyetlenül leszívatná. :) Nem hiszem, hogy nagy ötlet lenne összeereszteni őket. :)
22.
22.
Tibi
Szerintem a szerverek fognak felengedni vagy csak kontrollerrel, vagy csak bill+egérrel. PS3-on és PC-n is megoldható mindkettő. X-esek meg majd nyomulnak a kontrolleres szerókon, ha nyomulnak majd egyáltalán.
21.
21.
Hubert Cumberdale
Láttam már durva konzolos pro-kat, de nincsenek ezek tisztában azzal, hogy a cs-sek mire képesek. Ha lesz olyan lehetőség, hogy multiplatformos szeró, meg xbox/ps3/pc exkluzív szeró, akkor a multiplatformos szerók hamar pc-exkluzívvá fognak változni, mert a konzolosok úgy ott fogják hagyni, mint korsó az új kapura. Ha meg lesz célzás rásegítés, akkor az már alapból csalás!
20.
20.
abcd
#18: "Meg új barátokat is találhatunk.". get life..........
18.
18.
attila78
Hát én is kipróbálnám a pc-sek ellen.Hátha ott több a szőrös f@szú mint 360-on.Meg új barátokat is találhatunk.
17.
17.
pjoco
Simán lezúzzuk majd a konzolosokat! :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...